Latest Posts

Test WSBK Misano: Razgatlioglu doboară recordul pe tur, Bautista cade de patru ori!

Vizualizări: 7244

Pilotul BMW Toprak Razgatlioglu stabilește ritmul la testul de la Misano din Campionatul Mondial Superbike – Alvaro Bautista cu probleme – Honda aduce o actualizare

Pauza dintre weekend-urile WSBK de la Assen, de la mijlocul lunii aprilie, și Misano, de la mijlocul lunii iunie, a fost scurtat săptămâna trecută de testul de pe noul circuit pentru Campionatul Mondial de Superbike de la Cremona (vezi raportul). Săptămâna aceasta, piloții WSBK s-au întâlnit la Misano pentru un alt test, la care a fost reprezentată aproape întreaga pistă.

Toprak Razgatlioglu a stabilit deja ritmul joi cu BMW-ul său M1000RR. În prima zi de teste, excepționalul pilot turc s-a angajat într-o luptă palpitantă cu campionul în exercițiu Alvaro Bautista (Ducati).

În cele din urmă, Razgatlioglu a ieșit în fruntea clasamentului zilei cu un tur de 1:32,663. Razgatlioglu a parcurs astfel sub recordul existent al turului. Nicolo Bulega, pilotul de uzină Ducati, a bătut și el recordul anterior, trecând pe poziția a doua și împingându-l pe coechipierul său Bautista pe locul trei.

Yamaha a dat deja semne de îmbunătățire joi. Campionul mondial record Jonathan Rea a încheiat ziua de teste ca cel mai bun pilot Yamaha, pe poziția a patra. Potrivit managerului echipei, Paul Denning, echilibrul șasiului a fost schimbat. Această schimbare îi oferă lui Rea un feeling mai bun.

Razgatlioglu, bmw

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

BMW la conducere: Toprak Razgatlioglu a stabilit doi dintre cei mai rapizi timpi ai zilei

Razgatlioglu a avut, de asemenea, o performanță puternică în cea de-a doua zi de teste, depășind cu puțin peste o zecime de secundă cel mai bun timp al său din ziua precedentă. O ploaie în orele amiezii a făcut ca piloții să nu completeze la fel de multe tururi ca în prima zi de teste. Dar Razgatlioglu nu s-a lăsat oprit de acest lucru.

În timpul testului de la Misano, Razgatlioglu și echipa sa BMW s-au concentrat în principal pe reglarea suspensiei și a sistemului electronic. Campionul mondial din 2021 a lăudat în mod explicit îmbunătățirile aduse frânei de motor.

Coechipierul Michael van der Mark nu a putut ține pasul cu ritmul ridicat, cel puțin pe un tur rapid. Olandezul a încheiat vineri cu 1,3 secunde în urmă, pe locul P9.

Razgatlioglu, BMW

În cele din urmă, progrese notabile: Jonathan Rea în P2 cu Yamaha

Rea a fost, de asemenea, din nou puternic, terminând pe locul doi în clasamentul zilnic vineri. „M-am bucurat de R1 în timpul acestui test”, a raportat sextuplul campion mondial de Superbike, care a testat noi set-up-uri împreună cu echipa sa și a făcut progrese evidente.

„Mai am în continuare mult de lucru, dar sunt fericit că weekendul de la Misano începe în curând și aștept cu mare interes perspectivele”, a declarat Rea. „A fost plăcut să mă simt bine pe motocicletă și, mai ales pe pneul moale, am reușit să mișc R1-ul foarte repede.”

Lumini și umbre la Ducati: Alvaro Bautista a căzut de patru ori!

Cei de la Ducati nu au reușit să stabilească cei mai buni timpi în cursa de casă de la Misano. Nicolo Bulega l-a devansat și în a doua zi de teste pe coechipierul său Alvaro Bautista, care a avut o zi de vineri cu rezultate mixte.

Bautista a căzut de trei ori vineri. Dublul campion mondial de Superbike a aterizat în pietriș în virajul 8, în virajul 14 și în virajul 16. Incluzând accidentul de joi, Bautista a avut patru căzături în timpul testelor de la Misano. În termeni de încredere, nu sunt condiții bune pentru weekendul de cursă din iunie.

Conform lui Bautista, senzația cu pneuri de cursă a fost semnificativ mai bună decât în simularea Superpole cu pneuri soft. Dacă ignorați cele patru accidentări, Bautista a făcut progrese în privința set-up-ului. Împreună cu echipa sa, spaniolul a lucrat la caracteristicile motorului. Bautista va anunța dacă va mai concura în 2025 după cursa de casă a Ducati de la Misano.

Echipele clienților Ducati au avut și ele probleme la acest test. Andrea Iannone (GoEleven) a terminat joi pe locul 7, la aproximativ o secundă în urmă, iar vineri a fost la mare distanță. „Am avut unele dificultăți în timpul acestui test, feeling-ul cu motocicleta nu a fost foarte pozitiv”, a comentat italianul. Iannone vrea să testeze alte modificări în timpul weekend-ului de cursă.

Danilo Petrucci (Barni), care a fost grav rănit într-un accident de motocros înainte de weekendul WSBK de la Assen, și-a sărbătorit întoarcerea la testul de la Misano. Petrucci a parcurs 29 de tururi joi și s-a oprit după șapte tururi vineri. El s-a plâns de dureri la umăr și de lipsă de mobilitate. Totuși, așa cum stau lucrurile, „Petrux” vrea să ia parte la weekendul de curse.

Razgatlioglu, BMW

Cu o secundă în urmă: Kawasaki, doar pe locul patru la Misano

Kawasaki a fost prezentă la fața locului cu cei doi piloți de uzină, Alex Lowes și Axel Bassani, precum și cu pilotul Puccetti Tito Rabat. Rabat a mers la egalitate cu cei doi piloți de uzină, dar Kawasaki se va strădui să confirme la Misano rezultatele de la Phillip Island și Assen.

Alex Lowes, cel mai bun pilot Kawasaki în ultima zi, a fost la aproximativ o secundă în urmă. Cu toate acestea, britanicul nu a fost nemulțumit de locul 7. Împreună cu șeful de echipă Pere Riba, el a umblat la setările suspensiei și la sistemul electronic.

„ Ca să fiu sincer, a fost destul de bine”, a comentat Alex Lowes despre setările șasiului. „Am încercat pentru prima dată vineri pneul SCQ cu noul set-up al șasiului și am reușit să stabilesc un timp de 1:33,4 minute, de care am fost destul de mulțumit. Ne perfecționăm în mod constant”. Coechipierul Axel Bassani a fost la aproximativ 1,4 secunde în spatele celui mai bun timp în ambele zile de teste.

Razgatlioglu, BMW

Evacuare nouă și braț oscilant nou: Honda aduce actualizări la Misano

Honda a adus, de asemenea, în spatele celor cinci producători la testul de la Misano. HRC a adus în Italia câteva modificări menite să corecteze problemele majore ale Firebladei: livrarea agresivă a puterii și tracțiunea slabă.

Honda se bazează pe faptul că noua evacuare va aduce o serie de îmbunătățiri. Sistemul ar trebui să contribuie la o livrare mai lină a puterii motorului cu patru cilindri în linie. Un nou braț oscilant a fost, de asemenea, văzut pe Honda din fabrică.

În ceea ce privește timpii pe tur, nu s-au putut observa încă progrese mari. Puțin mai puțin de două secunde au lipsit la startul de joi. Iker Lecuona s-a apropiat la 1,3 secunde de cel mai bun timp vineri.

Dominique Aegerter în primii 8, Philipp Öttl s-a accidentat.

Pentru piloții vorbitori de limbă germană, testul de la Misano a fost o bună oportunitate de a acoperi lunga pauză dintre al treilea și al patrulea eveniment WSBK din actualul sezon și de a se pregăti pentru weekendul de la Misano.

Dominique Aegerter (GRT Yamaha) a intrat în top 8 în ultima zi de teste, după ce joi a terminat doar pe locul 17 în prima sesiune. Cu toate acestea, cu 84 de tururi, Aegerter a fost unul dintre cei mai ocupați piloți din prima zi. Vineri, Aegerter a reușit să își reducă deficitul la 1,2 secunde.

Testul a fost mai puțin plăcut pentru Philipp Öttl (GMT94-Yamaha), care a rămas mult în urmă. Germanul a ocupat locul P18 atât joi, cât și vineri și a fost în urmă cu aproximativ 2,6 secunde. Un accident a cauzat muncă suplimentară pentru echipajul GMT94. Öttl a rămas nevătămat.

Sezonul WSBK 2024 continuă peste două săptămâni la Misano.

Razgatlioglu, BMW

Timpii pe tur de circuit de la testul WSBK (joi):

1. Toprak Razgatlioglu (BMW) – 1:32.663 Minute (68 ture)
2. Nicolo Bulega (Ducati) +0,068 Secunde (75)
3. Alvaro Bautista (Ducati) +0,488 (76)
4. Jonathan Rea (Yamaha) +0,543 (73)
5. Sam Lowes (Marc-VDS-Ducati) +0,683 (91)
6. Andrea Locatelli (Yamaha) +0,927 (76)
7. Andrea Iannone (GoEleven-Ducati) +0,990 (75)
8. Remy Gardner (GRT-Yamaha) +1,157 (77)
9. Michael van der Mark (BMW) +1,315 (94)
10. Axel Bassani (Kawasaki) +1,376 (70)
11. Tito Rabat (Puccetti-Kawasaki) +1,442 (94)
12. Alex Lowes (Kawasaki) +1,525 (68)
13. Danilo Petrucci (Barni-Ducati) +1,845 (29)
14. Michele Pirro (Ducati-Testteam) +1,853 (45)
15. Iker Lecuona (Honda) +1,934 (73)
16. Xavi Vierge (Honda) +2,227 (88)
17. Dominique Aegerter (GRT-Yamaha) +2,593 (84)
18. Philipp Öttl (GMT94-Yamaha) +2,620 (39)
19. Tarran Mackenzie (MIE-Honda) +3,295 (43)
20. Adam Norrodin (MIE-Honda) +4,042 (71)

Timpii pe tur de circuit de la testul WSBK (vineri):

1. Toprak Razgatlioglu (BMW) – 1:32.535 Minute (45 ture)
2. Jonathan Rea (Yamaha) +0,578 Secunde (25)
3. Nicolo Bulega (Ducati) +0,598 (38)
4. Alvaro Bautista (Ducati) +0,640 (45)
5. Andrea Locatelli (Yamaha) +0,784 (35)
6. Remy Gardner (GRT-Yamaha) +0,876 (44)
7. Alex Lowes (Kawasaki) +0,923 (39)
8. Dominique Aegerter (GRT-Yamaha) +1,180 (52)
9. Michael van der Mark (BMW) +1,281 (53)
10. Tito Rabat (Puccetti-Kawasaki) +1,321 (33)
11. Iker Lecuona (Honda) +1,331 (44)
12. Michele Pirro (Ducati-Testteam) +1,341 (52)
13. Axel Bassani (Kawasaki) +1,394 (41)
14. Sam Lowes (Marc-VDS-Ducati) +1,414 (14)
15. Danilo Petrucci (Barni-Ducati) +1,428 (7)
16. Andrea Iannone (GoEleven-Ducati) +1,652 (29)
17. Xavi Vierge (Honda) +1,884 (51)
18. Philipp Öttl (GMT94-Yamaha) +2,658 (57)
19. Tarran Mackenzie (MIE-Honda) +3,060 (27)
20. Adam Norrodin (MIE-Honda) +4,349 (38)

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss