Latest Posts

Raikkonen spune că încheierea timpurie a ultimei curse de F1 „nu contează”, deoarece așteaptă cu nerăbdare să se retragă

Vizualizări: 16972

Kimi Raikkonen a terminat duminică cel de-al 349-lea și ultimul Mare Premiu de Formula 1 din cariera sa într-un mod nefericit. 

Ultima cursă de Formula 1 a lui Raikkonen s-a încheiat când a lovit barierele în virajul 6. Veteranul de 42 de ani a părăsit Formula 1 la sfârșitul sezonului, dar ne lasă amintiri ale unei personalități blânde, enigmatice, de o îndemânare imensă.

După cursă, a comentat incidentul care l-a făcut să nu termine cursa: „Uneori se întâmplă așa, din păcate. A fost o problemă cu piulița roții dar rezultatul final nu contează. Nu contează cum se ajunge la sfârșit, acum este sfârșitul și da, îl așteptam cu nerăbdare.

„Mă simt bine, așa cum am spus, aștept cu nerăbdare să am o viață normală pe care oricum o cunosc în afara F1”, a adăugat veteranul.

Nu este nevoie de un expert Raikkonen pentru a ști că este un om cu puține cuvinte – vine cu teritoriul de a avea o poreclă precum „Omul de Gheață” – așa că probabil că s-ar putea prezice reacția finlandezului la plecarea de la Alfa Romeo.

Raikkonen spune că încheierea timpurie a ultimei curse de F1 „nu contează”, deoarece așteaptă cu nerăbdare să se retragă

„Da, multe urări de bine”, a spus pilotul. „Nu sunt un mare fan al despărţirilor, dar este grozav să văd tot sprijinul și sunt o mulțime de oameni grozavi aici. Dar acum, sunt fericit că am trecut prin asta și sunt fericit să merg și să fac lucruri normale.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Desigur, îmi va fi dor de mulți dintre oamenii grozavi pe care i-am întâlnit de-a lungul anilor; 20 de ani au trecut repede, mi-am creat multe amintiri, unele bune, altele rele, iar acestea vor rămâne cu mine pentru totdeauna”, a spus Raikkonen.

Niciun pilot Alfa Romeo nu a terminat cursa, deoarece coechipierul lui Raikkonen, Antonio Giovinazzi, s-a retras 10 tururi mai târziu. Directorul echipei Frederic Vasseur a recunoscut că nu a fost cântecul de lebădă ideal pentru piloţii săi.

„Încheierea oricărei curse cu două retrageri este întotdeauna dezamăgitoare, cu atât mai mult când este ultima cursă a sezonului”, a spus Vasseur.

„Ne-am dorit foarte mult să le oferim piloților noștri o retragere mai bună și să încheiem sezonul cu un rezultat bun. Pe măsură ce ne îndreptăm spre extrasezon, va trebui să luăm aspectele pozitive din anul trecut și să le folosim pentru a ne întări pentru 2022”, a adăugat el, Alfa Romeo fiind pregătită să îi întâmpine pe Valtteri Bottas și Guanyu Zhou în sezonul următor.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

 

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss