Latest Posts

Raport: Primele 3 zile ale Raliului Dakar 2023. Al-Attiyah vs Sainz

Vizualizări: 40540

Raport Ziua 1 (31.12.2022) – Prolog: Sea Camp – Sea Camp

 • Un prolog scurt și ascuțit de 13 km, desfășurat sâmbătă pe malul Mării Roșii, a determinat pozițiile de start pentru proba specială cronometrată de 368 km de duminică, mai dificilă, cu un total de 603 concurenți în 355 de vehicule, care au concurat, în mare parte, în mai puțin de 10 minute pentru a lansa cursa.
 • Mattias Ekström, de două ori câștigător al campionatului DTM, a pilotat pentru prima dată Audi RS Q e-tron E2 cu cel mai rapid timp al zilei la toate categoriile (opt minute) pentru a prelua un avans timpuriu în clasa de mașini T1. Suedezul, în vârstă de 44 de ani, a declarat: „Un final bun pentru 2022, dar mâine este adevăratul start”.
Raport, Dakar
Mattias Ekstrom (SWE) de la Team Audi Sport concurează în timpul etapei de prolog a Raliului Dakar 2023 în Yambu, Arabia Saudită, 31 decembrie 2022. Photocredit: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
 • Trecând la cursa T3, Cristina Gutiérrez a stabilit cel mai bun timp cu copilotul Pablo Moreno, în timp ce încearcă să își îmbunătățească locul al treilea la general la precedentul Dakar. Spaniola, în vârstă de 31 de ani, a declarat: „Mă simt foarte fericită cu mașina și cu echipa, mentalitatea este foarte pozitivă”.
 • Fostul campion la motociclism Toby Price a câștigat pentru echipa Red Bull KTM Factory Racing, cu compatriotul australian Daniel Sanders pe locul al doilea. În vârstă de 35 de ani a declarat: „Am fost foarte fericit: Mă simt bine și motocicleta se simte bine”.
Raport, Dakar
Toby Price în timpul testelor din Dubai, Emiratele Arabe Unite, 30 octombrie 2021. Photocredit: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Raport Ziua 2 (01.01.2023) – Stage 1: Sea Camp – Sea Camp. Sainz sapă adânc pentru a 42-a sa victorie într-o etapă Dakar în prima etapă a celei de-a 45-a ediții a Raliului Dakar

 • Raliul Dakar 2023 nu a pierdut timpul în a servi dramă pe nisipurile din Arabia Saudită, deoarece în prima etapă de duminică campionul în exercițiu al cursei de motociclete a căzut, în timp ce noii concurenți au excelat.
 • Prima ziua de Anul Nou a adus cu ea o etapă ultra dură de 368 km în buclă în jurul taberei maritime a Dakarului din Yanbu, iar legenda sporturilor cu motor Carlos Sainz a obținut a 42-a victorie de etapă a Dakarului la bordul unui Audi RS Q e-tron E2, alături de copilotul Lucas Cruz. Carlos Sainz, în vârstă de 60 de ani, a declarat: „Am avut o pană la început, așa că după aceea am procedat cu prudență pe pietre”.
Raport, Dakar
Carlos Sainz (ESP) de la Team Audi Sport se antrenează în timpul shakedown-ului dinaintea Raliului Dakar2023 în apropiere de Yambu, Arabia Saudită, 30 decembrie 2022. Photocredit: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
 • Din păcate, apărarea titlului de campion al motocicletei de către britanicul Sam Sunderland s-a încheiat după 52 km de etapă, Ricky Brabec, câștigătorul din 2020, fiind în fruntea clasamentului, lăsându-i pe cei de la Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides și Toby Price, la un minut de el, precum și pe australianul Daniel Sanders, care a declarat: „M-am ținut departe de orice greșeală mare și am continuat să navighez, a fost distractiv acolo”.
 • Noul Dakar al chilianului Chaleco López a început acolo unde s-a terminat ultimul, în fruntea clasamentului general al categoriei T3, campionul în exercițiu obținând victoria de etapă pentru Red Bull Can-Am Factory Team alături de copilotul Juan Pablo Latrach, în timp ce Rokas Baciuška și Oriol Vidal au obținut un alt rezultat câștigător la categoria T4. Lituanianul a declarat: „Aceasta a fost doar prima etapă, dar deja se simte ca un adevărat Dakar”.
 • În etapa a doua de luni, convoiul părăsește Sea Camp și se îndreaptă spre est, spre Alula. Pietre uriașe și canioane adânci vor fi prezente pe parcursul celor 430 km de probă specială cronometrată, precum și un lanț de dune din deșert.
Raport, Dakar
Mitch Guthrie Jr (SUA) de la Red Bull Off-Road Junior Team USA prezentat de BFGoodrich concurează în timpul etapei 02 a Raliului Dakar2023 de la Yanbu la Al Ula, Arabia Saudită, 02 ianuarie 2023. Photocredit: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool

Raport Ziua 3 (02.01.2023) – Stage 2: Sea Camp – Aluha. Al-Attiyah reduce din avansul mașinii lui Sainz, în timp ce Guthrie obține prima victorie de etapă.

 • Cei peste 400 de kilometri ai etapei a doua de luni au adus concurenții printr-o grădină de stânci cu bolovani periculoși, iar campionul în exercițiu Nasser Al-Attiyah și copilotul Mathieu Baumel au redus din avansul lui Carlos Sainz în clasamentul general al mașinilor cu o victorie în Toyota Hilux T1+. În vârstă de 52 de ani, a declarat: „Mathieu a făcut o treabă foarte bună cu navigația, nu a fost ușor astăzi”.
 • Din păcate pentru cei din spate a fost mai greu, deoarece pilotul BRX Hunter Sébastien Loeb a pierdut peste o oră în favoarea liderului cursei, Sainz, în timp ce colegii lui Sainz de la Team Audi Sport, francezul Stéphane Peterhansel și suedezul Mattias Ekström, au fost amândoi la peste 30 de minute în spatele qatarezului Al-Attiyah.
Raport, Dakar
Daniel Sanders de la Red Bull GasGas Factory Racing Team în timpul etapei 2 a Dakar 2023 între Sea Camp și Al-‘Ula, pe 2 ianuarie 2023 în Al-‘Ula, Arabia Saudită. Photocredit: DPPI / Red Bull Content Pool
 • Australianul Daniel Sanders a lăsat mai ușor accelerația motocicletei la finalul etapei a treia, asigurându-și un start mai ușor în etapa a treia, cu duo-ul de la Red Bull KTM Factory Racing, Toby Price și Kevin Benavides, de asemenea, în primele cinci locuri la general. Jucătorul de 28 de ani a declarat: „Am încetinit puțin pentru că știm deja că mâine va fi o altă zi foarte grea. Nu urmăream victoria de etapă de astăzi”.
 • Americanul Mitch Guthrie, de la Red Bull Off-Road Junior Team USA, a oferit o primă victorie de etapă pentru vehiculul său T3-M by MCE5 și un cadou perfect de ziua de naștere pentru copilotul Kellon Walch. Acesta, în vârstă de 26 de ani, a declarat: „Am fost foarte fericit: Kellon s-a descurcat foarte bine astăzi cu navigația, iar mașina a fost minunată”.
 • Etapa a treia de marți îndreaptă convoiul spre Ha’il printr-o probă specială cronometrată de 447 km, cu o mulțime de bolovani mari și canioane abrupte pe care trebuie să le parcurgă înainte ca etapa să se încheie pe dune.
Raport, Dakar
Sébastien Loeb și Fabian Lurquin, pe Prodrive BRX Hunter T1+ din Bahrain Raid Xtreme în timpul etapei 2 a Dakar 2023 între Sea Camp și Al-‘Ula, pe 2 ianuarie 2023 în Al-‘Ula, Arabia Saudită. Photocredit: DPPI / Red Bull Content Pool
 • • Mai multe știri despre Raliului Dakar găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Red Bull Media House

Latest Posts

Don't Miss