More

  Latest Posts

  Rezumatul Patriciei Sirbu Marculet de la ROTAC, Etapa II.

  Pe 3 și 4 Iunie s-a disputat a doua etapa a Campionatului Național de Time Attack/ROTAC. Chiar dacă locația a fost aceeași ca la etapa precedentă, circuitul Motorpark Romania, a intervenit un element de noutate: sensul a fost inversat. De asemenea, a fost primul meu contact competițional cu această configurație a circuitului.

  După ce am trecut cu brio de verificările tehnice și am participat la briefing, au urmat cele 4 sesiuni de cursă. Cu fiecare trecere am îmbunătățit timpul precedent, acesta fiind obiectivul fiecărui concurent. Foarte îmbucurător pentru mine este și faptul că am reușit să merg în fiecare manșă constant. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu un zâmbet pe buze, dar și cu determinare și dorința obținerii unui timp și mai mic în cea de-a doua zi de concurs.

  ROTAC, Etapa

  Duminica a venit cu un alt format, deoarece sunt 3 curse diferite. Prima este constituită din două sesiuni tip open pitlane timp de 20 de minute. În prima sesiune am dat o secundă jos în comparație cu timpul stabilit în ziua precedentă, iar în a doua mi-am stabilit timpul record al weekendului. Chiar dacă ziua de concurs era de abia la început, eu îmi atinsesem scopul propus. Însă, acest lucru nu m-a împiedicat să dau totul în Superlap și cursa Sprint.

  Superlap-ul este o cursă în care pilotul are la dispoziție o singură tură cronometrată pentru a stabili un timp cât mai bun, ceea ce am si făcut. Chiar dacă nu am reușit să îmi dobor recordul stabilit anterior, cronometrul nu s-a oprit cu mult mai târziu, diferența fiind de o secundă.

  ROTAC, Etapa

  Ultima componentă a weekendului este întotdeauna cursa Sprint. Aceasta presupune startul din grilă de către toți concurenții din clasa Pocket Rocket și Pocket Rocket S6 (clasele sunt determinate de numeroase caracteristici ale mașinii). Timp de 15 minute toată lumea luptă pentru o poziție cât mai sus, timpul nu mai contând.  În timpul cursei am avut o bătălie foarte frumoasă cu Andrei Caimac, care sunt convinsă că a fost deliciul tuturor spectatorilor.

  Din păcate, în ultimele ture ale cursei plăcutele de frână de pe fata au început să cedeze. Am simțit că nu mai pot forța așa cum mi-aș fi dorit, dar am reușit să termin cursa cu bine. Am trecut linia de finish pe locul 5 la clasa Pocket Rocket S6, cea la care se încadrează Suzuki-ul meu, și pe locul 9 la general. Este un rezultat mulțumitor, având în vedere problemele tehnice.

  ROTAC, Etapa

  Etapa s-a încheiat foarte frumos, cu primul podium ROTAC pentru mine, deoarece am obținut medalia de bronz în cadrul Junior Cup.

  Slalom Paralel

  • Mai multe știri despre Patricia Sirbu-Marculet găsiți AICI.

  Sursa: Comunicat - Patricia Sirbu-Marculet

  Photocredit: Arhiva Personală - Patricia Sirbu-Marculet


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss