Latest Posts

Regulile F1 2019 vor tăia pierderea de downforce actuală cu o treime

Vizualizări: 13577

Mașinile Formula 1 ar trebui să piardă cu aproximativ o treime mai puțin downforce când se vor afla în spatele unei alte mașini la anul, conform prezicerilor cele mai recente ale FIA.

În urma dificultăților experimentate de piloți în încercările de depășire de anul acesta, echipele și corpul guvernant F1, au ajuns la un acord , cu un pachet de schimbări aerodinamice pentru 2019, în ideea de a îmbunătăți situația.

O serie de schimbări, inclusiv la aripile față și spate, sunt țintite spre a ajuta mașinile de a se urma una pe cealaltă mai aproape, ceea ce ar trebui să ajute piloții în a se lupta pentru poziții.

Cu toate că este momentan neclar cât de mare va fi efectul acestor schimbări, un răspuns clar venind abia când mașinile noi vor fi pe circuit, Nikolas Tombazis, membru FIA, crede că diferența va fi ușor observabilă în virajele de viteză medie.

„Considerăm că poziția critică se află între 15 și 20 de metri între mașini.

„Asta e distanța pe care ne-am aștepta să o vedem între două mașini care merg la o jumătate de secundă una de cealaltă într-un viraj de viteză medie. Cu generația actuală, mașina urmăritoare pierde aproximativ 30% din downforce-ul normal în acest scenariu. Sperăm să reducem acest număr cu 10%.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu toate cu unele echipe sunt sceptice că schimbările vor produce o schimbare atât de mare, Tombazis spune că dacă F1 nu ar face nimic, următorii doi ani situația ar fi chiar mai rea.

„Ce aș spune, este că există un trend între echipe de a dezvolta mai mult downforce, lucru ce a accentuat problema.

„Dacă nu am fi intervenit, suntem de părere că în 2019 problema ar fi mai gravă decât în 2018, iar în 2020 mai gravă decât în 2019. Acum suntem de părere că în 2019, cursele vor fi mai bune decât anul acesta, dar nimeni nu se așteaptă ca mașinile F1 să se lupte ca mașinile de turism.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss