GP24 Media

LATEST POSTS

Raliul Clujului a revenit cu succes pe scena motorsportului românesc!

Vizualizări: 38948

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, s-a bucurat de un public numeros, atât la Startul Festiv și Premiere, cât mai ales pe probe. Iubitorii motorsportului au avut ocazia de a-i urmări de aproape pe unii dintre cei mai consacrați piloți români, dar și câțiva piloți extrem de talentați din Ungaria.

Clujului

În urma celor 6 probe speciale desfășurate în jurul municipiului Cluj-Napoca, victoria i-a revenit lui Bogdan Marișca, secondat de Sebastian Itu pe un Ford Fiesta R5. Echipajul clujean se afla abia pe treapta a treia a podiumului la finalul primei zile, după un ritm mai scăzut pe cea de-a doua coborâre pe “Făget”. Însă, în a doua zi de concurs, Marișca a dominat autoritar probele de munte Tarnița” și “Dângău”.

Iar la final a avut 42 de secunde în fața sibienilor Sebastian Barbu / Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2), care au venit pe doi, și ceva mai mult de un minut și jumătate de brașovenii Dan Gîrtofan / Tudor Mârza (Skoda Fabia Rally2), care au închis podiumul.

Raliul Clujului

Măsurile suplimentate implementate faṭă de raliurile anterioare, în colaborare cu reprezentanṭii Federaṭiei Române de Automobilism Sportiv şi cu cei ai sportivilor, s-au dovedit a fi de bun augur, toṭi cei implicaṭi în asigurarea securizării probelor făcând faṭă cu brio noilor abordări, astfel încât nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

ISU Cluj, SMURD Cluj, Inspectoratul Judeṭean de Jandarmi Cluj, Serviciul Poliṭiei Rutiere Cluj, Biroul Politiei Rutiere Cluj-Napoca, Serviciul Salvamont Salvaspeo şi, nu în ultimul rand, CERT Transilvania, aflaṭi pentru prima dată la Raliul Clujului, au pus cu toṭii umărul la desfăşurarea impecabilă a acestuia.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Raliul Clujului

Ca măsură de siguranță suplimentară, probele montane de la Raliul Clujului 2021, “Tarnița” și “Dângău”, au fost monitorizate din elicopter de către personal calificat din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Cluj și a Inspectoratului General de Aviație.

„Doresc să le mulṭumesc tuturor celor care au avut încredere în noi şi ne-au acordat privilegiul de a organiza această etapă, în special conducerii Federaṭiei, în frunte cu domnul Norris Măgeanu. Am început organizarea raliului din locul unde răsese în anul 2011, aşa că, nici de la aceasta ediṭie, latura internaṭională a Raliului nu putea lipsi.

Raliul Clujului

Îi mulṭumim, domnului Ediz Atabey, observator FIA, şi domnului Ion Olaru, reprezentant ASN, de la care, în scurta lor vizită la Cluj, am învăṭat foarte multe lucruri utile pentru organizarea, anul viitor, a etapei de Balkan European Rally Trophy, în urmărirea visului nostru înfiripat în anul 2003 când am preluat organizarea raliului de la Cluj, şi anume, aducerea unei etape de Campionat European la noi acasă.

Ne bucurăm că s-a păstrat tradiṭia şi Star Lubricants împreună cu RMB Inter Auto powered by FORD şi VIVO Cluj-Napoca au fost alături de noi, după o pauză de 9 ani, la fel cum ne bucurăm şi de faptul că am putut atrage, într-un timp relativ scurt parteneri importanṭi care și-au dorit să susṭină acest eveniment: MotoIntegrator powered by InterCars, Parsa Beauty şi Celot.

Raliul Clujului

La fel cum raliurile sunt un sport de echipă, nici organizarea unui asemenea eveniment nu se poate face fă a avea în spate suportul unor oameni dedicaṭi. Le mulṭumesc tuturor celor care ne-au ajutat şi, în special partenerilor de la CERT Transilvania care au avut o contribuṭie esenṭială în buna desfăşurare a raliului.

Ne cerem încă o dată scuze celor care s-au simṭit deranjați de noi, dar vrem să asigurăm pe toată lumea că organizarea unui astfel de eveniment se face după nişte regulamente şi legi specifice pe care noi ne dorim şi facem tot posibilul să le respectăm integral. Dar, laudele şi mulṭumirile sportivilor, spectatorilor şi colaboratorilor ne fac să credem că am reuşit un raliu bun şi să privim cu încredere mai departe. Vă aşteptăm pe toṭi, alături de noi, anul viitor!”, a declarat Dr. Horațiu SAVU, director organizatoric şi manager eveniment.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator a contat ca a 9-a etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano, dar și etapă în Calendarul Sportiv Internațional FIA, în calitate de candidat pentru European Rally Trophy.

Raliul Clujului

Partenerii principali ai evenimentului au fost: Star Lubricants, distribuitor autorizat al produselor Mobil 1, MotoIntegrator powered by Intercars, RMB Interauto powered by Ford, Parsa Beauty, CELOT, VIVO! Cluj-Napoca.

Parteneri: Cluj Arena, AEA Medical, Gerovital, Coca-Cola, Vittel, A 24, New Mar Catering, Cricova, CERT Transilvania.

Parteneri print: PMA, Impress.

Parteneri media: Look Sport, Via Cluj TV, Europa FM, Radio România Cluj, Făclia, Ziarul News, RallyMax, Autoştiri.ro, FanRally.ro, Autorally, GP24.ro, RallyCow, FireWebb.

Raliul Clujului a revenit cu succes pe scena motorsportului românesc!

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator a fost organizat de către Clubul Sportiv Savu Racing, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.

Sursa: Comunicat Raliul Clujului
Photocredit: Rallycow
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES