GP24 Media

LATEST POSTS

Racing Point va deveni Aston Martin în 2021

Vizualizări: 19894

Racing Point va deveni echipa Aston Martin, în 2021, în urma preluării cu succes a producătorului britanic de către un consorțiu condus de Lawrence Stroll. Miliardarul canadian și proprietarul echipei Racing Point Formula 1, Lawrence Stroll, a finalizat achiziționarea a 16,7% din Aston Martin Lagonda pentru suma de 182 de milioane de lire sterline ca parte a unei înțelegeri care va vedea că producătorul primește un impuls de 500 de milioane de lire sterline.

În afara operațiunilor cu mașini rutiere, raportul „Issue of Equity”, transmis vineri dimineață, a confirmat că, începând cu 2021, Racing Point va deveni efortul uzinei Aston Martin în F1. Acordul consideră că Aston Martin se angajează la un termen inițial de zece ani, iar producătorul va primi „interes economic” din partea echipei.

Într-o declarație care reacționează la știri, Red Bull a spus: „În urma anunțului făcut astăzi de Aston Martin Lagonda, echipa poate confirma că producătorul va rămâne partener la titlu până la sfârșitul sezonului 2020, dar acest contract nu va fi prelungit după încheierea termenul actual. Red Bull Racing a fost de acord să elibereze Aston Martin din clauza sa de exclusivitate de Formula 1 care, la rândul său, i-a permis să genereze investiția necesară pentru a re-finanța și urmări oportunități alternative în cadrul sportului.

„Red Bull Advanced Technologies va continua să lucreze cu Aston Martin pentru a livra Hypercar Valkyrie, cu primele mașini programate pentru livrare la sfârșitul anului”.

Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES