GP24 Media

LATEST POSTS

Red Bull nu poate satisface cererea de cutii de viteze pentru noul motor Honda F1

Vizualizări: 10940

Din 2019, Red Bull va lucra cu furnizorul Honda. Prima perspectivă este bună; Honda pare să câștige din ce în ce mai multă putere în comparație cu concurența. Un fapt remarcabil este că, în acest moment, Red Bull nu poate face față cererii de cutii de viteze.

Allard Kalff a spus că în programul GP Slipstream pe RTL-TV: “Am făcut unele apeluri telefonice și Toro Rosso a anunțat că noul motor Honda este mai rapid decât motorul Renault. Asta arată că la Honda au într-adevăr un obiectiv în minte. Un fapt remarcabil este că Red Bull nu poate face față cererii de cutii de viteze din cauza Honda diligentă. Honda testeaza motoarele pe toate tipurile de simulatoare si banci de test, dar au nevoie de o cutie de viteze pentru fiecare motor.

Deci, se pare că Honda vrea să facă tot ce poate pentru a livra un motor pentru anul 2019, cu care Red Bull poate concura pentru titlu. Potrivit lui Kees van de Grint (fostul director de sport Bridgestone F1), nu este surprinzător: “Dacă știți cum funcționează japonezii, atunci nu este o surpriză. Ei sunt oameni foarte harnici și lucrează foarte mult pentru a-și atinge scopul. ”

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Van de Grint se uită, de asemenea, la anii 1980, când McLaren a dominat F1 cu motoarele japoneze: “Oamenii uită foarte repede că, înainte de acele mari succese, Honda a avut de asemenea un timp greu. Primii ani au fost o catastrofă, dar după o mulțime de muncă grea au devenit dominante. Japonezii nu renunță niciodată, își ating întotdeauna obiectivele. “

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES