Latest Posts

Radu Necula și Adrian Temeș obțin a doua victorie a sezonului în Swift Cup.

Vizualizări: 11224

Swift Cup și-a desfășurat a patra etapă din 2021 pe probele speciale de asfalt ale Raliului Argeșului, celebru pentru includerea Transfăgărășanului în programul său. Șase echipaje s-au aliniat la startul cupei monomarcă într-o competiție care s-a dovedit mai dificilă și strânsă decât se aștepta oricine.

Swift Cup

La bordul celor șase modele Swift Sport înscrise în Raliul Argeșului 2021 i-am regăsit pe Radu Necula & Adrian Temeș, Bogdan Talașman & Andrei Mitrașcă, Paul Popa & Teodor Gabriel Găină, Cristi Sugár & Mihaela Balint (un nou copilot în componența echipajului), David Tarța & Sorin Colceriu (un nou copilot pentru David) și Artur Luca, alături de instructorul său, Raul Badiu.

Duelul din Swift Cup a început în condiții dificile în Raliul Argeșului, cu o suprafață acoperită cu apă după o ploaie torențială, fapt care a pus toate echipajele în dificultate. Cristi Sugár și Mihaela Balint au fost cei mai rapizi pe speciala de debut a cursei, ca mai apoi Radu Necula să stabilească timpul de referință pe PS2, „Mateiaș”.

Swift Cup

Pe a doua trecere pe „Godeni”, Sugár și Balint au parte de o ieșire în decor după o acvaplanare la trecerea printr-o zonă cu apă și sunt nevoiți să se retragă, ambii fiind în afara oricărui pericol. La rampă ies Paul Popa și Gabriel Găină, care sunt cu 9 secunde mai rapizi decât toți ceilalți participanți și trec la conducerea cursei. Pe ultima probă a zilei, David Tarța și Sorin Colceriu sunt cei mai rapizi și astfel prima zi de concurs se încheie cu Popa/Găină lideri, urmați de Necula/Temeș pe locul secund și Tarța/Colceriu pe ultima treaptă a podiumului.

Swift Cup

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ziua secundă a Raliului Argeșului s-a desfășurat integral pe Transfăgărășan, cu patru speciale între Barajul Vidraru și Cabana Capra. Pe prima probă, „Vidraru”, în lungime de 27 de kilometri, Radu Necula și Adrian Temeș obțin un timp identic cu Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă. Primii reușesc să reducă astfel din ecartul față de lideri, ca mai apoi pe PS6 să treacă în fruntea Swift Cup, cu doar două probe speciale de parcurs.

Finalul Raliului Argeșului aduce o nouă victorie de probă pentru David Tarța și Sorin Colceriu, ca mai apoi Necula/Temeș să fie cei mai rapizi pe PowerStage. Astfel, la finalul celor peste 120 de kilometri cronometrați, Radu Necula și Adrian Temeș obțin a doua victorie a sezonului în Swift Cup, cu un avans de peste 21 de secunde în fața echipajului Paul Popa & Gabriel Găină. Cei din urmă au suferit în ziua secundă din cauza unei alegeri neinspirate de anvelope, care i-a costat secunde prețioase.

Swift Cup

Podiumul a fost completat de David Tarța și Sorin Colceriu, pilotul băimărean continuând seria rezultatelor bune începute cu victoria de la Maramureș. Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă au încheiat pe locul patru, la mai puțin de 10 secunde de podium, după un ritm bun și o victorie de probă. Din păcate, Artur Luca și Raul Badiu au fost nevoiți să abandoneze cu probeme tehnice, motorul Suzuki-ului Swift Sport refuzând să mai pornească după ce a pierdut lichid de răcire pe urcarea spre Cabana Capra.

„Am reușit să întrerupem șirul de mici ghinioane care ne-au încurcat rezultatele de la ultimele etape, așa că ne-am putut bucura de raliu și de traseul absolut superb de pe Transfăgărășan. Aștept cu nerăbdare începerea etapelor de macadam, suprafața care ne priește mai bine nouă și pe care nu am mai concurat de peste 2 ani.” a spus Radu Necula, învingătorul Swift Cup în Raliul Argeșului 2021.

Swift Cup

„După 2 ani de probleme tehnice, după accidentul de la Harghita, iată ca am reușit în sfârșit sa urc pe podiumul Swift Cup. Mă bucur că am reușit sa am un ritm bun de la cap la coada pe asfalt și să mă lupt cu Radu de la egal la egal. Din păcate, nu am ales strategia corectă a anvelopelor, iar pe powerstage am topit gumele, pierzând destul de mult timp. Îmi pare rău pentru Cristi, însă abia aștept să ne duelăm la următoarele etape. Aștept cu nerăbdare trecerea la macadam, care după cum bine știți este suprafața mea favorită!” a declarat Paul Popa la finalul cursei din județul Argeș.

„Mă bucur nespus de mult că am terminat cu bine și cu mașina întreagă Raliul Argeșului, în care, cu ajutorul lui Dumnezeu, am obținut trei podiumuri. A fost un raliu care mi-a plăcut mult, chiar dacă în prima zi am avut probleme tehnice cu calculatorul de servodirecție, dar Radu Necula m-a ajutat cu unul de rezervă și-i mulțumesc mult. În a doua zi am făcut alegerea greșită de anvelope și acest lucru ne-a dezavantajat mult. Am mers din nou cu un copilot nou, iar experiența lui Sorin Colceriu m-a ajutat mult. Acum ne pregătim de etapele de macadam, care sunt preferatele mele. Felicitări colegilor de la Swift Cup!” a spus David Tarța, ocupantul locului trei în cupa monomarcă la Raliul Argeșului 2021.

Swift Cup

În 2021, Swift Cup este susținută de partenerul principal Visma Software România, lider european în furnizarea de soluții software. Partenerii tehnici ai cupei sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum Suspension și Ferodo Racing prin Motorsport Europe. Partener media: RallyMax.ro.

Swift Cup

Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.

Sursa: Comunicat RallyMax.ro
Photocredit: Bogdan Barabaș
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat RallyMax.ro

Latest Posts

Don't Miss