GP24 Media

LATEST POSTS

Rally Raid. Claudiu Barbu, gata să cucerească Africa: vreau să ajungem la Dakar printre primii

Vizualizări: 18307

Campionul național open la rally raid, Claudiu Barbu, va lua din nou startul în Africa Eco Race, ajunsă la cea de-a 12-a ediție, competiție care continuă tradiția Raliului Dakar pe continentul african. După ce anul trecut a reușit o performanță unică, reușind să încheie cursa fără să aibă copilot sau să beneficieze de asistență tehnică, pentru 2020, Claudiu Barbu țintește un loc fruntaș la grupa sa.

Dublul campion național consecutiv la rally raid îl va avea de data aceasta în dreapta pe experimentatul Marius Lupu, unul dintre cel mai bine cotați copiloți din Campionatul Național de Off Road. De asemenea, va beneficia și de o echipă de asistență tehnică.

„De terminat, am reușit să ajung la linia de finiș de două ori. Acum, țintim mai sus chiar dacă la grupa noastră va fi o concurență acerbă cu peste 20 de echipaje la start. Nu ascund că vreau să ajungem la Dakar printre primii de la grupa noastră, deși misiunea e dificilă. Asta însă mă motivează mult”, a spus Barbu, care va concura pe un Polaris Turbo S.

Rally Raid. Claudiu Barbu, gata să cucerească Africa: vreau să ajungem la Dakar printre primii
Și în acest an lupta cu dunele va fi una dură.

Barbu va zbura vineri dimineață spre Monte Carlo, iar sâmbătă, alături de Marius Lupu, va lua startul festiv. A doua zi este dedicată îmbarcării spre Africa, dintr-un port italian, iar pe 7 ianuarie e programată prima probă specială în Tanger, Maroc.

Rally Raid. Claudiu Barbu, gata să cucerească Africa: vreau să ajungem la Dakar printre primii
Multiplu campion la off road din postura de copilot, Marius Lupu îl va însoți pe Claudiu Barbu în aventura de pe tărâmul african.

Africa Eco Race 2020 va avea un total de 6.500 de kilometri, dintre care 4.000 sunt pe cele 12 probe speciale programate de-a lungul Marocului, Mauritaniei și Senegalului.

Românul a avut un traseu ascendent la cele două participări în competiția care leagă Monte Carlo de Dakar. Dacă la debutul din 2018, în echipă cu Paul Spiridon, a reușit un loc 39 la general și pe 8 la grupă, anul trecut a încheiat pe 30 la general și pe 6 la grupă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Rally Raid. Claudiu Barbu, gata să cucerească Africa: vreau să ajungem la Dakar printre primii
Claudiu Barbu și Paul Spiridon, la Gala Campionilor FRAS. Cei doi au fost răsplătiți atât pentru locul 3 la Mondial, cât și pentru prima poziție la open în Campionatul Național de Rally Raid.

„Sper să continui această tradiție și să fim mai sus în 2020”, a povestit cel care, alături de Paul Spiridon, a reușit un loc 3 la grupă în Campionatul Mondial Cross Countries Bajas. Finișul Africa Eco Race este programat pentru 19 ianuarie.

Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES