Latest Posts

Rally: Echipajul Simone Tempestini – Sergiu Itu, schimbare strategică pentru 2020 (Video)

Vizualizări: 18712

Prima luptă pentru câștigarea Campionatului European de Raliuri

21 martie 2020 – Simone Tempestini, cvadruplul campion național de raliuri al României, și Napoca Rally Academy (NRA) recurg la o schimbare strategică pentru sezonul 2020, echipajul Tempestini/ Itu va concura în cadrul ediției din acest an a Campionatului European de Raliuri (ERC).

Totodată, echipajul își propune să se regăsească și la startul câtorva dintre etapele consacrate ale Campionatului Național de Raliuri (CNR), campionat pe care l-au câștigat împreună în ultimii doi ani. Pentru Simone Tempestini, victoria din sezonul 2019 i-a adus cel de-al patrulea titlu în CNR, o performanță unică pentru motorsport-ul românesc, fiind cel de-al treilea cel mai bine clasat pilot al tuturor timpurilor și totodată cel mai tânăr campion național din CNR.

“În acest moment, toată lumea este cu gândul departe de programele sportive din acest an și din păcate, așa suntem și noi, dar cred că dorința, pasiunea și visele nu trebuie să se oprească, nici în acestă situație. De aceea, astăzi, ziua în care ar fi trebuit să ne pregătim de plecare spre prima noastră etapă internațională vrem să ne facem cunoscute planurile.

Rally: Echipajul Simone Tempestini - Sergiu Itu, schimbare strategică pentru 2020 (Video)

Participarea în ERC 2020 vine ca un pas firesc pentru noi. Eu am avut ocazia să iau startul la câteva etape anterioare, însă este pentru prima dată în cariera mea de pilot, când voi avea un sezon complet în acest campionat. Obiectivul nostru este acela de a câștiga nu numai ERC 1 Junior, competiție deschisă piloților sub 28 de ani, cât și ERC la nivel general. Este un plan ambițios, dar Sergiu și cu mine avem determinarea de a lupta până la capăt și de a aduce aceste titluri în România”, –  Simone Tempestini.

Este pentru prima dată când un echipaj din România va participa la un sezon complet din Campionatul European de Raliuri. “Am urmărit îndeaproape cursele din ERC și am observat nu doar mulți piloți europeni tineri și talentați, dar și foarte rapizi. Consider că ritmul din ERC ne va ajuta să ridicăm ștacheta cât mai mult și să obținem timpi buni pe probe”, a precizat Simone.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În ceea ce privește participarea în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), el a adăugat: “Am avut un parcurs bun în ultimii ani în WRC și ne dorim să revenim anul viitor mai puternici și cu bugetele necesare în lupta pentru obținerea titlului în WRC 2. Consider că un sezon complet în ERC și un posibil titlu european, ne vor ajuta în atingerea obiectivelor noastre viitoare din campionatul mondial”.

Rally: Echipajul Simone Tempestini - Sergiu Itu, schimbare strategică pentru 2020 (Video)

Campionatul European de Raliuri este format din 8 etape în Portugalia (Azores), Spania (Canare), Letonia, Polonia, Italia, Cehia, Cipru și Ungaria și urma sa debutează pe 25 martie.

În contextul actual, prima etapă din ERC, planificată inițial pentru finalul acestei luni, a fost reprogramată pentru luna septembrie, context în care echipajul Tempestini/ Itu  se va alinia la start imediat ce Federația Internațională de Automobilism va decide începerea sezonului.

Mesajul lui Simone:

YouTube video
Sursa: Renatta Stepanov / Simone Tempestini / Napoca Rally Academy
Photocredit: Napoca Rally Academy
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Renatta Stepanov / Simone Tempestini / Napoca Rally Academy

Latest Posts

Don't Miss