GP24 Media

LATEST POSTS

Renault va furniza echipa Andretti F1.

Andretti
Vizualizări: 20756

Mario Andretti a declarat că fiul său este “gata de plecare” cu planurile echipei sale de Formula 1 și că are deja un contract pentru furnizarea de unități de propulsie cu Renault.

Campionul mondial din 1978 a anunțat săptămâna trecută că fiul său, Michael, a făcut un demers la FIA pentru a intra în F1 ca nou constructor în 2024. El a confirmat acum că echipa va înființa o bază în Marea Britanie și a ajuns la un acord cu Renault pentru a folosi turbinele hibride V6 ale acestora.

Andretti a declarat că familia își continuă planurile pentru a fi pregătită să urce pe grila de start peste puțin peste doi ani și că își pregătește personal cu experiență în aducerea de noi mașini pe grilă. “Nu suntem doar niște băieți noi în oraș”, a declarat el pentru David Land într-un interviu. „Cunoaștem condițiile prealabile și, de asemenea, există un factor timp aici. Odată ce am spus “dați-i drumul”, trebuie să mergem.

Andretti

„Așa că s-a muncit mult. Știm unde va fi construită instalația în Marea Britanie. Știm că avem oameni, persoane proeminente care au făcut acest tip de muncă în ceea ce privește start-up-urile. Avem o mulțime de lucruri în minte”.

La începutul acestei săptămâni, mai mulți șefi de echipe de Formula 1 au reacționat cu răceală la vestea dorinței lui Andretti de a extinde grila de start la 22 de mașini. Directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, a declarat că trebuie să arate “ce poate face pentru celelalte echipe, pentru Formula 1 și FIA” pentru a merita un loc în serie.

Cu toate acestea, fostul pilot Ferrari F1 crede că Wolff era îngrijorat că fiul său va accepta un acord pentru a folosi motoarele Scuderiei Ferrari F1. Acest lucru ar însemna că Mercedes AMG F1 și Ferrari F1 ar furniza un număr egal de echipe, ceea ce ar putea reduce influența politică a Mercedes AMG F1, situație care a fost evitată.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Avem un acord formal acum cu privire la furnizorul de motoare și este acolo, va fi Renault și am voie să o spun acum”, a confirmat Andretti. „Au fost multe speculații din partea lui Toto Wolff, era îngrijorat că ar putea fi Ferrari F1, Ferrari ar avea mai multe voturi decât el, și așa mai departe”.

Andretti

În timp ce grupul Andretti este deja activ în multe serii, inclusiv IndyCar, el a recunoscut că pasul spre F1 ar fi un “salt calitativ” pentru echipă. “Sunt mulți pași de făcut aici și înțeleg acest lucru, este un demers uriaș. Dar suntem pregătiți pentru asta. Avem parteneri incredibili de partea noastră, Michael o face, și suntem acolo pe toată durata.

„Eu însumi, mă ocup de asta de 67 de ani, așa că știm ce se întâmplă pe toate părțile Atlanticului. Iar aceasta este o întreprindere grozavă, o întreprindere minunată din partea lui Michael. Acest lucru arată că este foarte, foarte ambițios în acest sport. Asta e treaba lui, punct”.

„Trăim și respirăm doar cursele de mașini, iar el este la vârsta la care trebuie să facă un salt calitativ, dacă vreți, pentru a putea să-i dea cel puțin 20, 25 de ani, 25 de ani buni într-o afacere. Și asta este, așa că suntem cu toții înăuntru și suntem gata să mergem”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES