GP24 Media

LATEST POSTS

Red Bull și Honda dezvăluie planuri de colaborare după retragerea furnizorului de motoare la sfârșitul anului 2021

Honda
Vizualizări: 10552

Honda va părăsi Formula 1 ca furnizor de motoare la sfârșitul sezonului, dar nu va sfârși povestea lor în campionat, producătorul japonez dezvăluind că va continua să colaboreze cu Red Bull la o serie de proiecte…

Honda a ales să renunțe la F1 pentru a se concentra pe obiectivul său de a realiza neutralitatea carbonului în întreaga companie auto, dar a fost de acord să continue dezvoltarea unității de putere F1 pentru Red Bull pentru 2022, care va fi supravegheată de o companie nou formată – Red Bull Powertrains.

S-a confirmat acum că Red Bull și Honda au ajuns la o înțelegere care îi va permite firmei să utilizeze Honda IP din 2022 din motivul specific al aprovizionării cu motoare a echipei lor de lucru și a AlphaTauri.

Red Bull și Honda dezvăluie planuri de colaborare după retragerea furnizorului de motoare la sfârșitul anului 2021

Honda va continua, de asemenea, să asiste la construcția unității de putere în 2022, precum și să ofere sprijin din partea Japoniei pe teren și în cursă pe toată durata campaniei. Începând cu 2023, Red Bull Powertrains își va asuma întreaga responsabilitate pentru toate producțiile și întreținerea motoarelor.

Red Bull – care va rula un livery special ca şi tribut Honda în Turcia în acest weekend – va prelua și angajații din baza britanică Honda din Milton Keynes sub noul lor motor.

Relația se extinde și la piloţi, cu cele două companii – care au lucrat împreună pentru a-l aduce pe Yuki Tsunoda în Formula 1 cu AlphaTauri – pentru a-și continua parteneriatul şi pentru a „promova în continuare creșterea sporturilor cu motor în Japonia, cu scopul final de a atrage mai mulți piloţi japonezi în motorsporturile de top .

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Și vor exista și alte colaborări nedefinite în alte activități motorsport, Honda dorind să-și promoveze gama de produse de mobilitate către un public mai larg.

Red Bull și Honda dezvăluie planuri de colaborare după retragerea furnizorului de motoare la sfârșitul anului 2021

„Suntem foarte mulțumiți de faptul că proiectul nostru ambițios și interesant Red Bull Powertrains va fi susținut puternic de Honda, din punct de vedere tehnic și operațional, în 2022 și acest lucru va contribui la asigurarea tranziției Red Bull la statutul producătorului de șasiuri și unități de putere, fără probleme”, a spus şeful Red Bull, Christian Horner.

La fel de captivantă este și știrea despre colaborarea noastră cu Honda, care se va extinde la o varietate de activități în motorsport, de la dezvoltarea piloților la alte discipline de curse și chiar în întreaga lume sportivă. Această porțiune a călătoriei în Formula 1 a Honda se apropie de sfârșit, dar împreună începem o călătorie nouă și fascinantă.”

Directorul pentru operațiuni și comunicare de la Honda, Koji Watanabe, a adăugat: „Mă bucur că am ajuns la un acord cu Red Bull Group care acoperă toate detaliile drepturilor de proprietate intelectuală pentru unitatea de putere F1 și, în acest fel, Honda mai poate contribui în lumea competițiilor cu motor.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES