Latest Posts

Raikkonen își mărturisește „surpriza” după ce Alfa Romeo a găsit ritmul pentru a concura la mijlocul terenului în Qatar

Vizualizări: 11185

Singura vizită a lui Kimi Raikkonen pe pista de la Losail a fost mai fructuoasă decât se aștepta, cu toate că Alfa Romeo nu a luat niciun punct.

Raikkonen se va retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului și semnează cu trei noi teste sub formă de curse în Qatar, Arabia Saudită și circuitul actualizat Yas Marina din Abu Dhabi. În timp ce finlandezul se aștepta la o după-amiază grea de pe locul 16 pe grilă, a fost implicat în niște bătălii interesante, făcând o mișcare uimitoare în exteriorul lui Nicholas Latifi în Virajul 1.

„A fost bine să concurezi cu unii oameni, dar a fost aproape la fel ca în calificări: lipsă de viteză peste tot”, a spus Raikkonen.

„Mașina era din ce în ce mai bună pe măsură ce treceam prin cursă, am câștigat niște poziții, până la urmă ajungeam din urmă, dar îmi lipsea un pic de viteză, așa că este puțin păcat…

“Am fost surprins. Am reușit să trec destul de multe mașini în primul tur și m-am gândit că va fi puțin mai complicat.”

Raikkonen își mărturisește „surpriza” după ce Alfa Romeo a găsit ritmul pentru a concura la mijlocul terenului în Qatar

Raikkonen a fost la trei secunde de Daniel Ricciardo și Yuki Tsunoda înainte de steagul în carouri, iar ritmul său a fost demonstrat de faptul că doar alți cinci piloți au stabilit un timp mai rapid decât el în timpul cursei. De asemenea, a ajuns la aproape 25 de secunde față de colegul său de echipă Antonio Giovinazzi, deoarece italianul s-a plâns că a rămas din nou blocat în trafic, deși cu această ocazie nu crede că i-a costat șansa unui rezultat mai bun.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Cred că am văzut deja vineri și sâmbătă că ținta noastră fără probleme în față era să fim în fața echipelor Williams și Haas”, a spus Giovinazzi. „La final am reușit, am făcut un prim tur grozav și până la urmă ritmul a fost exact.

„Am optat pentru două opriri, cred că până la urmă a fost în regulă. După a doua oprire am rămas blocat în spatele unui Williams, am pierdut puțin timp acolo, dar mai mult decât ceea ce am făcut a fost imposibil.”

Raikkonen își mărturisește „surpriza” după ce Alfa Romeo a găsit ritmul pentru a concura la mijlocul terenului în Qatar

Aceasta a fost o părere împărtășită de directorul echipei Frederic Vasseur, care dorește ca Alfa Romeo să profite de aspectele pozitive din maximizarea a ceea ce era pe masă, chiar dacă nu a fost deosebit de competitivă în Losail.

„Am avut o duminică mai bună după un weekend dificil, pe o pistă care a fost destul de grea pentru mașinile noastre”, a spus Vasseur. „Ritmul nostru prin antrenamente, calificări și cursă a fost afectat de unele daune pe care le-am înregistrat în timpul sesiunilor, așa că să facem împreună o bună măsură de recuperare, lăsând în urmă Haas și Williams, a fost un lucru pozitiv.

„Amândoi piloții s-au descurcat foarte bine la start, au produs câteva depășiri bune și, în final, ne-am putut apropia la trei secunde de Ricciardo și Tsunoda. P14 și P15 a fost cel mai mult pe care l-am putut realiza și am reușit.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss