Latest Posts

Rea admite că Kawasaki trebuie să facă „un pas înainte” pentru a provoca Yamaha

Vizualizări: 13048

Jonathan Rea consideră că Kawasaki trebuie să-și intensifice jocul pentru a câștiga titlul mondial de Superbike în 2022, cea mai mare slăbiciune a lor fiind lipsa vitezei în linie dreaptă.

Kawasaki a devenit forța dominantă în WSBK după ce Rea s-a alăturat producătorului japonez în 2015, câștigând șase titluri și doborând numeroase alte recorduri în ceea ce a devenit cel mai de succes parteneriat din istoria seriei.

Cu toate acestea, succesul lor s-a încheiat în sfârșit anul acesta, Yamaha confiscând toate cele trei titluri în Indonezia luna trecută, după un sezon excepțional de la senzația turcă Toprak Razgatlioglu și la debutantul vedetă Andrea Locatelli.

Deși Rea a recunoscut că propriile sale erori „nepăsătoare” l-au costat un al șaptelea titlu de pilot care extinde recordul, el consideră, de asemenea, că Kawasaki trebuie să modernizeze ZX-10RR pentru a se potrivi cu viteza îmbunătățită a Yamaha R1 anul urmator.

„Desigur, obiectivul anul viitor este același, să încerc să învățăm din greșelile mele și să ne îmbunătățim bicicleta”, a spus Ulstermanul. „Trebuie cu adevărat să ne îmbunătățim bicicleta. Kawasaki trebuie să facă un pas.

„Știm că atunci când funcționează este una dintre cele mai competitive motociclete, trebuie doar să ne lustruim punctele slabe și ar trebui să fim din nou acolo, luptând.

„Mi-a plăcut lupta din acest an, cu Scott [Redding], cu Toprak și a fost distractiv. Mi-au plăcut cursele. Așa că sperăm că vor mai fi multe bătălii de genul acesta în 2022.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Noul Kawasaki ZX-10RR introdus la începutul anului are un motor îmbunătățit și o aerodinamică mai bună, dar nu a fost la fel de competitiv ca Yamaha R1 de-a lungul sezonului – sau chiar și Ducati Panigale V4 R uneori în timpul sezonului.

Punctele slabe ale motocicletei Kawasaki din 2021 au fost puse sub lumina reflectoarelor cel mai recent pe Circuitul San Juan din Argentina.

Cu sezonul 2022 care începe în aprilie, Rea spune că Kawasaki trebuie să profite de vacanța de iarnă pentru a veni cu o motocicletă care este la fel de rapidă ca rivalii săi în linie dreaptă, precum și în viraje.

„Trebuie să ne îmbunătățim accelerația și viteza maximă”, a spus el. „Circuitele pe care le accelerăm din prima treaptă de viteză anul acesta, cum ar fi Most și Navarra, au fost atât de dificile, încât uneori pierdeam 0,3 secunde în linie dreaptă.

„Asta mă pune foarte mult în criză în celelalte [părți ale] turului încercând să mențin timpul pe tur. Acesta este principalul domeniu de interes.

„Cred că avem câteva [alte] domenii pe care le putem îmbunătăți pe motocicletă. Din punctul de vedere al motorului, lucrăm foarte mult cu inginerii pentru a testa asta în decembrie. Sunt încântat să pornim și să vedem cum ne putem îmbunătăți.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Superbike găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss