GP24 Media

LATEST POSTS

Radical Romanian Cup: Lupta contra cronometru (pe pista si in garaj)

Radical
Vizualizări: 14945

Etapa a2-a din cadrul Radical Romanian Cup ne aduce pe Transilvania Motor Ring, circuitul din apropierea orașului Târgu Mureș. Înainte de aceasta etapa am avut o singură experiența pe traseul de la Târgu Mureș la o etapa de Time Attack.

Știam că aceasta etapa vă fi o provocare diferita fata de cea anterioara de la Motorpark, însă nu mă gândeam că mă vă putea împiedică ceva să obțin victoria și aici.

Radical

 

La ora 9:30 dimineața au început antrenamentele libere. Vremea era destul de frumoasa chiar daca mai erau urme de apa pe pista de la ploaia de noaptea trecuta. Am ieșit de la boxe, am făcut un tur lent de încălzire, apoi am început să cresc ritmul, însă am fost puțin prea curajos într-un viraj de dreapta în urcare. Nu am luat piciorul de pe accelerație deloc, am atins 175 km/h, dar virajul era poate nu chiar atât de generos la ce voiam să fac eu.

Radical

Mașină a derapat pe la mijlocul virajului, eu am luat piciorul de pe accelerație și am virat stângă pentru a o redresa. Din perspectiva mea problema a fost faptul că deși am avut o reacție foarte buna când am simțit că mașină derapează, am virat puțin prea mult pentru a o redresa, iar aceasta mișcare a pus mașină într-un dezechilibru imposibil de controlat și am ajuns să lovesc glisiera cu partea din spate a mașinii.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Radical

De aici ziua a devenit un coșmar, deoarece nu îmi garanta nimeni că voi mai putea concura. Echipa Radical a făcut tot ce se putea pentru că eu să pot să intru în sesiunile de calificări, însă mașină nu a putut fi gata într-un timp atât de scurt. Am ratat apoi și prima cursa a zilei, dar cu puțin înainte de cursa 2 echipa a reușit într-un final să facă mașină să meargă, chiar daca nu era la performantele ei obișnuite.

Radical

Așadar am putut lua startul în cursa 2 de pe ultima poziție a grilei, însă problema era că eu aveam cam 0 experiență cu radicalul pe acel circuit. Am luat un start bun și am început să studiez ușor circuitul. În 2-3 ture am început să mă obișnuiesc și să cresc ritmul, însă pentru mine era foarte important să închei cursa. Mașină nu schimba vitezele așa cum trebuie, datorita problemelor de la diferențial, nu era îndeajuns de stabila, dar am putut să îmi creez un ritm și să închei cursa pe locul 2 în clasamentul SR1 Cup. Un rezultat excelent având în vedere situația data de incidentul de la antrenamente, un rezultat care îmi menține lupta pentru titlu.

Radical

Următoarea etapa vă avea loc pe 13 iunie pe circuitul Motorpark Romania, pe sens invers de aceasta data.

Mulțumesc Clubul Sportiv ABAS Timișoara, ART Racing Services Ltd. și GP24 Motorsports care fac posibila activitatea mea!

Radical

Mai multe știri despre Campionatul Radical Romania Cup găsiți AICI.

Sursa: Comunicat Leo Borlovan
Photocredit: Mihnea Tatu Photograpy
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES