Latest Posts

Rea în fruntea testului post-sezon de la Jerez WSBK pentru Kawasaki

Vizualizări: 11807

Jonathan Rea a stabilit cel mai rapid timp pentru Kawasaki pe parcursul a trei zile de teste post-sezon la Jerez, ajungând cu aproape o secundă înaintea competiției în ultima zi.

Kawasaki a fost unul dintre cei trei producători aflați în acțiune în timpul testului, care a început miercuri și s-a încheiat vineri, alături de BMW și Honda, fără Ducati și Yamaha.

Rea a ajuns în fruntea zilei de deschidere cu un timp de 1m39.561s, cu exact șase zecimi în fața celui mai apropiat rival al său, Michael van der Mark, de la BMW, înainte ca atât Rea, cât și coechipierul Alex Lowes să aleagă să nu participe la testul de joi.

Acest lucru i-a permis lui van der Mark să ajungă în fruntea fişelor de timpi în acea zi, cel mai bun efort al său de 1m39.788 scăzând ușor în fața efortului lui Rea din Ziua 1, dar odată ce Kawasaki a revenit la acțiune vineri, Rea a reușit să-și coboare propriul punct de referință cu opt zecimi înfricoșătoare, deoarece a reuşit un 1m38.831s.

Având în vedere că van der Mark nu și-a îmbunătățit timpul de joi, i-a lăsat lui Rea un avans de 0,957s pe cronometrajele combinate, sporit de sosirea unui șasiu și a unei electronice revizuite pentru ZX10-RR.

Rea în fruntea testului post-sezon de la Jerez WSBK pentru Kawasaki

„M-am distrat foarte mult pe motocicletă și am reușit să trecem peste tot ce aveam pe listă la acest test”, a comentat multiplul campion mondial Rea. „Acum este momentul important pentru că vom acționa pe baza constatărilor noastre și vom încerca să îmbunătățim și să reevaluăm unele elemente din nou în ianuarie.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Vremea a fost grozavă la Jerez, destul de consistentă și am avut o mulțime de timp valoros pe pistă. Sincer să fiu, acest test a fost destul de provocator din punct de vedere mental, deoarece am muncit mult.”

Lowes, încă nefiind 100% în formă din cauza accidentărilor care i-au redus sezonul 2021, a fost al treilea la general și a făcut un Kawasaki 1-2 în ultima zi de alergare cu 1m39.865s, cu puțin peste o secundă față de ritmul lui Rea.

Noul venit la BMW, Scott Redding, a fost al patrulea cel mai rapid în cele trei zile, cu un 1m39.909 setat joi, la puțin peste o zecime în spatele coechipierului Van der Mark, în ceea ce a fost doar a doua sa ieșire de test la bordul M1000RR după prima sa alergare pe noua sa motocicletă săptămâna trecută la Estoril.

De asemenea, la Jerez au participat pilotii sateliti Bonovo BMW Loris Baz și Eugene Laverty, Baz stabilind vineri al treilea cel mai bun timp, ajungând pe locul cinci în general.

Începătorul Honda, Xavi Vierge, a stabilit, de asemenea, cel mai bun timp al său vineri, pentru a ajunge pe locul șase la general, în fața lui Laverty, dar coechipierul lui Vierge, Iker Lecuona, a fost forțat să renunțe în ultima zi de alergare după ce și-a fracturat un deget de la mâna dreaptă într-o accidentare.

Cel mai bun timp al lui Lecuona a venit în a doua zi la bordul CBR1000RR-R, joi, lăsându-l cu puțin peste două zecimi mai lent decât Vierge, începător în WSBK.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Superbike găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss