GP24 Media

LATEST POSTS

Red Bull îl folosește pe Albon pentru a-l ajuta pe Tsunoda la AlphaTauri

Albon
Vizualizări: 12888

Alex Albon joacă un rol secundar în a-l ajuta pe colegul de la Red Bull, Yuki Tsunoda, să se instaleze în viața de pilot de Formula 1 cu echipa sa AlphaTauri.

Tsunoda a făcut o impresie puternică la debutul său, marcând puncte în Bahrain, dar de atunci a avut un sezon sus și jos, cu șase finalizări în top-10 intercalate de o serie de greșeli.

Șeful său, Franz Tost, l-a susținut pe tot parcursul, subliniind faptul că Tsunoda a sosit în F1 cu doar doi ani de experiență internațională și nu a concurat pe multe dintre pistele din acest an – și, prin urmare, erorile sunt inevitabile.

Red Bull și-a păstrat încrederea în Tsunoda, prelungindu-i șederea la echipa soră AlphaTauri în sezonul următor și l-a trimis acum pe Albon – care participă la curse ca parte a rolului său de pilot de rezervă și care a fost dornic să-l ajute pe pilotul japonez – într-un rol secundar pentru Tsunoda.

Se înțelege că Albon nu acționează ca un antrenor pentru piloţi, ci mai degrabă cineva care să ofere sfaturi într-un mod informal din propria experiență, Albon având o perioadă dificilă în primii ani în F1.

Red Bull îl folosește pe Albon pentru a-l ajuta pe Tsunoda la AlphaTauri

În ultimele două săptămâni Albon – care va reveni în grilă cu Williams anul viitor – a ascultat comunicații radio în timpul sesiunilor și câteva briefing-uri de inginerie și a oferit sfaturi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Se simte că Tsunoda știe să conducă rapid și să concureze, dar este nevoie de mai multă muncă pentru a valorifica această viteză și a comunica mai eficient modul în care pilotul japonez se simte în mașină pentru inginerii săi de curse.

Sprijinul lui Albon se adaugă unui șir de măsuri pe care AlphaTauri le-a pus în aplicare pentru a accelera integrarea lui Tsunoda, care a inclus mutarea tânărului de 21 de ani în Italia, astfel încât să poată locui aproape de fabrică și să petreacă mai mult timp cu inginerii.

Tost este unul dintre cei mai buni în îndrumarea tinerilor piloţi, având condus 15 dintre ei de când a devenit șeful echipei Toro Rosso – când echipa a intrat în sport în 2006 – și petrece mult timp pe pistă și departe de aceasta, lucrând cu echipa.

Tsunoda a avut unul dintre cele mai curate weekenduri ale sale de până acum în acest sezon în Statele Unite, când a terminat pe locul nouă, primele sale puncte de la pauza de vară.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES