GP24 Media

LATEST POSTS

Rezumatul Patriciei Sirbu Marculet de la ROTAC, Etapa II.

ROTAC, Etapa
Vizualizări: 21214

Pe 3 și 4 Iunie s-a disputat a doua etapa a Campionatului Național de Time Attack/ROTAC. Chiar dacă locația a fost aceeași ca la etapa precedentă, circuitul Motorpark Romania, a intervenit un element de noutate: sensul a fost inversat. De asemenea, a fost primul meu contact competițional cu această configurație a circuitului.

După ce am trecut cu brio de verificările tehnice și am participat la briefing, au urmat cele 4 sesiuni de cursă. Cu fiecare trecere am îmbunătățit timpul precedent, acesta fiind obiectivul fiecărui concurent. Foarte îmbucurător pentru mine este și faptul că am reușit să merg în fiecare manșă constant. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu un zâmbet pe buze, dar și cu determinare și dorința obținerii unui timp și mai mic în cea de-a doua zi de concurs.

ROTAC, Etapa

Duminica a venit cu un alt format, deoarece sunt 3 curse diferite. Prima este constituită din două sesiuni tip open pitlane timp de 20 de minute. În prima sesiune am dat o secundă jos în comparație cu timpul stabilit în ziua precedentă, iar în a doua mi-am stabilit timpul record al weekendului. Chiar dacă ziua de concurs era de abia la început, eu îmi atinsesem scopul propus. Însă, acest lucru nu m-a împiedicat să dau totul în Superlap și cursa Sprint.

Superlap-ul este o cursă în care pilotul are la dispoziție o singură tură cronometrată pentru a stabili un timp cât mai bun, ceea ce am si făcut. Chiar dacă nu am reușit să îmi dobor recordul stabilit anterior, cronometrul nu s-a oprit cu mult mai târziu, diferența fiind de o secundă.

ROTAC, Etapa

Ultima componentă a weekendului este întotdeauna cursa Sprint. Aceasta presupune startul din grilă de către toți concurenții din clasa Pocket Rocket și Pocket Rocket S6 (clasele sunt determinate de numeroase caracteristici ale mașinii). Timp de 15 minute toată lumea luptă pentru o poziție cât mai sus, timpul nu mai contând.  În timpul cursei am avut o bătălie foarte frumoasă cu Andrei Caimac, care sunt convinsă că a fost deliciul tuturor spectatorilor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Din păcate, în ultimele ture ale cursei plăcutele de frână de pe fata au început să cedeze. Am simțit că nu mai pot forța așa cum mi-aș fi dorit, dar am reușit să termin cursa cu bine. Am trecut linia de finish pe locul 5 la clasa Pocket Rocket S6, cea la care se încadrează Suzuki-ul meu, și pe locul 9 la general. Este un rezultat mulțumitor, având în vedere problemele tehnice.

ROTAC, Etapa

Etapa s-a încheiat foarte frumos, cu primul podium ROTAC pentru mine, deoarece am obținut medalia de bronz în cadrul Junior Cup.

Slalom Paralel

  • Mai multe știri despre Patricia Sirbu-Marculet găsiți AICI.
Sursa: Comunicat - Patricia Sirbu-Marculet
Photocredit: Arhiva Personală - Patricia Sirbu-Marculet
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES