Latest Posts

Red Bull Romaniacs: Regele s-a întors. Jarvis a câștigat prima zi.

Vizualizări: 17859

Supranumit „Regele Carpaților”, datorită celor șase titluri, britanicul Graham Jarvis a fost cel mai rapid în prima zi de off-road, dovedind că la cei 45 de ani ai săi încă mai poate să își impună ritmul. Manuel Lettenbichler și Billy Bolt, cu aproximativ 20 de ani mai tineri, au completat podiumul zilei cu 114 km de urcări și coborâri abrupte de-a lungul Văii Oltului.

Red Bull Romaniacs: Regele s-a întors. Jarvis a câștigat prima zi.
Graham Jarvis (GBR) & Manuel Lettenbichler (D) – Photocredit: Mihai Stetcu / Red Bul Content Pool

„Cred că încă mai am viteză, dar nu știu dacă corpul meu va reuși să reziste de-a lungul celor cinci zile, a fost o problemă pe care am resimțit-o și în anii trecuți, pentru că, totuși, am 45 de ani”, spunea Graham Jarvis, cu o zi înainte de sesiunea de calificări. Părea resemnat, dar decis, să facă tot ce îi stă în puteri ca să se claseze din nou pe podiumul Red Bull Romaniacs. A terminat pe locul IV sesiunea de calificări, iar atenția părea că încet-încet se mută spre lupii tineri ce îi vânează locul: Wade Young, Manuel Lettenbichler, Billy Bolt sau Alfredo Gomez.

Dar să nu uităm că deținătorul a șase titluri la Red Bull Romaniacs l-a ratat pe al șaptelea, anul trecut, doar pentru că în ultima zi și-a spart GPS-ul și a navigat ultima parte a cursei bazându-se doar pe experiență și pe rezervele de intuiție. A terminat calificările de ieri cu al patrulea timp, lupta la vârf părea că se va da între Wade Young și Manuel Lettenbichler. Dar am uitat cu toții că Jarvis nu este supranumit degeaba „Regele Carpaților”.

Red Bull Romaniacs: Regele s-a întors. Jarvis a câștigat prima zi.
Billy Bolt (GBR) – Photocredit: Mihai Stetcu / Red Bul Content Pool

Billy Bolt a pornit primul în aventura pregătită pentru prima zi de off-road, o zi petrecută în apropierea Văii Oltului. Britanicul a fost urmat de Alfredo Gomez, de Wade Young, Graham Jarvis și Manuel Lettenbichler. Nu a durat mult până când distanța inițială de la start a dispărut complet, deoarece aproape întreaga zi plutonul fruntaș a avansat în grup. Din cauza unor setări la motocicletă, remediate de abia în service point, spaniolul Alfredo Gomez a pierdut contactul cu grupul fruntaș.

Pe deasupra, Alfredo a și lovit cu umărul un copac, iar camel bag-ul pe care îl poartă în spate s-a desprins, ceea ce i-a făcut și mai dificilă sarcina de a încheia ziua pe o poziție bună. Cei patru rideri rămași în frunte au trecut la secunde distanță unul de altul prin majoritatea checkpoint-urilor/punctelor de control, au ajuns împreună la service point-ul de la mijlocul traseului, unde au fost prinși din urmă de Taddy Blazusiak, care a făcut astăzi o cursă excelentă. În ciuda tuturor dificultăților aruncate în fața lor de echipa organizatoare, secțiuni aproape imposibil de depășit – precum Olt Up, Sheepfarmer, Martin´s Idea sau teribilul Titanic -, niciunul nu a reușit să se desprindă decisiv. Și, printre ei, „Asasinul Tăcut”, Graham Jarvis.

Britanicul i-a depășit pe Gomez și pe Young și a anulat diferența de 7 minute față de Bolt, care a luat startul primul. Jarvis a încheiat ziua după 5 ore 14 minute și 49 de secunde, cu cel mai bun timp, conducând în clasamentul general cu 41 de secunde în fața lui Manuel Lettenbichler și cu 4 minute și 20 de secunde în fața lui Young. Bolt, Blazusiak, Gomez și Mario Roman trag încă speranțe să îl ajungă din urmă pe Jarvis în zilele ce urmează.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Manuell Lettenbichler (#1, Germania):

„A fost destul de bine în prima zi, am rulat în grup, ritmul a fost la cote înalte. Sunt mulțumit cu această zi – m-am simțit bine și, cu siguranță, am emoții legate de traseul următoarelor două zile. Ne-am împins reciproc pe un alt nivel astăzi.”

Red Bull Romaniacs: Regele s-a întors. Jarvis a câștigat prima zi.
Wade Young (ZAF) – Photocredit: Mihai Stetcu / Red Bul Content Pool

Wade Young (#13, South Africa):

„Am avut un început dur, nu mi-am putut găsi ritmul, apoi am mers bine și am reușit să mă distanțez. Din păcate, am avut probleme cu ambreiajul, îl voi remedia mai târziu astăzi. Am dat totul, m-am simțit și puternic, m-am și pierdut puțin, dar așa merge. Este greu să te distanțezi, băieții merg atât de bine.”

După prima zi de off-road, la clasa Silver, lupta se pare că se va da între doi competitori. Peter Weiss, locul 3 după calificările de ieri, a condus impecabil astăzi și a terminat pe locul 1, urmat la mai puțin de 2 minute distanță de francezul Fabien Poirot. Locul 3 al clasei este ocupat de Adrian Mihu, însă sportivul român este la aproape 40 de minute distanță în spatele celor doi. Alexander Gehlert conduce autoritar clasa Bronze, câștigând și etapa de astăzi. Germanul este urmat de Eddie Findling, la 1 minut și 25 de secunde în urmă, și de francezul Bernard Hugo, la 5 minute și 1 secundă. La clasa Iron, Mani Gyenes se ține tare pe urmele lui Courty Romain, diferența dintre cei doi fiind de doar 1 minut și 18 secunde în lupta pentru locul I.

Red Bull Romaniacs se mută de mâine în județul Alba, unde competitorii vor avea de parcurs trasee cuprinse între 110 km, clasa Gold, și 97 km, clasa Atom – aproximativ 5 ore de traseu pentru concurenți.

Red Bull Romaniacs: Regele s-a întors. Jarvis a câștigat prima zi.

Pentru rezultate complete, te rugăm să accesezi:
https://www.redbullromaniacs.com/results/

  • Sursa: Renatta Stepanov, Communication – Red Bull Romaniacs
  • Photocredit: Red Bull Content Pool
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss