GP24 Media

LATEST POSTS

Red Bull a câștigat GP-ul de la Monaco prin „decizii clare și rapide” – Horner.

Red Bull, Horner
Vizualizări: 12612

Christian Horner, șeful echipei Red Bull Racing din Formula 1, a declarat că echipa sa a câștigat GP-ul de la Monaco făcând „bine lucrurile de bază” și „luând decizii clare si rapide”.

După ce s-a calificat al treilea, Sergio Perez a obținut o victorie strălucită pe străzile din principat. Mexicanul a sărit în fața mașinilor Scuderia Ferrari ale lui Carlos Sainz și Charles Leclerc cu ajutorul unor decizii strategice bune în jurul pitstopurilor sale pe pista care se usca, iar apoi și-a îngrijit pneurile slick cu gripare în ultimele tururi. Coechipierul său Max Verstappen a trecut de pe locul patru pe grila de start pe locul trei la steag, devansându-l pe Charles Leclerc, cel care a plecat din Pole Position.

Christian Horner a declarat că echipa a răspuns bine la condițiile dificile create de vremea umedă de la start. „Întotdeauna m-am mândrit cu faptul că suntem o echipă de cursă ofensivă”, a spus el. „Și întotdeauna ne-am concentrat pe încercarea de a face bine lucrurile de bază, fie că este vorba de strategie, fie că este vorba de opriri la boxe, de gândirea pe picioare, și cred că astăzi a fost vorba de gândirea pe picioare și de reacția la situația care se întâmplă în jurul tău”.

Red Bull, Horner

„Și cred că întreaga echipă a răspuns strălucit de bine, iar piloții, desigur, au trebuit să își îndeplinească partea lor”. Horner a subliniat că cheia succesului lui Sergio Perez a fost judecarea trecerii de la circuitul umed la cel intermediar și apoi la slick-uri. „A fost o cursă incredibilă”, a precizat el. „Știam că a fost ceva ploaie în jur, dar nu cred că ne așteptam să fie tropicală, la începutul cursei acolo. A fost un pic haotic cu întârzierile, cu pneurile care intrau pe grilă, ieșeau de pe grilă, intrau pe grilă”.

„Dar cu cantitatea de ploaie care a căzut, ar fi fost imposibil să concurăm în acele condiții. Așa că, odată ce cursa a început în cele din urmă, a fost întotdeauna vorba de intersecție și de a face bine acea intersecție. Și am trecut, evident, de la pneuri de ploaie, de la pneuri intermediare, la slick-uri, și am avut aceste apeluri corecte astăzi. Și cei de la boxe au făcut o treabă grozavă, strategii, în special băieții de la boxe, care au trebuit să se întoarcă în jurul opririlor duble de astăzi și, bineînțeles, Checo, performanța sa, pe turul de intrare, pe turul de ieșire, în special pe pneurile intermediare, au fost uimitoare”.

„Și apoi, la fel și pe slick-uri, iar apoi, evident, a trebuit să gestioneze restul finalului” Întrebat dacă Red Bull Racing a câștigat cursa sau Scuderia Ferrari a pierdut-o cu decizii strategice, Christian Horner a recunoscut că a fost un pic din ambele. „Bineînțeles, trebuia să mergem să câștigăm. Dar am profitat și de greșelile care s-au făcut, circumstanțele au fost aceleași pentru toată lumea și a fost foarte strâns între cele două echipe”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Red Bull, Horner

Charles Leclerc, în primele tururi, părea să aibă lucrurile destul de bine sub control, a avut și un tampon al coechipierului său în spatele său. În acel moment, părea că Scuderia Ferrari avea cursa în pungă, dar cred că noi am reacționat foarte bine la condiții și am făcut bine încrucișările, dubla oprire la boxe, etcetera, etcetera, etcetera, a funcționat foarte bine pentru noi”.

„Ne-am dezbătut dacă să treci direct de pe extreme pe slick, așa cum am văzut cu Lewis Hamilton, când ne-a făcut rău în urmă cu câțiva ani cu Daniel Ricciardo, dar am decis că este o rută mai rapidă să trecem prin inter pe slick. Iar puterea din out-lap a fost enormă. Și cred că Checo a nimerit-o cu desăvârșire”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES