GP24 Media

LATEST POSTS

Rezultatul de la Sochi „doare” spune Leclerc după ce jocul nu a dat roade

Leclerc
Vizualizări: 15474

Pentru unii, ploaia din ultimele câteva tururi ale Marelui Premiu al Rusiei a transformat cursa. Pentru alții, cum ar fi Charles Leclerc, vremea a însemnat doar muncă grea, așa că nu este de mirare că pilotul Ferrari a suferit după ce a trecut linia în P15 la Sochi…

Leclerc a făcut totul după ce a început din spate din P19, în urma unei decizii a echipei sale Ferrari de a monta un nou motor – complet cu un sistem hibrid modernizat – care a declanșat o serie de penalizări în grilă. Și a făcut un start minunat, recuperând șapte locuri în primul tur pentru a alerga pe locul 12.

Apoi a arătat un ritm puternic pe anvelopele compacte și medii pentru a urca în puncte, dar când a venit ploaia, a decis să rămână afară. Și când s-a intensificat, el nu a mai putut face față, deoarece coechipierul Carlos Sainz în fața lui făcea acest lucru – și avea prioritate, astfel încât a fost angajat într-o strategie care l-a scos din puncte.

“A început să plouă destul de mult la un moment dat și am fost foarte competitivi în aceste condiții”, a spus el. „Al treilea sector era uscat, așa că ceea ce pierdeam în primul și al doilea sector cu puțină ploaie, câștigam în ultimul, așa că am decis să rămân afară.

Leclerc

„A existat o tură în care m-am îndoit, dar a fost Carlos care era în fața mea, care trebuia să oprească turul respectiv. Nu mă puteam opri în același timp. Turul de după a fost deja prea târziu, așa că, în acel moment, am știut cum cursa mea va fi compromisă, așa că am încercat să rămân pe slicks în speranța că ploaia se va opri, dar nu s-a întâmplat.

„Sunt foarte dezamăgit de o astfel de cursă, deoarece prima parte arăta extrem de bine. A termina pe locul 15 așa, doare.”, spune Leclerc.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Leclerc a căzut în spatele lui Sainz – care a terminat pe locul trei și a obținut cel de-al treilea podium al anului pentru Ferrari – în clasamentul piloților a fost deosebit de greu pentru el în ceea ce privește propria performanță după cursă.

„Voi analiza după acest sfârșit de săptămână pentru a ști ce aș fi putut face mai bine… pentru că simt că aș fi putut face o treabă mai bună ca pilot pentru a ajuta echipa să ia decizia corectă și atât”, a spus el. „Evident, înainte de asta, a fost o cursă foarte, foarte pozitivă de partea mea, așa că mă dezamăgește și mai mult să o termin așa. Dar este așa cum este acum și voi încerca să învăț din această experienţă”.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES