More

  Latest Posts

  Retrospectivă asupra RES-500 cu Patricia Sirbu Marculet.

  Vizualizări: 15109

  Retrospectivă asupra RES-500 cu Patricia Sirbu Marculet. În weekend-ul trecut, (13-14 mai), s-a desfășurat a doua etapă din Campionatul Național de Anduranță (Romanian Endurance Series).

  Intitulată „Etapa Regină” a sezonului, RES500 este cea mai lungă cursă organizată în România, în câteva ore fiind necesara parcurgerea a 500km, până la fluturarea steagului șah. Fiind cea mai lungă și totodată complexă cursă, atât din punct de vedere al pilotajului, al materialului de concurs, cat și a strategiei, participarea unui singur pilot nu mai este posibilă, participarea în echipa (minim 2, maxim 4 piloți cu aceeași mașină) este obligatorie. Astfel, alaturi de  Eduard Bîrloiu, fost campion național de Karting și totodată mentorul meu, am format echipajul #46 cu Suzuki-ul meu.

  Retrospectiva, RES

  Programul weekend-ului a fost unul atipic, ziua de sâmbătă fiind alcătuită din 2 ore de antrenamente libere, urmate de 20 de minute pentru calificări, pentru stabilirea grilei de start de a doua zi. Am încercat să maximizăm cele 2 ore de antrenament pentru a ne pregăti cât mai bine pentru sesiunea de calificări dar si pentru a ne reacomoda cu sensul de parcurgere anti-orar. Chiar dacă această variantă este cea pe care personal o prefer, nu avem ocazia să parcurgem foarte des circuitul în acest sens, maxim de doua ori pe an.

  După cele 2 ore de antrenament, au urmat 20 de minute destinate calificărilor. Noi am decis ca fiecare pilot să conduca jumătate din timpul total alocat, Eduard reușind la final să obțină un timp de 2:05, ceea ce ne-a situat pe poziția a cincea pe grila de start a clasei A1.

  Retrospectiva, RES

  Duminică, la 10:25 s-a dat startul cursei. Strategia adoptata a presupus prezenta mea ca pilot la luarea startului, urmand sa conduc timp de 2 ore (timpul maxim admis pentru o conducere neintrerupta, urmat de o pauză de minim 30 de minute). Înaintea primului schimb de piloți deja avansasem și ne situam pe poziția a 3-a. Primul pit-stop a decurs fără probleme, reușind să ne încadrăm în cele 4 minute obligatorii.

  Eduard, conducand impecabil, a reusit după încă aproximativ o oră și jumătate să avanseze cu o poziție. Ulterior, au mai fost doua schimburi intre noi si opririle obligatorii la boxe. upă aproape 6 ore de cursă și 500km parcurși s-a dat finish-ul. La finalul celei mai lungi și importante curse din an (se puncteaza triplu) am reușit să ne clasăm pe locul 3 în cadrul clasei A1 și pe poziția secundă în cadrul clasamentului feminin. Cu siguranță pot numi această cursă o adevărată aventură și un roller coaster de emoții, încheiată cu succes.

  retrospectiva

  Pentru cei, care nu au reusit inca sa vizioneze cursa pe Prima Sport, unde Campionatul Național de Anduranță a fost lider de audiență în ceea ce privește competițiile automobilistice televizate, aceasta se poate găsi integral pe Youtube (Romanian Endurance Series) la următorul link: RES500 – Etapa a II-a Romanian Endurance Series 2023 – Motorpark România – YouTube

  Mulțumesc echipei, deoarece contribuția și ajutorul fiecărui membru a contribuit semnificativ la obținerea acestor rezultate. De asemenea, mulțumesc partenerilor care susțin parcursul meu sportiv și care fac posibilă participarea mea la fiecare etapă: Fabi Total GrupPilot Pen RomaniaDacrisFirma BollhoffFamilia ToneliTerra Plast TradeValtec Premium LubricantsRepsol RomaniaAvi CompactAlgernonOmniasig Vienna Insurance Group, ALP Service (Vopsitorie și Tinichigerie), Consterra Optim, și Femei în Motorsport.

  retrospectiva

  Etapa a treia a campionatului este programată pentru 24 – 25 Iunie, la Târgu Mureș, pe circuitul Transilvania Motor Ring.

  Să ne revedem cu bine la linia de start!

  retrospectiva

  Sursa: GP24 Media / Patricia Sirbu-Marculet
  Photocredit: Sorin Mirea
  Sponsor:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  GP24 Media / Patricia Sirbu-Marculet

  Latest Posts

  Don't Miss