More

  Latest Posts

  Răzvan Umbrărescu avansează în GT3 alături de Bentley

  Echipa italiană Petro Corse Motorsport a confirmat că Răzvan Umbrărescu va concura alături de ei pentru un sezon întreg în International GT Open, concurând în ultima generație de Bentley Continental GT3.

  În urma a doi ani în Seria GT4 Europeană, cu victorii și multiple podiumuri atât la clasa Pro-Am cât și la clasa Silver Cup, Răzvan Umbrărescu a petrecut perioada dintre sezoane evaluându-și opțiunile pentru noul rang în GT Racing, uriașa platformă GT3. A fost o decizie dificilă, alegând nu doar mașina, dar și echipa și campionatul potrivit pentru dezvoltarea sa. A găsit cea mai bună alegere la un test în Italia cu Petri Corse, un dealer autorizat Bentley din Peninsula. De acolo, a știut ce vrea și un contract a fost semnat la sfârșitul lunii Februarie.

  Au trecut mai bine de zece ani de când un un pilot român a fost ultima oară la volanul unei mașini GT3 în mod oficial. Așadar, Umbrărescu continuă să stabilească noi borne pentru motorsport în țara noastră cu nemaivăzut-a sa implicare în scena GT. Peste tot prin lume sunt campionate de anduranță și GT în care GT3 este cea mai înaltă categorie: curse mitice precum Spa 24 de ore, Nurburgring 24 de ore sau Bathurst 12 ore pot fi concurate folosind astfel de mașini.

  Bine cunoscător al formatului de sprint de o oră, Răzvan și-a pus ochii pe una dintre cele mai înalte scene din Europa, unde echipa sa va ridica steagul producătorului Britanic, Bentley. Openul Internațional GT va avea loc pe șapte piste de elită actualmente folosite în Formula 1 pentru Marile Premii ale Franței, Germaniei, Belgiei, Austriei, Marii Britanii, Spaniei și al Italiei. Încrederea sa fiind sporită de faptul că lucrurile noi vin unul după altul. Va concura de patru ori pe piste pe care deja le cunoaște și unde se va putea concentra pe a înțelege cât mai bine mașina, ajungând ulterior, prin Septembrie pe teritoriu necunoscut.

  Până atunci, acum că toate detaliile contractuale au fost rezolvate, Umbrărescu poate să se ocupe de rutina sa de antrenament care include o lună de antrenament foarte dificil la faimoasa instituție Formula Medicine, alături de mulți alți piloți de clasă globală. Open-ul internațional GT începe pe 27 Aprilie la Paul Ricard, fiecare weekend fiind compus din două curse sprint de câte o oră fiecare.

  2019 Calendar
  FRANȚA Paul Ricard 27-28.04
  GERMANIA Hockenheim 25-26.05
  BELGIA Spa-Francorchamps 08-09.06
  AUSTRIA Red Bull Ring 13-14.07
  MAREA BRITANIE Silverstone 07-08.09
  SPANIA Barcelona 21-22.09
  ITALIA Monza 12-13.10


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss