More

  Latest Posts

  Rast se reunește cu G-Drive Racing pentru Rolex 24 la Daytona

  Rene Rast, multiplu campion DTM, va reveni la competiția de prototipuri în Rolex 24 2022 de la Daytona cu G-Drive Racing.

  Participantul rus, continuând parteneriatul cu Algarve Pro Racing, își va face debutul în deschiderea sezonului IMSA WeatherTech SportsCar Championship, ca parte a pregătirilor pentru revenirea la Campionatul Mondial de Anduranță FIA cu un singur Oreca 07 LMP2 în sezonul viitor.

  Acesta va rula două Orecas la clasa LMP2 la Daytona, cu Rast alăturat în înscrierea pe locul 26 de fostul pilot IndyCar Ed Jones, absolventulul de Formula 3 Oliver Rasmussen și Francois Heria, clasat cu bronz.

  Cea de-a doua mașină va fi împărtășită de veteranul de Formula 2 Luca Ghiotto, câștigătorul cursei din Seria Europeană Le Mans James Allen, pilotul de curse FIA ​​F3 Tijmen van der Helm în vârstă de 17 ani și Jon Falb, care a câștigat titlul LMP2 Pro-Am cu G-Drive by APR în acest sezon.

  Rast, în vârstă de 35 de ani, urmează să facă prima sa ieșire într-un prototip de la Daytona 2019 cu Mazda, înaintea rolului său de conducere a dezvoltării viitoarei curse LMDh 2023 de la Audi.

  Câștigător de clasă la Daytona în 2016 cu Audi R8 de la Magnus Racing în clasa GT Daytona, Rast a terminat pe locul trei în 2017 într-un Riley condus de Spirit of Daytona Racing.

  A fost un pilot obișnuit în G-Drive în timpul sezonului 2016 WEC, luând o singură victorie în Bahrain.

  Rast

  Directorul echipei G-Drive, Roman Rusinov, nu va concura la Daytona, dar a salutat adăugarea lui Rast în echipă.

  „G-Drive Racing a fost cea mai de succes echipă din clasa LMP2 în ultimul deceniu, așa că interesul pentru prima noastră participare la 24 de ore de Daytona a fost foarte mare”, a spus el.

  „Ca întotdeauna, am abordat cu atenție alegerea piloților și cred că am adunat cea mai bună echipă posibilă, care este un amestec de tinerețe și experiență.

  „Sunt deosebit de bucuros că prietenul meu Rene Rast s-a întors în echipa noastră. Viteza, experiența și succesul său trecut la Daytona îl fac extrem de valoros pentru echipă și sunt sigur că avem toate ingredientele pentru victorie în acest eveniment iconic.”

  Echipajele WEC United Autosports, DragonSpeed, Racing Team Nederland și High Class Racing s-au angajat deja să introducă mașinile LMP2 la Daytona.

  Mai multe ştiri despre IMSA găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss