Latest Posts

Renault Espace F1 – “Microbuzul Rachetă”

Vizualizări: 25202

Anul 1995. Renault se pregătește să sărbătorească 10 ani de la nașterea microbuzului de succes Renault Espace. Espace-ul era un microbuz cu 7 locuri, o mașină de familie sau o mașină multifuncțională având un imens spațiu interior.

Brandul francez ar fi putut să aniverseze 10 ani de la primul model Espace, într-un mod obișnuit. Ar fi putut prezenta o ediție aniversară, o ediție limitată sau chiar un facelift, dar au ales să șocheze la propriu fanii brandului francez și chiar fanii motorsportului din întreaga lume prezentând RENAULT ESPACE F1! O  mașină construită în colaborare cu binecunoscutul brand Matra si  propulsată de celebrul motor FW14 de pe monopostul Renault Williams F1.

Espace

Un monstru V10, 3.5 litri, 40 valve, aspirat și peste 800cp, motorizare care a scris istorie în Formula 1 în anii 90.

Espace

Modelul Espace F1 are performanțe de invidiat chiar și pt zilele noastre: 0-100 km/h în 2.8 secunde, 0-200 km/h în 6.9 secunde și atinge o viteză maximă de 312 km/h!

Espace

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Francezii s-au asigurat că vor crea ceva unic și au adus modificări caroseriei si șasiului. Caroseria era acum mult mai fioroasă prin elementele de design adăugate la exterior, mult mai rezistentă prin ranforsările cu fibră de carbon, iar șasiul a fost construit integral din fibră de carbon si elemente de prindere din titanium.

Motorul a fost instalat central iar la interior s-au adus modificări prin anularea scaunelor standard si montarea a 4 scaune de racing din carbon.

Espace

Puterea motorului de Formula 1 este transmisă către puntea spate de o cutie de viteze în 6 rapoarte folosită chiar si pe monopostul Williams FW15C.

Prin frumoasa lor nebunie, francezii de la Renault au reușit să îmbine utilul Espace-ului cu viteza monopostului Williams.

Renault Espace F1 poate fi văzut la muzeul Matra din Franța.

Espace

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 / Cosmin Blejan
Photocredit: Renault
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Cosmin Blejan

Latest Posts

Don't Miss