More

  Latest Posts

  Raliul Moldovei: Victorie pentru Tempestini și lupta la titlu se intensifică.

  Simone Tempestini a câștigat Raliul Moldovei Bacău 2022, ajungând la al treilea succes la competiția ajunsă la ediția cu numărul 12.

  Rivalii săi din topul clasamentului, Sebastian Barbu și Andrei Gîrtofan, l-au urmat pe podium la Bacău, în timp ce Raul Badiu a fost marea surpriză cu trei probe speciale câștigate. Raliul a fost organizat de Team Adi Răspopa, care duce mai departe cu onoare munca și numele acestuia.

  Un total de 52 de echipaje, inclusiv 5 străine din Turcia, Bulgaria și Italia, au fost prezente la startul festiv care s-a dat în Piața Tricolorul din Bacău în fața a mii de spectatori. Reveniți după patru ani de pauză la Raliul Moldovei, Simone Tempestini și Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2 Evo) au impus ritmul încă de la shakedown, iar în prima zi au câștigat toate cele 7 probe speciale.

  Tempestini

  Reîntors în competițiile interne după mai bine de doi ani, Raul Badiu (Mitsubishi Evo 9), cu Rareș Fetean copilot, a impresionat pe prima buclă (Zemeș, Moinești, Vermești) și după primii 25,6 kilometri se afla la 33,3 secunde față de lider. Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2) era la 13,2 secunde de Badiu, iar Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2) la 25,1 secunde de locul secund.

  Pe a doua buclă de sâmbătă au apărut și abandonurile. Raul Badiu a rămas pe traseu de la PS4 din cauza unor probleme tehnice, iar bulgarul Miroslav Angelov a făcut accident și a abandonat pe a cincea probă în momentul în care se afla pe 3 la general.

  Tempestini

  Ziua 1 s-a încheiat cu Tempestini (00:49:58,4) pe 1, urmat de Barbu (+01:13,2), Gîrtofan jr (+01:45,8) și Bogdan Cuzma/Florin Dorca (+02:07,2). Câștigător al ediției din 2019 de la Bacău, echipajul Vali Porcișteanu/Dan Dobre (Mitubishi Lancer Evo 9) a avut o evoluție constantă, încheind ziua pe 5 la general. În top 10 au mai fost: Adrian Teslovan/Vajk Imre Cseh (Ford Fiesta R5), Bogdan Năstase/Delia Năstase (Mitsubishi Lancer Evo 9), Mihai Manole/Marc Banca (Skoda Fabia Rally2 Evo), Vlad Cosma/Carmen Poenaru (Peugeot 208 R2) și Ugur Soylu/Onur Vatansever (Skoda Fabia Rally2).

  Tempestini

  Ziua decisivă a programat 6 probe, Trebeș de 3 ori, inclusiv power stage, Hemeiuș de două ori și super speciala de pe circuitul Speed Park. Cu trei pene și la limită cu numărul de anvelope folosite, Simone Tempestini a avut o tactică de conservare a rezultatului, iar Raul Badiu, care a concurat duminică din postura de super rally, a profitat din plin. După victoria campionului de pe PS8, Badiu a câștigat următoarele 3 probe la general, o premieră pentru cariera sa.

  Simone Tempestini a revenit în forță pe PS12 pentru a obține maximum de puncte în power stage, acolo unde a fost urmat de Badiu și Sebastian Barbu. Cu un succes și pe circuitul Speed Park, Tempestini a încheiat Raliul Moldovei cu un avantaj final de 01:41,9 față de Sebastian Barbu și de 03:00,5 înaintea lui Andrei Gîrtofan. La capătul celor 13 probe, 10 au fost adjudecate de Tempestini, iar trei de Badiu.

  Tempestini

  În urma acestei etape, Sebastian Barbu a preluat din nou fotoliul de lider cu 187.6 puncte, urmat de Gîrtofan jr cu 186.2, în timp ce Simone  Tempestini are 164 de puncte. De menționat e faptul că se iau în calcul cele mai bune 7 rezultate din totalul de 9 runde programate. Cel mai dezavantajat în acest moment este Gîrtofan jr, care are puncte în toate rundele de până acum, în timp ce Barbu are o absență, iar Tempestini două raliuri de 0 puncte din cauza abandonurilor. Au mai rămas trei runde: Iași (macadam), Cluj (asfalt) și Brașov (macadam).

  La Două Roți Motrice, Vlad Cosma (Peugeot 208 R2) a bifat prima sa victorie stagională după ce a dus o luptă la secunde cu Norbert Maior (Peugeot 208 R2). Cosma a dominat clar prima zi, dar Maior a revenit cu un forcing spectaculos și a trecut pe prima poziție după PS10 pentru ca o problemă tehnică să îl forțeze să abandoneze pe PS11. A fost pe prima poziție și la RC4.

  Tempestini

  Deși a întâmpinat probleme tehnice în prima zi, echipajul Cristi Șugar/Vlad Colceriu (Peugeot 208 R2) a găsit resursele necesare să continue și chiar să câștige la Juniori, acolo Șugar e mare favorit să devină campion. La Debutanți s-a înregistrat o victorie în premieră a lui Reiș Suliman (Suzuki Swift), care a câștigat inclusiv la RC5 și Cupa Swift.

  Vali Porcișteanu a câștigat la RC2N pentru a treia oară în actualul sezon al Campionatului Național de Raliuri Betano și a devenit principalul favorit la titlu.

  La Nat11 victoria a fost obținută de echipajul Bogdan Năstase/Delia Năstase (Mitsubishi Lancer Evo 9), acesta având și al șaptelea timp al raliului.

  La Rally2 s-a impus echipajul Eduard Georgescu/Călin Paraschiv (VW Golf 5), urmat de Cristian Toader/Alexandru Șimon (Seat Ibiza Tdi) și Vasile Ile/Sebastian Itu (Peugeot 208 R2). Acești au concurat doar pe probele de duminică

  • Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss