More

  Latest Posts

  Record de prezență la Winter Rally Covasna

  A 12-a ediție a Winter Rally Covasna va înregistra un record din punct de vedere al echipajelor la start. Evenimentul continuă astfel tradiția ultimilor ani, când prezența a crescut simțitor în Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

  Monitorizat pentru a deveni din 2020 etapă din cadrul campionatului național, Winter Rally Covasna va avea loc în perioada 1-3 februarie în zona Covasna-Comandău. Până luni seară, când a fost termenul limită de înscrieri, un total de 52 de echipaje și-au anunțat participarea la competiția care se va desfășura pe zăpadă.

  Trei campioni naționali absoluți, Constantin Aur (Skoda Fabia R5), Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5) și Valentin Porcișteanu (Mitsubishi Lancer Evo IX), ultimul din postura de forlighter, vor lua startul la concursul din Covasna organizat de AutoCrono. Totodată, Raul Badiu (Renault Clio R3T) se va încălzi aici pentru etapa din World Rally Championship, Raliul Suediei, care va avea loc două săptămâni mai târziu.

  În total, 19 echipaje din Ungaria și 3 din Bulgaria se vor duela cu cele 30 autohtone pentru titlul de campion al zăpezii din România. În urmă cu numai o săptămână, tot în Covasna, 36 de echipaje din Franța, Belgia, Elveția, Olanda și Luxemburg au concurat la Historic Winter Rally, continuând tradiția din ultimii ani, când țara noastră a beneficiat de o prezență internațională masivă. Doar în 2018, aproape 250 de sportivi din străinătate au luat startul în evenimentele organizate sub egida FRAS.

  vali porcisteanu
  Valentin Porcișteanu va concura și anul acesta tot din postura de forlighter. Credit photo: Rally Photo Hunter / Balazs Atila

  Pe lângă Porcișteanu, de două ori câștigător al Winter Rally Covasna, alți doi învingători din edițiile precedente vor fi prezenți și de această dată. Antal Kovacs vine în Covasna la bordul aceluiași Ford Fiesta R5 cu care s-a impus în 2018, în timp ce Gergo Szabo, câștigătorul din 2012 și 2013, va fi prezent pentru a șasea oară la competiție cu un Mitsubishi Evo IX.

  Alți doi piloți din țara vecină, Zoltan Csik și Roland Javorka, vor concura pe două modele WRC, cu un Subaru Impreza WRC S8, respectiv un Mitsubishi Lancer WRC.

  Evenimentul aflat în calendarul Federației Române de Automobilism Sportiv va debuta vineri, 1 februarie, cu shakedownul, urmat de superspeciala din centrul orașului Covasna. Ulterior, se vor desfășura un total de 7 probe speciale, ultima, duminică, la Halom.

  [pdf-embedder url=”http://gp24.ro/wp-content/uploads/2019/01/Starting-List-Covasna-2019.pdf” title=”Starting List Covasna 2019″]


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss