GP24 Media

LATEST POSTS

Răzvan Umbrărescu avansează în GT3 alături de Bentley

Vizualizări: 27229

Echipa italiană Petro Corse Motorsport a confirmat că Răzvan Umbrărescu va concura alături de ei pentru un sezon întreg în International GT Open, concurând în ultima generație de Bentley Continental GT3.

În urma a doi ani în Seria GT4 Europeană, cu victorii și multiple podiumuri atât la clasa Pro-Am cât și la clasa Silver Cup, Răzvan Umbrărescu a petrecut perioada dintre sezoane evaluându-și opțiunile pentru noul rang în GT Racing, uriașa platformă GT3. A fost o decizie dificilă, alegând nu doar mașina, dar și echipa și campionatul potrivit pentru dezvoltarea sa. A găsit cea mai bună alegere la un test în Italia cu Petri Corse, un dealer autorizat Bentley din Peninsula. De acolo, a știut ce vrea și un contract a fost semnat la sfârșitul lunii Februarie.

Au trecut mai bine de zece ani de când un un pilot român a fost ultima oară la volanul unei mașini GT3 în mod oficial. Așadar, Umbrărescu continuă să stabilească noi borne pentru motorsport în țara noastră cu nemaivăzut-a sa implicare în scena GT. Peste tot prin lume sunt campionate de anduranță și GT în care GT3 este cea mai înaltă categorie: curse mitice precum Spa 24 de ore, Nurburgring 24 de ore sau Bathurst 12 ore pot fi concurate folosind astfel de mașini.

Bine cunoscător al formatului de sprint de o oră, Răzvan și-a pus ochii pe una dintre cele mai înalte scene din Europa, unde echipa sa va ridica steagul producătorului Britanic, Bentley. Openul Internațional GT va avea loc pe șapte piste de elită actualmente folosite în Formula 1 pentru Marile Premii ale Franței, Germaniei, Belgiei, Austriei, Marii Britanii, Spaniei și al Italiei. Încrederea sa fiind sporită de faptul că lucrurile noi vin unul după altul. Va concura de patru ori pe piste pe care deja le cunoaște și unde se va putea concentra pe a înțelege cât mai bine mașina, ajungând ulterior, prin Septembrie pe teritoriu necunoscut.

Până atunci, acum că toate detaliile contractuale au fost rezolvate, Umbrărescu poate să se ocupe de rutina sa de antrenament care include o lună de antrenament foarte dificil la faimoasa instituție Formula Medicine, alături de mulți alți piloți de clasă globală. Open-ul internațional GT începe pe 27 Aprilie la Paul Ricard, fiecare weekend fiind compus din două curse sprint de câte o oră fiecare.

2019 Calendar
FRANȚA Paul Ricard 27-28.04
GERMANIA Hockenheim 25-26.05
BELGIA Spa-Francorchamps 08-09.06
AUSTRIA Red Bull Ring 13-14.07
MAREA BRITANIE Silverstone 07-08.09
SPANIA Barcelona 21-22.09
ITALIA Monza 12-13.10

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES