Latest Posts

Red Bull Racing rămâne pe primul loc, Lewis Hamilton se lovește de zid în FP3.

Vizualizări: 7876

Red Bull Racing domină a treia sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Principatului Monaco 2023. Max Verstappen cu cel mai bun timp, Lance Stroll cu surpriza. Accidentul lui Lewis Hamilton pune capăt sesiunii.

Cea de-a treia sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Principatului Monaco a fost o adevărată demonstrație de forță a echipei Red Bull Racing. Max Verstappen a câștigat repetiția generală de calificare pe circuitul de 3,337 kilometri cu timpul de 1:12,776 minute. Acesta a fost cu aproximativ trei zecimi de secundă mai lent decât vineri, dar lupta finală din cea de-a treia sesiune de antrenamente a fost anulată deoarece sesiunea a trebuit să se încheie mai devreme după un accident minor suferit de Lewis Hamilton.

Red, Bull, Racing

Rezultatul:
Sergio Perez a înregistrat primul timp reprezentativ cu 1m15.641s, reușind să-l evite pe Esteban Ocon oprit în tunel, în timp ce pilotul echipei Alpine F1 a raportat o pierdere de putere. Francezul și-a readus mașina la boxe după o resetare rapidă la volan, dar acest lucru l-a obligat să petreacă următoarele 20 de minute în garaj. Pierre Gasly a găsit o licărire de speranță pentru Alpine F1, fiind mai rapid decât Sergio Perez, dar mexicanul a răspuns cu un 1m14,990s pentru a reveni în frunte – menținându-se ferm față de primele tururi rapide ale celor de la Scuderia Ferrari pe pneuri soft.

Lando Norris l-a devansat apoi pe Sergio Perez cu 0,005s, până când Lance Stroll a pus pe masă un 1m14,763s pentru a se situa pentru scurt timp în fruntea sesiunii. Checo l-a dispus rapid pe canadian cu un 1m14,377s, în timp ce circuitul a început să progreseze în ceea ce privește aderența disponibilă. Bariera de 1m14s a fost apoi spartă de Max Verstappen, care a trecut la o jumătate de secundă de Sergio Perez, dar a fost depășit de colegul său, dublul campion Fernando Alonso, și de turul său de 1m13,697s.

Sergio Perez a revenit în fruntea clasamentului în prima jumătate de oră a sesiunii, găsind o zecime peste Fernando Alonso, dar Max Verstappen a scos 0.004s peste coechipierul său pentru a restabili un 1-2 pentru Red Bull Racing. Cei doi au mai făcut schimb de locuri încă o dată, Sergio Perez înregistrând un 1m13,289s, în timp ce Carlos Sainz a coborât pe locul doi la doar 0,09s, până când un 1m12,898s pentru Max Verstappen a ridicat din nou ștacheta.

Red, Bull, Racing

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În timp ce Sergio Perez a replicat cu 1m12,849s, Max Verstappen a făcut 1m12,776s pentru a continua astfel dominația echipei Red Bull Racing asupra sesiunii de antrenamente de sâmbătă. Acesta a fost contestat mai târziu de Lance Stroll, dar canadianul a fost la puțin sub o zecime de a-l uzurpa pe Perez și nu a putut despărți RB19-urile din față.

Pe măsură ce sesiunea a intrat în ultimele 10 minute, Kevin Magnussen a avut inițial o ieșire la Sainte Devote și a luat-o pe drumul de scăpare. La câteva momente după ce și-a revenit, pilotul de la Haas s-a oprit la Portier și a produs un safety car virtual – oprind o potențială înclinație a lui Alonso pentru cel mai rapid tur, deoarece acesta stabilise cel mai bun prim sector. La câteva momente după ce sesiunea a fost reluată la viteză maximă, Lewis Hamilton și-a băgat Mercedes-ul în barieră la ieșirea din Mirabeau. Britanicul tocmai fulminase cu cel mai rapid sector de deschidere, dar a depășit zona de frânare și a alunecat frontal în bariera armco.

Ca urmare a degajării Mercedes-ului blocat al lui Lewis Hamilton, sesiunea nu a fost reluată pentru a se asigura că timpul lui Max Verstappen nu mai poate fi contestat. Sergio Perez și Lance Stroll au fost singurii alți piloți care s-au situat în intervalul 1m12, în timp ce Carlos Sainz a fost cel mai rapid dintre cei aflați în intervalul 1m13 pentru a termina sesiunea pe locul patru.

Red, Bull, Racing

Lando Norris a obținut al cincilea cel mai bun timp în fața lui Pierre Gasly și a lui Charles Leclerc, care a raportat dificultăți în secțiunea Swimming Pool și a declarat că trebuia să ridice pentru a exercita vreun control asupra traiectoriei Ferrari-ului. Accidentul lui Lewis Hamilton i-a refuzat șansa de a îmbunătăți al optulea, în timp ce Esteban Ocon a revenit pe circuit după problemele sale anterioare pentru a obține al nouălea timp. Valtteri Bottas a completat top 10, cu câteva fracțiuni înaintea lui George Russell.

Rezultatele celei de-a treia sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al statului Monaco:

Red, Bull, Racing

Incidentele:
Nu a existat mult mai mult decât obișnuitele sărutări de ziduri de la Monaco la începutul după-amiezii de sâmbătă. Cu zece minute înainte de finalul sesiunii, Kevin Magnussen a provocat ceva agitație când a mers mai întâi în zona de ieșire din Sainte-Devote și, la scurt timp după aceea, și-a parcat mașina în Portier. O fază VSC a fost suficientă pentru a recupera mașina.

Câteva minute mai târziu, sesiunea a trebuit să se încheie cu roșu, deoarece Lewis Hamilton a pierdut controlul Mercedes-ului său. Lewis Hamilton a intrat brusc în supravirare la Mirabeau și a lovit puntea față stânga în timpul tentativei de salvare. Cu toate acestea, daunele aduse mașinii negru-argintiu nu ar fi trebuit să fie prea mari. Cu șase minute înainte de sesiunea propriu-zisă a trebuit să fie încheiată prematur pentru a recupera Mercedes-ul. Au avut loc câteva scene curioase, deoarece mașina se balansa sălbatic înainte și înapoi pe macaraua aflată la înălțime.

Red, Bull, Racing

Tehnologia: După câteva minute părea că sesiunea s-a încheiat deja pentru Esteban Ocon. Ieșea fum din spatele Alpine-ului în tunel, iar Ocon încetinea. Dar francezul a reușit să se întoarcă la boxe într-un ritm lent. După o scurtă pauză de reparații, a putut să revină pe pistă.

Vremea: Cerul albastru strălucitor a apărut deasupra Principatului. Doamnele îmbrăcate lejer de pe iahturi nu s-au răcit prea tare la 28 de grade temperatura aerului – și nici pneurile Pirelli la aproape 50 de grade temperatura pistei.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Red, Bull, Racing
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media / Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss