More

  Latest Posts

  Radical Romanian Cup, Etapa-4 pe Transilvania Motor Ring mărește avantajul lui Leo Borlovan în lupta pentru titlu.

  Duminica a avut loc etapa 4 din Radical Romanian Cup, a doua oara anul acesta pe Transilvania Motor Ring, circuitul de la Târgu Mureș. Weekendul început cu ziua de vineri, când Leo a avut câteva sesiuni de teste/ antrenamente care au decurs foarte bine și s-a acomodat mult mai bine cu circuitul.

  La aceasta etapa s-a înscris un nou participant, pe care după ziua de teste Leo l-a confirmat că fiind demn de luat în considerare; este vorba de Tim Melzer. Ziua de duminica avea să fie una extrem de călduroasă, la nivelul asfaltului ajungându-se chiar până la peste 50 de grade celsius, iar acest fapt a determinat o uzura excesiva a pneurilor datorita temperaturii și bineînțeles, o aderentă mai scăzută.

  Radical

  Ziua de concurs a devenit foarte intensa încă de dimineața de la sesiunea de antrenamente, Tim Melzer noul concurent de la clasa SR1 cup a avut un ritm aproape identic cu Leo, diferențele fiind de doar câteva zecimi și chiar sutimi de secunda. În prima sesiune de calificări Leo a reușit să încheie un tur destul de rapid, însă adversarul lui, Tim, a reușit să îi bata timpul cu 2 zecimi de secunda.

  În a doua sesiune de calificări Leo a reușit un timp mai bun care este și recordul sau personal pe Transilvania Ring până acum, un 1:33.0, cu toate acestea, s-a plasat doar pe locul 2, Tim Melzer fiind cu doar câteva sutimi de secunda mai rapid. Așadar, în urma celor doua sesiuni de calificări, Leo a obținut poziția a 2-a a grilei clasei SR1 Cup pentru cursa 1, respectiv 2.

  Radical

  Cursa 1 stătea să înceapă, era din ce în ce mai cald, iar toată lumea așteptă cu sufletul la gura bătălia dintre Leo Borlovan și concurentul nou, Tim Melzer. La start Leo a avut o mică ezitare, deoarece luminile semaforului s-au stins foarte târziu, iar el a avut impresia (câteva fracțiuni de secunda) că startul se vă repeta, însă nu a fost așa. Tim a reușit să rămână în fata la start.

  În primul viraj, piloții din clasa superioara Mihnea Ștefan și Andrei Enescu au ieșit amândoi în decor, rămânând în spatele lui Leo, iar în următorul viraj de viteza mare, Mihnea cu Radicalul SR3 XX l-a ajuns din urma, Leo fiind oarecum silit să îi cedeze poziția, Mihnea având o mașină mai puternica.

  Radical

  Astfel Leo a pierdut câteva secunde prețioase în lupta cu Tim. Leo a reușit să facă cel mai rapid tur din cursa la clasa SR1 și să reducă diferență de la 5 secunde la 1,5 fata de Tim însă nu a avut suficient timp să încerce și o depășire și a încheiat cursa pe locul 2.

   

  În cursa 2 însă, Leo a obținut victoria. A fost o cursa spectaculoasa și o bătălie care s-a desfășurat până în ultimul moment intre Leo și Tim. După ce cursa s-a suspendat de 2 ori din cauza unor incidente, Leo a reușit să îl depășească pe adversarul lui, după care a avut și el o replica care l-a făcut să iasă puțin în decor, dar în final Tim a avut probleme tehnice și Leo a încheiat cursa pe locul 1 în urma abandonului acestuia.

  Leo Borlovan: “A fost poate cea mai animată cursa de până acum în Radical Romanian Cup și sunt bucuros că pot să îmi testez limitele la maximum în bătălia pentru cea mai înaltă treapta a podiumului. Am obținut din nou puncte importante în ceea ce înseamnă clasamentul campionatului odată cu aceasta victorie și rămân favorit la câștigarea campionatului.

  Radical

  Cariera lui Leo Borlovan este susținută de Merpano SRL, Clubul Sportiv ABAS Timișoara și bineînțeles, de părinții săi Sandy și Mihaela Borlovan. Suportul pe Circuit este oferit de Frank van Nunen și de fratele lui Leo, Valentin Borlovan. Leo Borlovan face parte din programul de dezvoltare piloții de la ART Racing Services Ltd susținut de GP24 Motorsports.

  Următoarea etapa vă avea loc pe 22 august, din nou pe circuitul Transilvania Motor Ring, unde cel mai probabil mă așteaptă o nouă lupta strânsă.

  Radical

  Mai multe știri despre Campionatul Radical Romania Cup găsiți AICI.

  Sursa: Comunicat Leo Borlovan - ART Racing Services Ltd.

  Photocredit: Mihnea Tatu


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss