More

  Latest Posts

  Rea admite că Kawasaki trebuie să facă „un pas înainte” pentru a provoca Yamaha

  Jonathan Rea consideră că Kawasaki trebuie să-și intensifice jocul pentru a câștiga titlul mondial de Superbike în 2022, cea mai mare slăbiciune a lor fiind lipsa vitezei în linie dreaptă.

  Kawasaki a devenit forța dominantă în WSBK după ce Rea s-a alăturat producătorului japonez în 2015, câștigând șase titluri și doborând numeroase alte recorduri în ceea ce a devenit cel mai de succes parteneriat din istoria seriei.

  Cu toate acestea, succesul lor s-a încheiat în sfârșit anul acesta, Yamaha confiscând toate cele trei titluri în Indonezia luna trecută, după un sezon excepțional de la senzația turcă Toprak Razgatlioglu și la debutantul vedetă Andrea Locatelli.

  Deși Rea a recunoscut că propriile sale erori „nepăsătoare” l-au costat un al șaptelea titlu de pilot care extinde recordul, el consideră, de asemenea, că Kawasaki trebuie să modernizeze ZX-10RR pentru a se potrivi cu viteza îmbunătățită a Yamaha R1 anul urmator.

  „Desigur, obiectivul anul viitor este același, să încerc să învățăm din greșelile mele și să ne îmbunătățim bicicleta”, a spus Ulstermanul. „Trebuie cu adevărat să ne îmbunătățim bicicleta. Kawasaki trebuie să facă un pas.

  „Știm că atunci când funcționează este una dintre cele mai competitive motociclete, trebuie doar să ne lustruim punctele slabe și ar trebui să fim din nou acolo, luptând.

  „Mi-a plăcut lupta din acest an, cu Scott [Redding], cu Toprak și a fost distractiv. Mi-au plăcut cursele. Așa că sperăm că vor mai fi multe bătălii de genul acesta în 2022.”

  Noul Kawasaki ZX-10RR introdus la începutul anului are un motor îmbunătățit și o aerodinamică mai bună, dar nu a fost la fel de competitiv ca Yamaha R1 de-a lungul sezonului – sau chiar și Ducati Panigale V4 R uneori în timpul sezonului.

  Punctele slabe ale motocicletei Kawasaki din 2021 au fost puse sub lumina reflectoarelor cel mai recent pe Circuitul San Juan din Argentina.

  Cu sezonul 2022 care începe în aprilie, Rea spune că Kawasaki trebuie să profite de vacanța de iarnă pentru a veni cu o motocicletă care este la fel de rapidă ca rivalii săi în linie dreaptă, precum și în viraje.

  „Trebuie să ne îmbunătățim accelerația și viteza maximă”, a spus el. „Circuitele pe care le accelerăm din prima treaptă de viteză anul acesta, cum ar fi Most și Navarra, au fost atât de dificile, încât uneori pierdeam 0,3 secunde în linie dreaptă.

  „Asta mă pune foarte mult în criză în celelalte [părți ale] turului încercând să mențin timpul pe tur. Acesta este principalul domeniu de interes.

  „Cred că avem câteva [alte] domenii pe care le putem îmbunătăți pe motocicletă. Din punctul de vedere al motorului, lucrăm foarte mult cu inginerii pentru a testa asta în decembrie. Sunt încântat să pornim și să vedem cum ne putem îmbunătăți.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Superbike găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss