Latest Posts

Red Bull: Noul motor nu este încă la egalitate cu cel din 2021.

Vizualizări: 19635

Helmut Marko, șeful echipei de motorsport Red Bull, spune că noul motor Honda a suferit o pierdere de performanță în raport cu unitatea din 2021 din cauza introducerii pentru 2022 a noului carburant E10 din F1.

În cadrul eforturilor de sustenabilitate ale Formulei 1, toate motoarele constructorilor vor funcționa cu un amestec obligatoriu de combustibil fosil și 10% etanol începând din 2022, o schimbare care coincide cu o înghețare de trei ani a dezvoltării unităților de propulsie.

Red Bull

Trecerea la combustibilul E10 i-a obligat pe ingineri să efectueze mai multe revizuiri axate pe camerele de combustie ale unității turbo-hibride V6. Ferrari F1 a abordat aceste schimbări în colaborare cu Shell, partenerul său istoric în materie de carburanți, iar șeful Scuderiei, Mattia Binotto, a declarat recent că parteneriatul a reușit să depășească handicapul estimat la 20 CP pe care l-a adus utilizarea E10.

La Alpine F1, inginerii de la Renault, care au proiectat un motor complet nou pentru 2022, ar fi depășit și ei deficitul în raport cu unitatea de anul trecut, care a funcționat cu un amestec de carburant E5. Cu toate acestea, Marko a dezvăluit că Honda – care a părăsit oficial Formula 1, dar va continua să construiască motoarele Red Bull Racing în acest an, noul departament Red Bull Powertrains al echipei de la Milton Keynes ocupându-se de întreținerea unității – încă lucrează la recuperarea pierderii relative de performanță a motorului său.

Red Bull

„Honda lucrează din greu la adaptare”, a declarat Helmut Marko, citat de publicația germană Auto Motor und Sport. „Ceea ce aud este pozitiv, dar performanța nu este încă aceeași ca în 2021. În general, va trebui să așteptăm să vedem cum arată în echiparea de cursă”. Deficitul actual de performanță al Honda nu a erodat încrederea lui Helmut Marko că Red Bull Racing poate învinge Mercedes AMG F1 pentru al doilea an consecutiv. Dar austriacul a recunoscut că revizuirea regulamentului din acest an are ca rezultat un teritoriu neexplorat.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Obiectivul declarat este titlul mondial”, a spus Helmet Marko. „Cu o schimbare atât de mare a regulilor, nu poți fi niciodată sigur”. „Mercedes AMG F1 și noi înșine avem potențialul, oamenii și continuitatea. Acest lucru indică din nou o luptă la cel mai înalt nivel. Mai ales că nu există alți piloți precum Lewis Hamilton și Max Verstappen”.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: Auto Motor und Sport
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Auto Motor und Sport

Latest Posts

Don't Miss