More

  Latest Posts

  Ricciardo – „A fost nevoie de o apărare puternică”, spune după contactul în lupta cu Sainz la COTA

  Au fost lupte palpitante pe tot terenul în Marele Premiu al Statelor Unite, cu Daniel Ricciardo și Carlos Sainz jucând rolul lor, în timp ce au mers roată la roată timp de câteva tururi în lupta pentru locul cinci.

  Ricciardo a luat-o înaintea Ferrari-ului la start, după ce a trecut de Sainz în trei rânduri și cu al doilea McLaren al lui Lando Norris în primul tur – dar ritmul lui Sainz s-a îmbunătățit odată ce a renunțat la anvelopele moi la prima sa oprire la boxe și lupta s-a reluat.

  La un moment dat, s-au atins, ceea ce a provocat daune aripii din față a lui Sainz și l-au văzut pe spaniol căzând înapoi și în cele din urmă pierzând un loc în fața lui Valtteri Bottas pentru a trece linia pe locul șapte, în timp ce Ricciardo s-a menținut la un P5 impresionant.

  „Carlos a pus presiune pe mine toată cursa și, de fapt, am avut o luptă foarte bună în primul tur”, a spus Ricciardo. „De fapt, am mers înainte și înapoi, cred că de trei ori. Am reușit să-l prind și asta mi-a pus cursa și mi-a permis să lupt pentru locul cinci, așa că asta a fost foarte important.

  „Și apoi o luptă destul de bună cu el și să spunem o apărare puternică pe care trebuie să o fac pentru a-l reține, deoarece cred că, în mod realist, dacă m-ar fi prins, aș fi căzut din nou în mâinile lui Bottas și cred că probabil m-ar fi depăşit. Sunt foarte fericit că am primit un top cinci aici, în marele oraș Austin, Texas.”

  Ricciardo

  Sainz dăduse un ritm puternic tot weekendul, dar după ce a fost prins de pista care nu s-a îmbunătățit în al doilea parcurs în Q2, a fost forțat să înceapă cursa pe soft – ceea ce l-a lăsat puțin expus după beneficiul inițial de la evadare.

  Odată ajuns pe compusul mai dur, spaniolul a arătat genul de ritm care se potrivea cu coechipierul său Charles Leclerc, care a terminat pe locul al patrulea, dar până atunci era prea departe, mai ales că a avut o oprire lentă la boxe.

  „Am rămas blocat în spatele lui Daniel toată cursa”, a spus Sainz. „Am încercat câteva mișcări asupra lui și aproape am făcut-o să se lipească și apoi, evident, oprirea lentă la boxe care ne-a costat sundercut-ul lui și nu am reușit să o facem. Da, greu acolo.”

  Referitor la contactul cu Ricciardo, care l-a supărat atunci la radioul echipei, acesta a spus: „A fost un pic de contact acolo, m-a împins larg.

  „Evident că eram pe dinafară, așa că se vor întâmpla astfel de lucruri și va fi greu – corect, la limită, pentru că evident că m-a dat peste cap – și uneori este puțin prea mult. Dacă am fi făcut bine oprirea la boxe, l-am fi întrecut și nu ne-am fi luptat cu el.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss