Latest Posts

Revizuirea sezonului 8 WEC: LMGTE Am

Vizualizări: 21078

În timp ce praful se așează pe cel mai lung sezon FIA WEC din istorie (aproape 450 de zile), aruncăm o privire înapoi la ceea ce s-a întâmplat în categoria LMGTE Am de-a lungul sezonului 8.

Silverstone

AF Corse a fost cel care a preluat prima poziție în campionatul GTE Am, în vreme ce Ferrari 488 GTE Evo nr. 83 a obținut prima victorie a sezonului la Silverstone în 2019 cu François Perrodo, Emmanuel Collard și Nicklas Nielsen la volan. Intrarea nr. 98 Aston Martin Racing a lui Paul Dalla Lana, Darren Turner și Ross Gunn a obținut poziția a doua înaintea lui MR Racing Ferrari care a terminat pe locul trei.

Fuji

Pole-sitters TF Sport a dominat terenul de la început până la sfârșit în Japonia cu Aston Martin Vantage. Prima victorie din înscrierea privată a britanicilor a fost în mâinile lui Salih Yoluc, Charlie Eastwood și Jonny Adam. Trio-ul a terminat o tură înaintea câștigătorilor din runda 1, mașina nr. 83, care a terminat pe locul secund. În ciuda pornirii din spatele grilei, Porsche 911 RSR nr. 57 al Team Project 1 condus de Ben Keating, Felipe Fraga și Jeroen Bleekemolen au ocupat locul al treilea pe podium.

Revizuirea sezonului 8 WEC: LMGTE Am
#90 TF SPORT / GBR / Aston Martin V8 Vantage – Jonathan Adam (GRB) / Charles Eastwood (IRL) / Salih Yoluc (TUR) –

Shanghai

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După două podiumuri în două curse, AF Corse a fost cel care a condus campionatul echipelor în turul 3 în China. Shanghai s-a dovedit a fi un alt weekend de vis pentru TF Sport, având în vedere că echipa britanică a obținut cea de-a doua victorie consecutivă în cursa GTE Am în No.90 Aston Martin Vantage AMR. Victoria TF Sport a făcut ca grupul să preia conducerea în clasamentului general al echipelor – cu trei puncte înaintea câștigătorilor din runda 1, AF Corse.

Bahrain

Bahrain a fost următorul în calendar, unde a venit rândul echipei Project 1 și al No.57 Porsche 911 RSR să ia trofeul câștigătorilor. America’s Keating a condus, susținută de zece Voorde și Bleekemolen în programul de închidere al cursei. Al doilea loc în clasament a fost echipajul No. 98 Aston Martin Vantage, cu un loc înaintea lui No.86 Gulf Racing Porsche 911 RSR.

COTA

În februarie a acestui an, WEC s-a întors pe Circuit of the Americas din Austin, Texas, unde TF Sport și-a continuat cursa cu succes, în timp ce echipajul nr. 90 a trecut linia de sosire primul, după o bătălie intensă cu No.98 Aston Martin pe toată durata cursei. Echipa No.56 Team Project 1 Porsche 911 RSR a lui Egidio Perfetti, Matteo Cairoli și nou-venitul Laurents Hörr, în prima sa cursă WEC, au ocupat ultimul loc pe podium.

Spa

În urma pandemiei COVID-19, sezonul 8 WEC s-a reluat cu o cursă reprogramată în august la Spa, Belgia, unde No. 83 AF Corse entry a obținut victoria după șase ore de acțiune. Rezultatul a crescut avantajul echipei la 110 puncte, cu 12 înaintea celor clasați pe locul trei, No.90 TF Sport. Al doilea ajuns acasă a fost No. 77 Dempsey Proton Racing Porsche 911 RSR al lui Christian Ried, Riccardo Pera și Matt Campbell.

Revizuirea sezonului 8 WEC: LMGTE Am
#83 AF CORSE / ITA / Ferrari 488 GTE EVO – Total 6 hours of Spa Francorchamps – Spa Francorchamps – Stavelot – Belgium –

Le Mans

Le Mans 24H, reprogramat în septembrie a adus și mai multă dramă în categoria LMGTE Am, deoarece TF Sport a câștigat a patra victorie a sezonului 8 WEC după o cursă istovitoare de 24 de ore. No.90 Aston Martin Vantage AMR a terminat cu 49s înaintea lui No.77 Dempsey Proton. Al treilea în clasament, la doar 3 secunde în urmă, a fost No.83 AF Corse entry.

Bahrain 

Deși AF Corse Ferrari a avut o perioadă grea în Pro category, totul s-a îmbunătățit pentru ei în GTE Am. O cursă mai puțin perfectă pentru liderul de puncte TF Sport a făcut ca AF Corse să obțină 27 de puncte pentru cursa de 8 ore și să câștige trofeul FIA World Endurance pentru LMGTE Am. Au terminat anul la 13 puncte distanță de TF Sport în campionatul echipelor, care au încheiat pe locul al doilea.

Obținând o victorie finală pentru Porsche 911 RSR a fost No.56 Team Project 1 a lui Egidio Perfetti, Larry ten Voorde and Jörg Bergmeister. Precedentii campioni GTE Am au terminat anul pe poziția a treia în campionatul general al echipelor.

Revizuirea sezonului 8 WEC: LMGTE Am
LMGTE AM FIA ENDURANCE TROPHY – #83 AF CORSE / ITA / Ferrari 488 GTE EVO – #83 AF CORSE / ITA / Ferrari 488 GTE EVO – Franois Perrodo (FRA) / Emmanuel Collard (FRA) / Nicklas Nielsen (DNK) — 8 hours of Bahrain – Bahrain International Circuit – Sakhir – Bahrain
Sursa: World Endurance Championship
Photocredit: World Endurance Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Endurance Championship

Latest Posts

Don't Miss