Latest Posts

Raport Raliului Dakar, Etapele 3 până la 6 (Video)

Vizualizări: 17536

Raport Ziua 4 (03.01.2023) – Stage 3: Aluha – Ha’il. Australianul Sanders intră în cursă în etapa a treia, scurtată de ploaie, la Raliului Dakar.

 • Ploaia a perturbat etapa a treia, ultima sută de kilometri de pistă fiind spălată de ape, însă cvadruplul campion Al-Attiyah și-a construit victoria din etapa a doua de luni cu o zi solidă pentru a prelua conducerea generală, în timp ce spaniolul Carlos Sainz a fost oprit aproape o jumătate de oră cu Audi RS Q e-tron E2.
Raport, Dakar
Carlos Sainz (ESP) pentru echipa Audi Sport concurează în timpul etapei 3 a Raliului Dakar 2023 la Alula to Ha’il, Arabia Saudită, pe 03 ianuarie 2023. Photocredit: Flavien Duhamel – Red Bull Content Pool
 • Sanders a excelat din nou, pilotul motocicletei Red Bull GASGAS Factory Racing câștigând pentru a reduce avansul lui Mason Klein la 1m48s în clasamentul general. Tânărul de 28 de ani – cunoscut în bivuac sub numele de Chucky – a declarat: „Ideea a fost să câștigăm etapa prin a-i prinde pe cei din față și a funcționat foarte bine”.
 • Veștile bune au continuat pentru echipa Red Bull Off-Road Junior Team USA presented by BFGoodrich, americanul Jones câștigând etapa, în timp ce compatriotul Quintero a preluat conducerea generală T3, iar locul trei al lui Baciuška în T4 l-a propulsat pe locul patru în clasamentul general.

YouTube video

Raport Ziua 5 (04.01.2023) – Stage 4: Ha’il – Loeb îl devansează pe legendarul Peterhansel într-un duel palpitant între mașini în etapa a patra.

 • Ritmul implacabil al cursei din 2023 a continuat miercuri, cu 425 km contra cronometru, prin iarba de cămilă, canioanele deșertului și dunele de nisip intimidante, în timp ce greii Dakarului, Sébastien Loeb/Fabian Lurquin și Peterhansel/Boulanger, s-au luptat între ei.
 • Ambele echipaje au condus etapa în diferite momente pe parcursul zilei la categoria autoturisme, înainte ca Loeb, de nouă ori câștigător al WRC, să treacă linia de sosire cu 13 secunde mai repede decât Peterhansel, de 14 ori câștigător al Dakar-ului. Francezul Loeb a declarat: „Am încercat să forțăm foarte mult în această etapă. Am fost tot timpul în plin atac”.
Raport, Dakar
Daniel Sanders, pe mașina sa GasGas a echipei Red Bull GasGas Factory Racing Team, în timpul etapei 4 a Dakar 2023, în jurul orașului Haïl, Arabia Saudită, pe 4 ianuarie 2023. Photocredit: DPPI – Red Bull Content Pool
 • Australianul Sanders a terminat al optulea, însă a fost suficient pentru a prelua conducerea generală a motocicletelor, după ce traseul a fost modificat drastic de ploile abundente. În vârstă de 28 de ani a declarat: „Nu am mai făcut nicio deschidere cu roadbook-uri de la ultimul Dakar. A fost o navigație foarte complicată”.
 • A existat o altă victorie de etapă T3 pentru Red Bull Off-Road Junior Team USA presented by BFGoodrich datorită americanului Mitch Guthrie Jr. și copilotului Kellon Walch, care conduc acum clasamentul T3, urmați de De Mevius/Cazalet pe locul doi și AJ Jones/Gustavo Gugelmin pe locul trei. Guthrie, în vârstă de 26 de ani, a dezvăluit: „Ne-au dus pe o mulțime de dune mari în această etapă. Eu și coechipierul meu Kellon a trebuit să lucrăm foarte bine împreună pentru a decide ce dune să urcăm și pe care să le ocolim”.

YouTube video

Raport Ziua 6 (05.01.2023) – Stage 5: Ha’il – Ha’il. Foștii campioni Al-Attiyah și Price stăpânesc cea de-a cincea etapă epuizantă a Raliului Dakar.

 • Nisipul compact din etapa a cincea de joi a cauzat numeroase probleme, dar nu ar fi putut să meargă mai bine pentru campionul auto Al-Attiyah și copilotul Mathieu Baumel în mașina lor Toyota GR DKR Hilux T1+. Qatarul în vârstă de 52 de ani a declarat: „A fost o etapă foarte grea. Am încercat să forțăm ca nebunii și ne-am asumat multe riscuri. Acum suntem obosiți după ce am forțat atât de mult”.
 • Motivul pentru care au avut nevoie să forțeze atât de mult a fost anunțul de aseară al organizatorilor, care au anunțat că vor permite echipei Audi Sport să mărească puterea maximă a mașinilor lor Audi RS Q e-tron E2, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger și Carlos Sainz/Lucas Cruz folosindu-se de aportul suplimentar pentru a sări pe locul doi și, respectiv, pe locul trei în clasamentul celor mai rapide mașini. Francezul a dezvăluit: „Aceasta a fost una dintre cele mai grele etape din viața mea. Am luat foarte mult impact pe spate și pe gât”.
Raport Raliului Dakar, Etapele 3 până la 6 (Video)
Carlos Sainz și Lucas Cruz, pe Audi RS Q e-tron E2 al echipei Audi Sport, în timpul etapei 5 a Dakar 2023 în jurul orașului Haïl, pe 5 ianuarie 2023, în Haïl, Arabia Saudită. Photocredit: DPPI – Red Bull Content Pool
 • Îmbolnăvirile și coliziunile au zguduit clasamentul moto, liderul Daniel Sanders fiind nevoit să ruleze foarte bine în interiorul său după ce s-a trezit cu o stare de rău, duo-ul Red Bull KTM Factory Racing format din Price și argentinianul Kevin Benavides profitând de acest lucru pentru a urca pe locurile doi și trei în clasamentul general.
 • Australianul Price, în vârstă de 35 de ani, a declarat: „Barreda a avut o căzătură, așa că ne-am oprit pentru el timp de aproximativ cinci sau șase minute pentru a ne asigura că este bine. Și eu am căzut, așa că trebuie să-mi repar umărul pentru a doua zi”.
 • Din păcate, spaniola Laia Sanz și copilotul Maurizio Gerini s-au accidentat – dar din fericire au scăpat nevătămați – în timp ce motociclistul Rally2 Camille Chapelière se întoarce și el mai devreme acasă în Franța pentru a se recupera după accidentarea suferită la braț.
Raport, Dakar
Seth Quintero (SUA) pentru echipa Red Bull off-road Junior Team USA presented by BF Goodrich la linia de sosire a etapei 5 din Raliul Dakar 2023 la Ha’il to Ha’il, Arabia Saudită, pe 05 ianuarie 2023. Photocredit: Flavien Duhamel – Red Bull Content Pool
 • În concursul T3, Quintero de la Red Bull Off-Road Junior Team USA prezentat de BFGoodrich a luptat, americanul în vârstă de 20 de ani și copilotul său Dennis Zenz recuperând 15 minute față de liderul cursei, Guillaume De Mevius/François Cazalet.
 • O altă victorie de etapă în T4 a fost obținută de Baciuška și copilotul Oriol Vidal, lituanianul în vârstă de 23 de ani apropiindu-se cu 4m33s de vârful clasamentului.
 • Odiseea Arabiei Saudite de la o coastă la alta continuă în etapa a șasea de vineri, cu proba specială cronometrată de 467 km care include un baraj de dune pe ultima treime a traseului zilei.

YouTube video

Raport Ziua 7 (06.01.2023) – Stage 6: Ha’il – Riyadh. Gânditorii rapizi au fost răsplătiți pentru că etapa a șasea de vineri a fost redirecționată spre Riyadh.

 • Etapa a șasea a necesitat ca plutonul să gândească pe picioare pe proba specială scurtată și pe uriașul traseu de legătură spre Riyadh – schimbat din cauza inundațiilor puternice din regiunea Al Duwadimi din Arabia Saudită -, liderul mașinii, Al-Attiyah, a obținut a doua victorie de etapă consecutivă cu copilotul Mathieu Baumel, în timp ce rivalii de la Team Audi Sport, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger și Carlos Sainz/Lucas Cruz, și-au văzut speranțele la titlu sfârșite din păcate în accidente separate.
 • De patru ori campion la Dakar are acum un avans de peste o oră, echipajul debutant Lucas Moraes/Timo Gottschalk bucurându-se de o altă zi bună, pe locul trei la general. Qatarul Al-Attiyah, în vârstă de 52 de ani, a declarat: „Am forțat mult și în ultimii 40 km am avut o pompă de direcție stricată. Am pierdut direcția și mult ulei. Din fericire, am reușit să ajungem la finalul etapei”.
Raport, Dakar
Nasser Al-Attiyah și Mathieu Baumel, pe Toyota Hilux DKR T1+ de la Toyota Gazoo Racing, în timpul etapei a 6-a a Dakar 2023, între Haïl și Riyadh, pe 6 ianuarie 2023, în Haïl, Arabia Saudită. Photocredit: DPPI – Red Bull Content Pool
 • Mai puțin de 20 de minute separă primii opt piloți în cursa de biciclete, în timp ce Price, de două ori câștigător, s-a clasat pe locul al treilea în această zi pentru a-și consolida poziția a doua în clasamentul general, în timp ce a fost o zi bună pentru belgianul De Mevius și copilotul François Cazalet, care au stabilit cel mai rapid timp T3 al zilei pentru a-și mări avansul în clasamentul general – echipajele Red Bull Off-Road Junior Team USA prezentat de BFGoodrich, Seth Quintero/Dennis Zenz și AJ Jones/Gustavo Gugelmin, de asemenea, strălucind în urmă.
 • Nu va exista o cursă de biciclete pentru etapa a șaptea reconfigurată de sâmbătă din cauza oboselii concurenților, restul convoiului urmând să meargă de la Riyadh la bivuacul Al Duwadimi printr-o specială cronometrată de 333 km, iar la finalul specialei, concurenții vor avea dreptul la două ore cu mecanicii lor, apoi doar concurenții se vor îndrepta spre bivuacul Al Duwadimi, unde vehiculul lor va petrece noaptea în parc închis.

YouTube video

 • Mai multe știri despre Raliului Dakar găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Red Bull Media House

Latest Posts

Don't Miss