GP24 Media

LATEST POSTS

Regula F1 de viteză sub steag roșu este o prostie – Horner

Vizualizări: 14527

Șeful Red Bull, Christian Horner, îi acuză pe cei ce fac regulile în F1 și cere ca sportul să ia măsuri în urma penalizării de trei poziții a lui Sebastian Vettel.

Pilotul Ferrari, Sebastian Vettel, va intra în cursa de mâine cu o penalizare de trei poziții pe grila de start pentru că nu a încetinit suficient sub condițiile de steag roșu din prima sesiune de antrenamente de vineri. Esteban Ocon a primit și el aceeași pedeapsă în urma unui incident similar pentru Force India în antrenamentele din Marele Premiu al Japoniei, iar Daniel Ricciardo, pilot Red bull a primit și el o penalizare similară la prima ieșire de pe calendar, în Australia.

Horner a reacționat negativ față de decizie dar înțelege de ce aceasta a fost făcută având în vedere precedentele două incidente.

„Este o regulă stupidă, dar trebuie să fie consistenți în ceea ce fac, altfel totul în jurul regulamentului ar deveni o farsă. Toate regulile ar fi o farsă dacă la o cursă se acordă o penalizare dar la următoarea nu. Dar aceasta nu este o regulă bună.

„Dacă un pilot comite o astfel de greșeală, cel mai rău lucru care ar trebui să se întample ar fi o amendă, dați-i o penalizare financiară, dați banii la caritate, o penalizare de trei poziții afectează cursa pentru un incident minor. Afectează cursa, afectează calificările și nu este o penalizare bună.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES