GP24 Media

LATEST POSTS

Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)

Vizualizări: 16439

Radical Romanian Cup – o noua provocare pe circuit

În acest sezon Leo Borlovan a debutat în noul campionat de prototipuri Radical Romanian Cup. Acest campionat s-a dovedit a fi competiția pe circuit de cel mai înalt nivel din România. Campionatul a constat în 6 evenimente, fiecare eveniment având parte de 2 curse.

YouTube video

De-a lungul acestui sezon am avut parte de curse pe circuitul Motorpark România (în ambele sensuri de mers) din apropierea Bucureștiului și pe circuitul Transilvania Motor Ring de pe lângă Târgu Mureș. Am avut parte și de o varietate de provocări din cauza condițiilor meteo de-a lungul sezonului: temperaturi scăzute, temperaturi foarte ridicate, ploi torențiale, dar și condiții 100% optime pentru a concura.

Sezonul Radical Romanian Cup a debutat la începutul lunii aprilie cu primele 2 curse la Motorpark România. Înainte de ziua de concurs, Leo a avut parte de o zi de teste pentru a se acomoda cu noua mașină cu care urma să concureze: Radical SR1. A fost o zi încheiată cu succes, Leo reușind la acea vreme să stabilească recordul de circuit cu Radical SR1.Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)Ziua de concurs, mai răcoroasă decât de obicei, a fost un succes și un debut extraordinar pentru Leo, reușind un pole position, victoria în ambele curse la clasa SR1 și o clasare pe locul 2 la general. A fost începutul perfect pentru el, după o pauză semnificativă de la cursele pe circuit, în mare parte din cauza pandemiei.

Cel de al doilea eveniment Radical Romanian Cup a avut loc la Transilvania Ring la sfârșitul lunii Mai. O etapă mai puțin reușită pentru protagonistul Radical SR1 Cup, deoarece la începutul antrenamentelor a ieșit în decor lovind glisierele și a avariat serios mașina. Sesiunile de antrenamente cât și calificările și cursele au loc una după cealaltă în aceeași zi, iar astfel timpul era scurt pentru a putea pune mașina din nou pe pistă.Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)

Dar echipa a muncit din greu să repare mașina pentru concurs. Leo nu a putut lua startul decât abia în cea de-a doua și ultima cursă a zilei. A plecat în cursă, însă mașina, bineînțeles, nu era la performanțele ei maxime. Cu toate acestea Leo a reușit să încheie acea cursă pe locul 2 și să adune puncte importante în campionat, menținându-și prima poziție în clasament.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Al treilea eveniment Radical Romanian Cup programat pe 13 iunie s-a desfășurat din nou la Motorpark România, însă de această dată pe sensul invers al circuitului decât cel obișnuit. Ziua de concurs a decurs conform planului, Leo reușind pole position în calificări pentru ambele curse, însă această etapă avea să  pregătească o nouă provocare interesantă: ploaia. Înaintea primei curse a început ploaia care devenea tot mai abundentă.Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)

A luat startul în cursă, iar în primul tur, Leo luptându-se pentru prima poziție, s-a răsucit. Din fericire a putut să continuei și a fost tot mai constant, fără a face alte greșeli, iar până la sfârșit a putut să ajungă până pe prima poziție și să câștige cursa la SR1. În cea de-a doua cursă, piloții au avut parte de o tranziție de la ploaie la uscat și a fost o cursă fără prea multe emoții pentru Leo, plecând din pole position și reușind să câștige cursa.

Trecând în cea de-a doua jumătate a sezonului cu a patra etapă din cele 6 programate, Leo Borlovan a avut parte de un binevenit parteneriat cu compania MERPANO- specialiști în agricultură, parteneriat care a venit chiar la timp pentru a sprijini cariera lui Leo. Cel de-al patrulea eveniment Radical Romanian Cup a avut loc la Transilvania Ring, în ziua de 18 iulie cu temperaturi foarte ridicate. Aici Leo a spart ghinionul de la etapa trecută de la Târgu Mureș, reușind timpi foarte competitivi încă din antrenamente.Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)

La acest concurs însă, a apărut un adversar nou, Tim Melzer, care emitea pretenții mari la câștigarea curselor, dar care matematic nu putea pune probleme lui Leo în campionat. Tim Melzer și Leo erau despărțiți de zecimi și chiar sutimi de secundă în fiecare sesiune și au avut parte de o bătălie roată la roată în cursa, Tim reușind să învingă în prima cursă.

În cea de a doua cursă, Leo a reușit să ia victoria înapoi după o bătălie îndelungată cu multe evenimente pe circuit. O victorie cu care Leo își confirma prima poziție din clasamentul campionatului.Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)

Cel de-al cincilea eveniment Radical Romanian Cup a avut loc pe 22 august din nou pe Transilvania Ring, unde Leo a avut parte de o nouă luptă cu Tim Melzer. Sesiunile de calificări, au fost din nou foarte disputate, Leo încheindu-le pe locul 2. Au urmat două curse, din nou cu multe evenimente spectaculoase pe circuit și cu cei doi protagoniști de la Radical SR1 Cup luptându-se pentru prima poziție, Leo Borlovan ieșind învingător în ambele dispute.Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)

Cu aceste noi victorii Leo a avut un avans de punctaj generos în prima poziție a clasamentului Radical SR1 Cup față de Radu Dumitrescu, lăsându-și o misiune relativ ușoară pentru ultima etapă.

Ultima etapă Radical Romanian Cup din acest sezon ne-a adus din nou pe Motorpark Romania, pe 26 septembrie. La această ultimă rundă Leo avea nevoie doar să încheie o cursă din cele două și era îndeajuns să devină campion. Părea foarte ușor, însă nu a fost deloc așa. În prima cursă Leo a întâmpinat probleme la cutia de viteze și nu a putut să o încheie, rămânând blocat în treapta a doua.Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)

Până la startul cursei celei de-a doua, echipa a reușit să facă mașina să funcționeze în parametrii normali. În cea de-a doua cursă Leo a putut avea un ritm normal, rulând în poziția a doua la SR1 Cup după luptele care le-a avut cu Radu Dumitrescu, Catalin Iuhasz și Tim Melzer.

Leo a reușit să termine cursa pe poziția a doua, însă a primit o penalizare de 30 de secunde pentru o depășire pe “full course yellow” sau mai bine zis, puțin înainte de linia de start-finish când era deja arătat steagul verde, însă nu avea voie să depășească până nu intra în următorul tur. Această penalizare din fericire l-a plasat pe Leo pe locul 3 care a fost mai mult decât suficient pentru a-și asigura primul titlu de campion all time din Radical Romanian SR1 Cup.Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)

Acest sezon este unul dintre cele mai importante din cariera lui Leo Borlovan, reușind să adauge în palmares un prim titlu de campion la automobilism, după cele obținute în Karting. Leo a reușit să bifeze 7 victorii din 12 posibile, 10 clasări pe podium, 3 pole- position-uri, și 4 fastest laps în cele 6 evenimente Radical Romanian Cup. Datorită acestui campionat încheiat cu succes, Leo a câștigat un “bilet” către Radical Winter Cup, ce se va desfășura pe Autodromo do Algarve din Portimao, Portugalia.Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)

La acest eveniment vor participa piloți din toată lumea ce concurează în competițiile Radical. Este o oportunitate bună pentru Leo să revină pe scena curselor internaționale. Până atunci Leo se bucură de victoria obținută pe plan național și se pregătește intens pentru provocările ce îl așteaptă, deoarece planurile pentru anul competițional 2022 sunt promițătoare.Retrospectiva lui Leo din sezonul Radical Romanian Cup 2021 (Video)

Cariera lui Leo Borlovan este susținută de Psihoreli Construct SRLMerpano SRLClinica iDentist, Clubul Sportiv ABAS Timișoara și bineînțeles, de părinții săi Sandy și Mihaela Borlovan. Suportul pe circuit este oferit de către Frank Van Nunen și fratele lui Leo, Valentin Borlovan. Leo Borlovan face parte din programul de dezvoltare a piloților de la ART Racing Services Ltd. susținut de GP24 Motorsports.

Mai multe știri despre Campionatul Radical Romania Cup găsiți AICI.

Sursa: Leo Borlovan
Photocredit: gp24
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Leo Borlovan

Leo Borlovan

RELATED ARTICLES