More

  Latest Posts

  RED BULL DOMINĂ PRIMA ZI DE ANTRENAMENTE CU HAMILTON DOAR AL 11-LEA ÎN BAKU

  Sergio Perez a continuat stabilirea ritmului cu Red Bull vineri după-amiază, terminând în fața coechipierului Max Verstappen și a pilotului Ferrari Carlos Sainz, aflat pe locul trei, în cea de-a doua sesiune de antrenamente pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului din 2021 – cu Lewis Hamilton în P11.

  Sesiunea a fost punctată de mai multe incidente, în special la început, deoarece aderența a fost la un nivel superior în Baku. Nicholas Latifi (P20) de la Williams a scos un steag roșu după 13 minute din cauza unei pierderi de putere, iar Charles Leclerc (P4) de la Ferrari a scos un Safety Car virtual la jumătatea timpului alocat, după ce a lovit barierele și și-a smuls aripa din față în virajul 15.

  Perez a mers cel mai rapid pe anvelopele moi după VSC-ul cauzat de incidentul lui Leclerc, punctul de referință al mexicanului de 1m42.115s plasându-l cu 0.101s mai rapid decât liderul FP1, Max Verstappen.

  Piloţii Ferrari au fost cei mai rapizi înaintea acelui VSC, întrucât Carlos Sainz a stabilit un timp rapid pe anvelopele medii, urmat de Leclerc. După 30 de minute, Leclerc şi-a blocat puternic roata din faţă și s-a prăbușit în barierele din virajul 15, dar a revenit la boxe pentru o nouă aripă faţă și a reușit să continue şi să ajungă pe locul patru. Când întreaga grilă a trecut pe pneuri moi, Sainz a coborât pe locul trei.

  Red Bull

  Lewis Hamilton a rămas demoralizat după primele sale tururi cu pneuri de compoziţie moale, spunându-i inginerului său de cursă: “Fă tot ce trebuie să facem, nu voi merge mai repede. Nu știu unde este tot timpul”. Campionul în exercițiu nu a putut face mai bine decât locul 11 (înaintea lui Kimi Raikkonen de la Alfa Romeo), cu colegul de echipă Mercedes, Valtteri Bottas, pe locul 16 cu o rotire târzie în primul viraj.

  Lewis Hamilton

  Pierre Gasly, AlphaTauri, a terminat pe locul cinci în această sesiune, la o zecime în spatele lui Leclerc, în timp ce coechipierul său Yuki Tsunoda a terminat pe locul 10 înaintea lui Hamilton, proaspăt mutat la baza echipei din Faenza.

  Cu pilotul de rezervă Daniil Kvyat urmărind, Fernando Alonso de la Alpine a terminat pe locul șase – înaintea pilotului de la Alfa Romeo – P7 pentru Antonio Giovinazzi – și Esteban Ocon a ocupat locul nouă în această sesiune.

  Lando Norris de la McLaren a început cu un blocaj în virajul 15, dar a continuat să înregistreze cel de-al optulea cel mai rapid timp (cu doar 0,002 secunde în fața lui Ocon), în timp ce Daniel Ricciardo a fost al 13-lea pe circuitul unde a câștigat pentru Red Bull în 2017.

  Starul Aston Martin, Sebastian Vettel, s-a învârtit în virajul 16, dar campionul a continuat sesiunea şi a terminat pe locul 15 – coechipierul său Lance Stroll P14, cu o zecime înaintea germanului.

  Pe ultimul loc Latifi, care a început cu o oprire în al doilea viraj și mai târziu un abandon în virajul 15 din cauza unei probleme la motor. Williams-ul său blocat a scos un steag roșu scurt, după care coechipierul George Russell a terminat pe locul 17.

  Între cele două Williams s-a aflat perechea Haas formată din Mick Schumacher (P19) și Nikita Mazepin (P18), rusul s-a învârtit în primul viraj chiar la începutul sesiunii, iar Schumacher a întâmpinat o scădere de presiune a uleiului, apoi o problemă a bateriei, înainte de a termina cu o jumătate de secundă în spatele lui Mazepin.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula1

  Photocredit: Formula1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss