Latest Posts

Razgatlioglu devine Campion Mondial în timp ce Rea câștigă prima cursă

Vizualizări: 13364

Pilotul Yamaha Toprak Razgatlioglu și-a asigurat primul său titlu mondial de Superbike într-o cursă de deschidere palpitantă în Indonezia, în ciuda faptului că a terminat pe locul al doilea după rivalul la titlu Jonathan Rea.

La sfârșitul unei curse anevoioase de 20 de tururi pe noul circuit Mandalika Street, care a fost afectat de ploaie slabă în primele etape, Razgatlioglu și-a asigurat punctele de care avea nevoie pentru a câștiga campionatul, cu o cursă rămasă de alergat.

El devine primul pilot care a câștigat titlul WSBK pentru Yamaha de la Ben Spies în 2009 și primul pilot din Turcia care a reușit această performanță.

Rea a făcut tot ce a putut pentru a menține în viață lupta pentru titlu cu o victorie uluitoare la bordul Kawasaki-ului său, a 12-a sa din sezon, dar locul doi al lui Razgatlioglu înseamna că și o victorie în cursa finală pentru Rea de duminică și un DNF pentru rivalul său ar însemna că Rea pierde la numărătoarea inversă.

„Nu știu cum mă simt acum”, a spus Razgatlioglu după cursă. „Visul meu în acest sezon a fost să devin campion pentru tatăl meu [Arif], nu este posibil pentru el să vadă pentru că a murit, dar pentru mine este o zi foarte specială.

“M-am speriat foarte tare pentru că faţa aluneca și după ce am încercat să revin din nou, dar suntem aici. O zi incredibilă pentru mine.”

După o scurtă întârziere din cauza unei averse de ploaie, chiar când pilotii erau pe cale să înceapă, Rea a prins holeshot-ul de la polemanul Razgatlioglu îndreptându-se spre Virajul 1.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Dar cu picuri de ploaie căzând în anumite părți ale pistei, Rea nu a putut scăpa în față, iar Razgatlioglu a reușit să reia conducerea în Virajul 1 în turul al treilea.

Pe măsură ce ploaia s-a intensificat, pilotul Motocorsa Ducati, Axel Bassani, a amenințat pentru scurt timp că va deranja lupta dintre protagoniștii titlului, trecând pe locul al treilea înainte de a lua locul al doilea de la Rea în turul 4.

Data viitoare, Bassani – care a jucat pe vreme similară la Barcelona – a trecut de Razgatlioglu pentru conducere la Virajul 10, iar acest lucru i-a oferit lui Rea șansa de a reveni înaintea pilotului Yamaha, care părea mai puțin confortabil în condițiile dificile.

Până la sfârșitul turului 5, Rea era din nou în frunte, iar Bassani nu și-a putut menține ritmul, deoarece pista a început să se usuce, coborând înapoi în spatele lui Razgatlioglu.

Razgatlioglu devine Campion Mondial în timp ce Rea câștigă prima cursă

Liderul campionatului a pierdut puțin timp închizându-l pe Rea, repetând la începutul turului 9, când Bassani a alunecat în spatele lui Redding, dar pe măsură ce primii doi au continuat să se dueleze în față, a venit în curând rândul lui Redding să întrerupă bătălia pentru titlu.

După ce Rea și Razgatlioglu au schimbat conducerea în alte două ocazii, Redding a profitat de ocazia de a-l depăși pe Rea pentru P2 în turul 11.

Razgatlioglu a făcut apoi o greșeală rară, când a alergat la dreapta la virajul lung 15-16, coborând în P3, oferindu-i lui Rea o linie de salvare – pilotul Kawasaki a trebuit să câștige în mod realist, Razgatlioglu terminând pe locul al treilea sau mai jos pentru a rămâne în luptă.

Rea l-a închis treptat pe Redding și a trecut prin Virajul 10 pentru a se pune provizoriu în situația de a lua titlul.

Dar, după ce a respins un asalt de la Bassani, Razgatlioglu s-a regrupat și, cu trei tururi rămase până la final, a trecut pe lângă Redding pentru P2, pentru a se restabili pe poziția de câștigător al titlului.

Razgatlioglu nu a terminat încă, stabilind cel mai rapid tur în penultimul tur, dar nu a mai avut suficient timp pentru a-l prinde pe Rea, ratând victoria cu 0,670 de secunde, dar făcând destul pentru a-i pune titlul dincolo de atingerea lui Rea.

În spatele locului trei, Redding, Andrea Locatelli l-a învins pe Bassani pe locul al patrulea la bordul celei de-a doua Yamaha din fabrică, în timp ce Michael van der Mark a fost pe locul al șaselea.

Alvaro Bautista a fost al șaptelea în penultima sa cursă pentru Honda, urmat de Chaz Davies pe Go Eleven Ducati, Leandro Mercado și Tom Sykes pe al doilea BMW.

Garrett Gerloff a suferit câteva tururi de început pentru a ajunge acasă pe locul 11 ​​pe GRT Yamaha de pe locul patru pe grilă, cu un loc înaintea unui dezamăgitor Michael Ruben Rinaldi (Ducati).

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Superbike găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss