Latest Posts

Ricciardo – „A fost nevoie de o apărare puternică”, spune după contactul în lupta cu Sainz la COTA

Vizualizări: 10460

Au fost lupte palpitante pe tot terenul în Marele Premiu al Statelor Unite, cu Daniel Ricciardo și Carlos Sainz jucând rolul lor, în timp ce au mers roată la roată timp de câteva tururi în lupta pentru locul cinci.

Ricciardo a luat-o înaintea Ferrari-ului la start, după ce a trecut de Sainz în trei rânduri și cu al doilea McLaren al lui Lando Norris în primul tur – dar ritmul lui Sainz s-a îmbunătățit odată ce a renunțat la anvelopele moi la prima sa oprire la boxe și lupta s-a reluat.

La un moment dat, s-au atins, ceea ce a provocat daune aripii din față a lui Sainz și l-au văzut pe spaniol căzând înapoi și în cele din urmă pierzând un loc în fața lui Valtteri Bottas pentru a trece linia pe locul șapte, în timp ce Ricciardo s-a menținut la un P5 impresionant.

„Carlos a pus presiune pe mine toată cursa și, de fapt, am avut o luptă foarte bună în primul tur”, a spus Ricciardo. „De fapt, am mers înainte și înapoi, cred că de trei ori. Am reușit să-l prind și asta mi-a pus cursa și mi-a permis să lupt pentru locul cinci, așa că asta a fost foarte important.

„Și apoi o luptă destul de bună cu el și să spunem o apărare puternică pe care trebuie să o fac pentru a-l reține, deoarece cred că, în mod realist, dacă m-ar fi prins, aș fi căzut din nou în mâinile lui Bottas și cred că probabil m-ar fi depăşit. Sunt foarte fericit că am primit un top cinci aici, în marele oraș Austin, Texas.”

Ricciardo - „A fost nevoie de o apărare puternică”, spune după contactul în lupta cu Sainz la COTA

Sainz dăduse un ritm puternic tot weekendul, dar după ce a fost prins de pista care nu s-a îmbunătățit în al doilea parcurs în Q2, a fost forțat să înceapă cursa pe soft – ceea ce l-a lăsat puțin expus după beneficiul inițial de la evadare.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Odată ajuns pe compusul mai dur, spaniolul a arătat genul de ritm care se potrivea cu coechipierul său Charles Leclerc, care a terminat pe locul al patrulea, dar până atunci era prea departe, mai ales că a avut o oprire lentă la boxe.

„Am rămas blocat în spatele lui Daniel toată cursa”, a spus Sainz. „Am încercat câteva mișcări asupra lui și aproape am făcut-o să se lipească și apoi, evident, oprirea lentă la boxe care ne-a costat sundercut-ul lui și nu am reușit să o facem. Da, greu acolo.”

Referitor la contactul cu Ricciardo, care l-a supărat atunci la radioul echipei, acesta a spus: „A fost un pic de contact acolo, m-a împins larg.

„Evident că eram pe dinafară, așa că se vor întâmpla astfel de lucruri și va fi greu – corect, la limită, pentru că evident că m-a dat peste cap – și uneori este puțin prea mult. Dacă am fi făcut bine oprirea la boxe, l-am fi întrecut și nu ne-am fi luptat cu el.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss