More

  Latest Posts

  Rally: Echipajul Simone Tempestini – Sergiu Itu, schimbare strategică pentru 2020 (Video)

  Prima luptă pentru câștigarea Campionatului European de Raliuri

  21 martie 2020 – Simone Tempestini, cvadruplul campion național de raliuri al României, și Napoca Rally Academy (NRA) recurg la o schimbare strategică pentru sezonul 2020, echipajul Tempestini/ Itu va concura în cadrul ediției din acest an a Campionatului European de Raliuri (ERC).

  Totodată, echipajul își propune să se regăsească și la startul câtorva dintre etapele consacrate ale Campionatului Național de Raliuri (CNR), campionat pe care l-au câștigat împreună în ultimii doi ani. Pentru Simone Tempestini, victoria din sezonul 2019 i-a adus cel de-al patrulea titlu în CNR, o performanță unică pentru motorsport-ul românesc, fiind cel de-al treilea cel mai bine clasat pilot al tuturor timpurilor și totodată cel mai tânăr campion național din CNR.

  “În acest moment, toată lumea este cu gândul departe de programele sportive din acest an și din păcate, așa suntem și noi, dar cred că dorința, pasiunea și visele nu trebuie să se oprească, nici în acestă situație. De aceea, astăzi, ziua în care ar fi trebuit să ne pregătim de plecare spre prima noastră etapă internațională vrem să ne facem cunoscute planurile.

  Tempestini 1

  Participarea în ERC 2020 vine ca un pas firesc pentru noi. Eu am avut ocazia să iau startul la câteva etape anterioare, însă este pentru prima dată în cariera mea de pilot, când voi avea un sezon complet în acest campionat. Obiectivul nostru este acela de a câștiga nu numai ERC 1 Junior, competiție deschisă piloților sub 28 de ani, cât și ERC la nivel general. Este un plan ambițios, dar Sergiu și cu mine avem determinarea de a lupta până la capăt și de a aduce aceste titluri în România”, –  Simone Tempestini.

  Este pentru prima dată când un echipaj din România va participa la un sezon complet din Campionatul European de Raliuri. “Am urmărit îndeaproape cursele din ERC și am observat nu doar mulți piloți europeni tineri și talentați, dar și foarte rapizi. Consider că ritmul din ERC ne va ajuta să ridicăm ștacheta cât mai mult și să obținem timpi buni pe probe”, a precizat Simone.

  În ceea ce privește participarea în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), el a adăugat: “Am avut un parcurs bun în ultimii ani în WRC și ne dorim să revenim anul viitor mai puternici și cu bugetele necesare în lupta pentru obținerea titlului în WRC 2. Consider că un sezon complet în ERC și un posibil titlu european, ne vor ajuta în atingerea obiectivelor noastre viitoare din campionatul mondial”.

  Tempestini 2

  Campionatul European de Raliuri este format din 8 etape în Portugalia (Azores), Spania (Canare), Letonia, Polonia, Italia, Cehia, Cipru și Ungaria și urma sa debutează pe 25 martie.

  În contextul actual, prima etapă din ERC, planificată inițial pentru finalul acestei luni, a fost reprogramată pentru luna septembrie, context în care echipajul Tempestini/ Itu  se va alinia la start imediat ce Federația Internațională de Automobilism va decide începerea sezonului.

  Mesajul lui Simone:

  Sursa: Renatta Stepanov / Simone Tempestini / Napoca Rally Academy

  Photocredit: Napoca Rally Academy


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss