More

  Latest Posts

  Rezultatul de la Sochi „doare” spune Leclerc după ce jocul nu a dat roade

  Pentru unii, ploaia din ultimele câteva tururi ale Marelui Premiu al Rusiei a transformat cursa. Pentru alții, cum ar fi Charles Leclerc, vremea a însemnat doar muncă grea, așa că nu este de mirare că pilotul Ferrari a suferit după ce a trecut linia în P15 la Sochi…

  Leclerc a făcut totul după ce a început din spate din P19, în urma unei decizii a echipei sale Ferrari de a monta un nou motor – complet cu un sistem hibrid modernizat – care a declanșat o serie de penalizări în grilă. Și a făcut un start minunat, recuperând șapte locuri în primul tur pentru a alerga pe locul 12.

  Apoi a arătat un ritm puternic pe anvelopele compacte și medii pentru a urca în puncte, dar când a venit ploaia, a decis să rămână afară. Și când s-a intensificat, el nu a mai putut face față, deoarece coechipierul Carlos Sainz în fața lui făcea acest lucru – și avea prioritate, astfel încât a fost angajat într-o strategie care l-a scos din puncte.

  “A început să plouă destul de mult la un moment dat și am fost foarte competitivi în aceste condiții”, a spus el. „Al treilea sector era uscat, așa că ceea ce pierdeam în primul și al doilea sector cu puțină ploaie, câștigam în ultimul, așa că am decis să rămân afară.

  Leclerc

  „A existat o tură în care m-am îndoit, dar a fost Carlos care era în fața mea, care trebuia să oprească turul respectiv. Nu mă puteam opri în același timp. Turul de după a fost deja prea târziu, așa că, în acel moment, am știut cum cursa mea va fi compromisă, așa că am încercat să rămân pe slicks în speranța că ploaia se va opri, dar nu s-a întâmplat.

  „Sunt foarte dezamăgit de o astfel de cursă, deoarece prima parte arăta extrem de bine. A termina pe locul 15 așa, doare.”, spune Leclerc.

  Leclerc a căzut în spatele lui Sainz – care a terminat pe locul trei și a obținut cel de-al treilea podium al anului pentru Ferrari – în clasamentul piloților a fost deosebit de greu pentru el în ceea ce privește propria performanță după cursă.

  „Voi analiza după acest sfârșit de săptămână pentru a ști ce aș fi putut face mai bine… pentru că simt că aș fi putut face o treabă mai bună ca pilot pentru a ajuta echipa să ia decizia corectă și atât”, a spus el. „Evident, înainte de asta, a fost o cursă foarte, foarte pozitivă de partea mea, așa că mă dezamăgește și mai mult să o termin așa. Dar este așa cum este acum și voi încerca să învăț din această experienţă”.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss