Latest Posts

Rebellion a ieșit din Dakar 2022 după ce prototipul lui Pesci a luat foc

Vizualizări: 25333

Rebellion a fost forțată să-și retragă înscrierea numărul 251 din Raliul Dakar, după ce prototipul DXX RD Limited al lui Alexandre Pesci a luat foc.

Mașina care ar fi trebuit să fie împărțită de şeful Rebellion Pesci și copilotul Stephan Khuni la cea de-a 44-a ediție a Dakarului din Arabia Saudită a fost distrusă după ce a fost cuprinsă de flăcări în apropiere de Jeddah. Atât Pesci, cât și Khuni au fost nevătămaţi.

Incidentul a marcat un sfârșit prematur a ceea ce ar fi fost a treia apariție consecutivă a lui Pesci în prestigiosul raliu de fond. Proprietarul/pilotul echipei a terminat pe locul 43 la debutul său în 2020, dar a fost forțat să se retragă de la evenimentul de anul trecut în Etapa 9.

Deși Pesci nu va lua startul în Dakar sâmbătă, Rebellion va fi reprezentată de o a doua intrare pilotată de câștigătorul cursei de 24 de ore de Le Mans și deținătorul recordului Pikes Peak, Romain Dumas. Fostului pilot de uzină Porsche i se va alătura copilotul Remi Boulanger în mașina #215.

Echipa elvețiană, fostă câștigătoare a cursei în clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranță FIA, conduce prototipul DXX inspirat de Peugeot 3008 DKR.

Retragerea lui Pesci este prima ieșire non-COVID pentru o competiție din Dakar 2022, care va începe oficial cu un Prolog de 19 km pe 1 ianuarie.

Prima etapă va începe de la Stadionul King Abdulaziz din centrul comercial Jeddah al Arabiei Saudite, la aproximativ 60 km de locul unde a avut loc shakedown-ul la începutul acestei săptămâni.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mai multe ştiri despre Raliul Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss