Latest Posts

RES: Leo Borlovan si Jerome France pe podiumul CN2 cu echipa ABAS Racing.

Vizualizări: 40811

RES (Romanian Endurance Series) a tras cortina peste sezonul 2022 weekend-ul trecut pe circuitul Motorpark Romania.

RES

Am avut parte de un weekend spectaculos pe circuitul Motorpark, unde s-a desfășurat ultima runda din Campionatul Național de Anduranță (Romanian Endurance Series) împreună cu ultima etapa din cadrul Radical Romanian Cup. Piloții din Radical Romanian Cup au concurat în divizia RES GT-PROTO, împreună cu celelalte modele precum Funyo SP05 Evo, Ligier JSP4, Ligier JS2R sau Mercedes AMG GT4.

RES

Leo Borlovan a făcut echipa cu dublul Campion Național de Super Rally, Jerome France pentru aceasta ultima runda din Romanian Endurance Series și chiar daca piloții nu au avut mult timp pentru antrenamente, în special Jerome care a pilotat prototipul Funyo în premiera la acest concurs, au reușit să facă o prestație foarte buna.

Sâmbăta la calificări Funyo-ul echipei ABAS Racing pilotat de către Leo și Jerome a suferit mici probleme tehnice, care i-au împiedicat pe piloți să obțină un loc bun de plecare în cursele de duminica, în prima sesiune de calificări Leo Borlovan reușind doar un loc 8, iar Jerome France în cea de-a doua sesiune de calificări un loc 10 din cei 13 participanți ai diviziei regine din Romanian Endurance Series- RES GT- PROTO.

RES

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ziua de duminica a început cu o sesiune scurta de warm up dimineața, urmând că cele doua curse de cate o ora + un tur să se desfășoare la ora 11:40, respectiv 15:30 (cursele se pot viziona în reluare pe Youtube:

YouTube video

Cursa 1 a fost începută de Leo Borlovan, care a reușit un start fabulos depășind 3 mașini și plasându-se pe locul 5 la general și locul 1 la clasa să- CN2. Leo a fost constant pe parcursul celor 30 de minute a stint-ului sau păstrând poziția de lider în categoria CN2 și depărtându-se de ocupantul poziției a doua- Catalin Ghigea pilotând încă un exemplar Funyo SP05 Evo.

Leo a reușit să treacă pe poziția a 4-a la general până la jumătatea cursei, depășind încă un model Radical SR3 al echipei Radical Romania. La jumătatea cursei în perioada Pit- window-ului Leo a intrat la boxe pentru a face schimbul cu Jerome France. Jerome a avut o prestație destul de buna, reușind să păstreze poziția până la final.

RES

În cea de-a doua și ultima cursa din aceasta ultima runda a Romanian Endurance Series l-a regăsit la start pe Jerome France de aceasta data. Startul a fost unul curat, fără incidente, acesta fiind un obiectiv principal pentru Jerome, fiind primul lui start lansat din cariera. Jerome a fost din ce în ce mai rapid pe parcursul stint-ului lui de aproximativ 25 de minute și a reușit să reducă diferență fata de liderul clasei CN2 până la sub o secundă, moment în care a intrat la boxe pentru pitstop- ul obligatoriu în care i-a cedat comenzile prototipului Funyo lui Leo Borlovan.

Gratie unui pitstop executat că la carte, Leo a revenit pe circuit în postura de lider detașat la categoria CN2, însă mai important, Leo emitea pretenții la podiumul clasamentului general reducând diferență fata de Radicalurile SR3 de pe pozițiile 4 și 3 de la 20 la doar 8 secunde, Leo reușind să fie mai rapid cu până la 2 secunde pe tur fata de adversarii cu care se lupta pentru podium.

Însă lovitura de teatru avea să apară cu 8 minute înainte de finalul cursei când Leo a trebuit să abandoneze din cursa să de a ataca podiumul la general datorita fuzetei de la roata stânga spate care a cedat și a lăsat Funyo-ul ABAS Racing pe 3 roti.

RES

„A fost o adevărată aventura aceasta runda finala din Romanian Endurance Series. În primul rand aș vrea să scot în evidenta eforturile echipei mele care au reușit de fiecare data să pună mașină în cele mai bune condiții în urma problemelor tehnice din antrenamente, fratelui meu, Valentin Borlovan, mecanicul șef din echipa ABAS Racing, echipa condusa de către tatăl meu, managerul și inginerul meu de cursa Frank Van Nunen”.

„Au fost doua curse destul de animate aș putea spune cu cei 13 concurenți prezenți la start, am avut parte de câteva batalii, însă și mai important m-am simțit extraordinar în cursa 2 în stint-ul meu când reduceam tur de tur „gap-ul” fata de prototipurile Radical SR3 care rulau pe pozițiile podiumului”.

„A fost o placere să concurez alături de Jerome France și să împărtășim reciproc experiență pe care o avem amândoi în automobilism și pot să spun că am fost impresionat de prestația lui având în vedere lipsa să de experiență în cursele de pe circuit și nu în ultimul rand experiență să cu prototipul Funyo pe care l-a pilotat în premiera alături de mine la aceasta etapa”.

„Am obținut un rezultat excelent în Cursa 1, reușind victoria la CN2 și plecând acasă cu o cupa de locul 2, obținută în urma punctajului cumulat din cele doua curse, în cursa 2 având parte din păcate de acel abandon. Mă bucur că am încheiat acest sezon cu un rezultat pozitiv și că mi-am consolidat împreună cu echipa poziția secunda în clasamentul general din Romanian Endurance Series 2022”. – ne spune Leo Borlovan

RES

„A fost o prima experienta unde am învățat foarte mult, cu lupte pe pistă, m-am simțit foarte bine într-o un atmosfera de familie și binevoitoare în echipa.
Pe plan sportiv, am avut diverse probleme tehnice, si nu am putut exploata date video, dar am avut și satisfacția de a vedea performanta când toate lucrurile s-au aliniat”.

„Avem acum direcțiile unde trebuie sa lucram ca să fim si mai bun în viitor, am făcut o echipa buna cu Leo. Vreau sa mulțumesc echipei pentru acesta experienta și în special atmosfera în care ne-am distrat în acest weekend”- ne spune Jerome France”.

RES

Sursa: Comunicat GP24 Racing Services
Photocredit: Mihnea Tatu
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat GP24 Racing Services

Latest Posts

Don't Miss