More

  Latest Posts

  Radical Romanian Cup: Lupta contra cronometru (pe pista si in garaj)

  Etapa a2-a din cadrul Radical Romanian Cup ne aduce pe Transilvania Motor Ring, circuitul din apropierea orașului Târgu Mureș. Înainte de aceasta etapa am avut o singură experiența pe traseul de la Târgu Mureș la o etapa de Time Attack.

  Știam că aceasta etapa vă fi o provocare diferita fata de cea anterioara de la Motorpark, însă nu mă gândeam că mă vă putea împiedică ceva să obțin victoria și aici.

  Radical

   

  La ora 9:30 dimineața au început antrenamentele libere. Vremea era destul de frumoasa chiar daca mai erau urme de apa pe pista de la ploaia de noaptea trecuta. Am ieșit de la boxe, am făcut un tur lent de încălzire, apoi am început să cresc ritmul, însă am fost puțin prea curajos într-un viraj de dreapta în urcare. Nu am luat piciorul de pe accelerație deloc, am atins 175 km/h, dar virajul era poate nu chiar atât de generos la ce voiam să fac eu.

  Radical

  Mașină a derapat pe la mijlocul virajului, eu am luat piciorul de pe accelerație și am virat stângă pentru a o redresa. Din perspectiva mea problema a fost faptul că deși am avut o reacție foarte buna când am simțit că mașină derapează, am virat puțin prea mult pentru a o redresa, iar aceasta mișcare a pus mașină într-un dezechilibru imposibil de controlat și am ajuns să lovesc glisiera cu partea din spate a mașinii.

  Radical

  De aici ziua a devenit un coșmar, deoarece nu îmi garanta nimeni că voi mai putea concura. Echipa Radical a făcut tot ce se putea pentru că eu să pot să intru în sesiunile de calificări, însă mașină nu a putut fi gata într-un timp atât de scurt. Am ratat apoi și prima cursa a zilei, dar cu puțin înainte de cursa 2 echipa a reușit într-un final să facă mașină să meargă, chiar daca nu era la performantele ei obișnuite.

  Radical

  Așadar am putut lua startul în cursa 2 de pe ultima poziție a grilei, însă problema era că eu aveam cam 0 experiență cu radicalul pe acel circuit. Am luat un start bun și am început să studiez ușor circuitul. În 2-3 ture am început să mă obișnuiesc și să cresc ritmul, însă pentru mine era foarte important să închei cursa. Mașină nu schimba vitezele așa cum trebuie, datorita problemelor de la diferențial, nu era îndeajuns de stabila, dar am putut să îmi creez un ritm și să închei cursa pe locul 2 în clasamentul SR1 Cup. Un rezultat excelent având în vedere situația data de incidentul de la antrenamente, un rezultat care îmi menține lupta pentru titlu.

  Radical

  Următoarea etapa vă avea loc pe 13 iunie pe circuitul Motorpark Romania, pe sens invers de aceasta data.

  Mulțumesc Clubul Sportiv ABAS Timișoara, ART Racing Services Ltd. și GP24 Motorsports care fac posibila activitatea mea!

  Radical

  Mai multe știri despre Campionatul Radical Romania Cup găsiți AICI.

  Sursa: Comunicat Leo Borlovan

  Photocredit: Mihnea Tatu Photograpy


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss