More

  Latest Posts

  Renault nu ar fi aici fără Ricciardo, spune Abiteboul, în timp ce se pregătește să onoreze pariul legat de tatuaj

  Daniel Ricciardo le-a livrat celor de la Renault primul lor podium de la revenirea în F1 din 2016, la Marele Premiu Eifel. Asta înseamnă că directorul echipei, Cyril Abiteboul va fi obligat să onoreze un pariu, pentru a-și face primul tatuaj. Însă francezul a spus că tatuajul ar fi un preț mic de plătit pentru contribuția pe care Ricciardo a adus-o echipei de la aderarea din 2019.

  Ricciardo a îndurat un sezon frustrant uneori cu Renault, marcând doar de opt ori în 21 de curse și terminând pe locul nouă în clasamentul piloților. Dar, odată ce pachetul Renault s-a îmbunătățit în 2020, Ricciardo a fost unul dintre cei mai performanți piloți reușind în cele din urmă, să ia podiumul la Marele Premiu Eifel, fiind în top 3, în spatele lui Lewis Hamilton și Max Verstappen.

  Vorbind după cursă, Abiteboul i-a atribuit lui Ricciardo, o parte semnificativă a traiectoriei ascendente actuale a echipei Renault.

  “Echipa nu ar fi ceea ce este astăzi fără Daniel”, a spus el. „Chiar și poate datorită performanței scăzute de anul trecut, care a fost într-adevăr un an foarte dureros, care ne-a împins pe toți, probabil începând cu mine, să luăm măsurile pe care le-am luat … acum ne găsim noi înșine într-o poziție mult mai bună pentru anul acesta și pentru anul viitor, iar Daniel fiind capabil să facă acest tip de lucruri (să ia un podium), cred că este o declarație, în sine.”

  În ciuda acestei traiectorii ascendente, Ricciardo nu va face parte din formația franceză anul viitor, în timp ce se pregătește să treacă la McLaren – o decizie pe care a luat-o înainte de începerea acestui sezon și care a dus la un comunicat brusc al echipei, la momentul respectiv cu privire la alegerea australianului. Și Abiteboul și-a ales, de asemenea, sesiunea media, post-cursă de la Nurburgring pentru a reacționa la anunțul de plecare al lui Ricciardo de atunci.

  „Știu că reacția noastră a fost un pic negativă când am aflat că el nu va rămâne cu echipa”, a spus Abiteboul. „Dar cred că este bine, tocmai pentru că a fost o comunicare onestă, emoțională, nefiltrată în acel moment – Daniel este, de asemenea, precis și autentic în ceea ce face astăzi pentru echipă.”

  Abiteboul a continuat să dezvăluie geneza pariului pe care l-a făcut cu Ricciardo – dar a recunoscut că va lua ceva timp pentru a reflecta înainte de a se îndrepta către salonul local.

  „Nu am vreun tatuaj – nu este chiar stilul meu”, a spus el. „Cred că de aceea am făcut acest pariu. Îmi amintesc că, în Silverstone, a fost prima zi sau seara, anul trecut, când Daniel îmi arăta un nou tatuaj pe care îl avea și l-am întrebat de fapt cum ajungi acolo, care este genul de călătorie mentală la acest tip de tatuaj.”

  „Și mi-a spus: De fapt, treceam prin fața acelui loc și m-am gândit: Hai să intru să-mi fac unul. Așa că am spus: Ei bine, hai să facem ceva corect, deci dacă ajungi pe podium – asta a fost după câteva beri – îmi fac și eu unul. Și sunt un om de cuvânt, așa că o voi face. Am nevoie doar de puțin timp pentru a decide mărimea și locația.”


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss