More

  Latest Posts

  Rea „nu regretă” pierderea titlului WSBK în fața lui Razgatlioglu

  Jonathan Rea de la Kawasaki spune că „nu regretă” că seria sa din Campionatul Mondial de Superbike s-a încheiat după ce a pierdut titlul din acest an în fața rivalului Yamaha Toprak Razgatlioglu.

  Rea a câștigat ambele curse într-un weekend afectat de ploaie pe noul Mandalika Street Circuit din Indonezia, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a răsturna ceea ce a fost un deficit de 30 de puncte față de Razgatlioglu îndreptându-se spre runda finală.

  Acest lucru a pus capăt seriei de titluri consecutive WSBK a lui Ulsterman, care a început odată cu mutarea sa la Kawasaki în 2015, marca japoneză pierzând și titlul de producători pentru prima dată de la începutul parteneriatului său cu Rea în urmă cu șapte ani.

  Cu toate acestea, Rea spune că va intra în vacanța de iarnă cu capul sus, după ce l-a depășit atât pe Razgatlioglu, cât și pe Scott Redding de la Ducati în prima vizită a WSBK în Indonezia.

  „A fost o zi super, sunt super mulțumit de asta”, a spus campionul de șase ori Rea, după dubla victorie de duminică. „După FP1 ne-am confruntat cu unele dificultăți. Așa că să revin şi să câștig pe umed și să câștig pe uscat, sunt super fericit.

  „Am încercat să pun un ritm bun direct la start, dar Toprak și Scott au fost, de asemenea, foarte rapizi. Puteam să înțeleg unde erau rapizi și pur și simplu am pilotat fără nimic de pierdut și am vrut să ies sus.

  „Asta a fost ținta în acest weekend, să merg acasă mulțumit de efortul meu și putem spune cu adevărat că nu avem regrete anul acesta. Am mers la maxim din toată inima la fiecare cursă și sunt foarte mulțumit.

  „Felicitări lui Toprak și echipei sale. Au făcut un sezon incredibil, au fost foarte rapizi și chiar m-au făcut să mă perfecționez ca pilot.

  „Așa că iarna aceasta vom împinge cu adevărat Kawasaki să ne îmbunătățească ZX10-RR-ul și să încercăm să revenim cu un pachet mai puternic pentru 2022.”

  Cu doar 62 de puncte oferite în Indonezia, șansele lui Rea de a înscrie un al șaptelea titlu erau deja foarte mici, mai ales cu Razgatlioglu care începea din pole position.

  Anularea cursei Superpole din cauza vremii nefavorabile de sâmbătă a pus capăt efectiv oricăror speranțe realiste de întoarcere, pilotul turc și-a încheiat campionatul cu un loc al doilea în spatele lui Rea într-o cursă 1 întârziată duminică dimineață.

  Exista riscul ca cea de-a doua cursă pe distanță întreagă a weekendului să poată fi anulată în urma unei ploi mai mari în Lombok, dar organizatorii au decis în cele din urmă să continue cu ea după o întârziere de 90 de minute.

  Rea a subliniat că pista s-a uscat în mod similar foarte repede sâmbătă, când Cursa 1 a fost amânată și evenimentul superpole a fost anulat complet.

  Cu toate acestea, el crede că în cele din urmă a fost seria sa slabă de rezultate din mijlocul campaniei – inclusiv accidentele de la Donington Park, Most și Portimao – care l-au costat în cele din urmă titlul.

  „Sâmbătă, situația a fost foarte asemănătoare cu cea de duminică”, a explicat el. „Nu știam de condițiile pistei. Deci este ceea ce este.

  „Desigur, sunt dezamăgit [cursa Superpole a fost anulată] pentru că am mai pierdut o ocazie de a lua puncte de la Razgatlioglu. Orice se poate întâmpla în aceste condiții, dar asta este.

  „Campionatul nu a fost pierdut aici, în Mandalika. Mi-am pierdut campionatul la mijlocul sezonului cu multe greșeli. Deci, fără regrete.

  „Așteptăm un pic de odihnă acum, acest campionat a fost foarte condensat într-o perioadă foarte scurtă de timp, multe teste, multe curse, multe călătorii. Așa că aștept cu nerăbdare o mică pauză înainte de a începe din nou testarea în decembrie.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul mondial de Superbike găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss