GP24 Media

LATEST POSTS

Rally: Cupa Dacia 2019 – totul se decide la Tess Rally Brașov

Vizualizări: 13314

Rally: Cupa Dacia 2019 – totul se decide la Tess Rally Brașov

Weekendul acesta va avea loc la Brașov ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Tess Rally, într-o nouă configurație de macadam. Urmează câteva zile de foc în familia Cupei DACIA, unde titlul de campioni 2019 se joacă între Cristi Sugar și Andrei Mitre, doi piloți juniori talentați și determinați. Mai mult, și restul locurilor de pe podiumurile general și debutanți se vor decide tot la Brașov, așadar spectacolul este asigurat.

După mai mulți ani în care etapa brașoveană a deschis sezonul competițional cu probele iconice pe asfalt, anul acesta echipajele vor avea de gestionat numeroase mize pe 120 de km de macadam, într-o nouă configurație a Tess Rally care va definitiva clasamentele din 2019.
Prognoza meteo excelentă face echipă bună cu noua configurație de macadam a raliului, probele fiind ușor accesibile pentru spectatorii care își doresc să urmărească de la fața locului spectacolul asigurat de cele 12 echipaje care vor alerga românește.

Rally: Cupa Dacia 2019 – totul se decide la Tess Rally Brașov

Pe lângă Cristi Sugar/Vlad Colceriu și Andrei Mitre/Robert Maior care se luptă pentru locul 1 în clasamentul general final, locul 3 este disputat de Bogdan Gheorghiu/Andrei Brezozski și Dragoș Popa/Sorin Colceriu, cărora li se adaugă și debutanții Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu care au matematic șanse și la acest podium. La start se vor alinia și Silviu Procopiu/Mihai Stanciu, care vor munci pentru un loc cât mai sus în clasamentul de final de sezon.

Din păcate, o absență notabilă este echipajul Horea Balea/Mihai Luncan, debutanții care s-au remarcat printr-un ritm foarte bun încă de la primul lor raliu. Din motive financiare, aceștia nu vor lua startul la Brașov, pierzând șansa la titlul Cupa DACIA debutanți 2019. Cu cele 12 puncte bonus acordate pentru startul la ultima etapă din calendar, Vlad Răducanu/Laurențiu Mandu sunt astfel, matematic, câștigătorii acestui titlu.

Printre debutanți vor reveni la start Radu Benea/Andrei Hicea, surpriza acestei ediții Cupa DACIA deoarece echipajul a avut un ritm excelent pe probe la Arad și Cluj, unde au încurcat câteva “socoteli” ale sportivilor care și-au propus un sezon complet în competiția monomarcă. Artur Luca/Mihai Căpeț vin la Brașov cu obiectivul de a-și consolida un loc pe podiumul Cupa DACIA debutanți de la finalul sezonului 2019, un loc muncit prin evoluții constante și consecvente.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Rally: Cupa Dacia 2019 – totul se decide la Tess Rally Brașov

Cea de-a 8-a etapă a calendarului național de raliuri 2019 aduce și un nou venit în familia Cupei DACIA: pilotul Victor Supuran va debuta la raliul de casă, după un sezon în care s-a remarcat pe podiumurile din campionatul național de viteză în coastă. El va beneficia de experiența pilotului Cristiana Oprea, care îl va copilota la această etapă de debut.

Trofeul Logan acordat celui mai bine clasat echipaj care pilotează vechiul model Logan 1.6 MPi va fi disputat de 3 echipaje: veteranului Cupei Radu Luca, copilotat de Dorina Luca, i se alătură debutanții Dan Mândruț/Paul Pîrvan și Florian Popescu/Dragoș Badea.

Rally: Cupa Dacia 2019 – totul se decide la Tess Rally Brașov

Spectatorii sunt așteptați joi seara, 17 octombrie, de la 19:00 pentru o sesiune de autografe și pentru a-și susține preferații la startul festiv din Piața Sfatului, Brașov.

Vineri dimineața, 18 octombrie, mașinile de concurs vor face primele teste premergătoare raliului pe macadamul din localitatea Crizbav, urmând ca prima mașină să plece spre probele Săcele și Glejărie din parcul de service amenajat la Coresi Shopping Center la ora 14:00. Seara se va încheia cu spectacolul urban de la proba superspecială Colina Rally Show, care va începe dupa ora 19:00 în zona Universității Transilvania.

A doua zi de concurs este formată din bucla PS Săcele 2 (23,6 km) – PS Glejărie 2 (13,05 km) – PS Paltin (6,7 km), urmată de un service și de o a treia trecere pe Săcele – Glejărie, ultima fiind și power stage.

Raliul se termină cu parcul închis din Piața Sfatului, unde începând cu ora 20:30 se vor premia cele mai rapide echipaje ale acestui ultim raliu din 2019.

Rally: Cupa Dacia 2019 – totul se decide la Tess Rally Brașov

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service – producător piese auto. Parteneri tehnici sunt ORECA – marcă de produse echipamente protecție sport auto și PILOT – marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii Între Prieteni.

Mai multe informații despre mașini, modalități de înscriere și ce noutăți pregătim pentru Cupa DACIA 2020 puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina Facebook Cupa Dacia și pe contul de Instagram @cupadacia.

Rally: Cupa Dacia 2019 – totul se decide la Tess Rally Brașov

Clasamentul general Cupa DACIA 2019 înainte de ultima etapă, Tess Rally Brașov:

  1. C. Sugar/V. Colceriu 129p
  2. A. Mitre/R. Maior 127p
  3. B. Gheorghiu/A. Pintilii 102p
  4. H. Balea/M. Luncan 100p (nu participă)
  5. D. Popa/S. Colceriu 95.2p
  6. V. Răducanu/L. Mandu 91.8p
  7. D. Albuț/C. Bala 80.4p (nu participă)
  8. S. Procopiu/ M. Stanciu 73.4p
  9. A. Luca/M. Căpeț 70.6p
  10. C. Oprea/D. Hațegan 68p (nu participă)
  11. F. Popescu/A. Gheondea 50.4p
  12. R. Benea/A. Hicea 45.2p
  13. I. Mihuț/R. Gurămultă 25p (nu participă)
  14. D. Mândruț/P.Pîrvan 16p
  15. A. Gheorghiu/A. Brezoszki 13.6p (nu participă)
  16. R. Luca/D. Luca 12p
  17. P. Pîrvan/D. Mândruț 9.08p (nu participă)
  18. D. Rusciuga/C. Vârban 4p (nu participă)
  19. V. Supuran/C. Oprea 0p (prima participare)

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES