Latest Posts

Rewiew Pirelli ziua de vineri: Enigma pneurilor începe să se descifreze

Vizualizări: 21245

Fernando Alonso, de la Aston Martin s-a clasat pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente pentru Marele Premiu al Bahrainului, care deschide sezonul 2023 al Formulei 1, și are cel mai bun timp din ziua de vineri.

Pilotul Aston Martin, Fernando Alonso a fost cel mai rapid pilot din ziua care tocmai a trecut cu pneurile soft P Zero Roșu. El a oprit cronometrul la 1m30.907s fiind mai rapid decât Max Verstappen de la Red Bull care a reușit 1m31.076s, coechipierul său, Sergio Perez clasându-se la doar două miimi în spate.

Perez a fost cel mai rapid în FP1 desfășurată mai devreme azi, cu timpul de 1m32.758s.Primii 13 piloți din FP2 au fost despărțiți de doar o secundă, ceea ce subliniază cât de strânsă este competiția pe aceeași compoziție. Temperaturile la nivelul asfaltului în FP1 au rămas constante la 39-40 de grade Celsius, scăzând cu 13 grade la startul FP2: reprezentativă pentru condițiile cu care se vor confrunta piloții în calificări și cursă. Vântul a bătut cu 20-25km/h în FP1, dar s-a calmat în FP2 când s-a mai simțit doar o briză.

Evoluția pistei a fost una ridicată de-a lungul zilei, ceea ce s-a tradus printr-o mai bună aderență și timpi mai scăzuți în FP2 comparativ cu FP1. Noua compoziție C1 a debutat în acest weekend de cursă, nominalizată ca și compoziție hard, P Zero Alb în Bahrain. Cel mai rapid timp pe această compoziție a fost 1m36.102s grație pilotului Williams, Logan Sargeant.

Rewiew Pirelli ziua de vineri: Enigma pneurilor începe să se descifreze

Simone Berra: Chief Engineer

„Echipele s-au concentrat azi în special pe descifrarea performanțelor pneurilor soft, P Zero roșu în condiții de cursă. Multe dintre tururile cu aceste compoziții s-au făcut cu mult combustibil la bord, pentru a se analiza managementul degradării compoziției C3. În afara celor câteva tururi cu Williams, noua compoziție C1 nu prea a fost utilizată azi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Așa cum ne așteptăm, această nouă compoziție dură va juca un rol important în cursă, motiv pentru care echipele nu au vrut să o utilizeze extensiv. Degradarea este conformă simulărilor precum și cu datele înregistrate în cele trei zile de teste de săptămâna trecută, pe una dintre cele mai abrazive compoziții asfaltice din întreg sezonul.”

CIFRA ZILEI:1M30.907S

Cel mai bun timp, realizat de Alonso în FP2 a fost cu aproape două secunde mai rapid decât cel mai bun timp din FP1 pe aceeași compoziție și cu mai bine de o secundă sub timpul echivalent din FP2 de anul trecut (1m31.936s). Cel mai rapid timp realizat până acum în Bahrain a fost 1m30.305s reușit de Perez în ultima zi de teste – dar acesta a fost realizat în condiții diferite de pistă utilizând compoziția C4, care nu este nominalizată pentru acest weekend.

Rewiew Pirelli ziua de vineri: Enigma pneurilor începe să se descifreze

Rewiew Pirelli ziua de vineri: Enigma pneurilor începe să se descifreze

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Pirelli Motorsport
Photocredit: Pirelli Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss