More

  Latest Posts

  Legenda Formulei 1 Niki Lauda (70) ne-a părăsit

  Triplul campion mondial de Formula 1, Niki Lauda,a decedat. Doctorul său, Walter Klepetko, a confirmat decesul acestuia în noaptea dintre luni spre marți.

  “Cu mare tristețe anunțăm faptul că NIki Lauda a trecut, noaptea trecută,în neființă,în fața familiei sale. Sucessul său excepțional ca pilot şi om de afaceri va rămâne neuitat.” , a anuntat un reprezentant al familiei Lauda.

  “Curajul, ambiția şi sinceritatea sa continuă să fie un exemplu şi un standard pentru noi toți ,” a spus familia sa. “A fost un soț, tată şi bunic foarte iubitor. Ne va lipsi foarte mult.”

  Accidentul:

  Niki Lauda a suferit un accident violent la Nürburgring în 1976, iar urmările acestuia l-au urmărit până în ziua de azi. Acesta a trebuit să fie operat pentru transplant de rinichi de două ori și un transplant de plămâni care a avut loc în August 2018 ca urmare a unei infecții. Acesta a fost un luptător și a revenit ca urmare a acestor intervenții, dar sănătatea acestuia a rămas fragilă.

  Moștenirea:

  Lauda a impregnat această imagine de luptător în mintea tuturor după ce a revenit într-o mașină de Formula 1 la doar 42 zile după acel accident groaznic. Marele Premiu din Italia din 1976 a fost locul acestei reveniri unde Niki a reușit să își ducă Ferrari-ul până pe locul 4. Chiar mai mult, acesta a fost la un punct de câștigarea campionatului, dar a pierdut până la urmă în fața rivalului său James Hunt. Anul următor urma să aducă un nou titlu pentru formația de la Maranello.

  Rivalitatea:

  Una dintre cele mai de seamă rivalități din istoria Formulei 1 a fost cea dintre Lauda și Hunt. Timp de 7 ani (1973-1979), cei doi au fost roată la roată atât pe circuit cât și în afara lui. Filmul ”Rush”, regizat de Ron Howard, pictează o imagine excelentă a istoriei dintre cei doi piloți.

  Zandvoort:

  Cu ocazia anunțului venit acum câteva zile că circuitul Zandvoort va reveni în calendar din 2020, merită să ne reamintim faptul că Niki Lauda este ultimul câștigător pe acest circuit. La doar un an după cel de-al treilea său titlu, Lauda și-a anunțat retragerea și a obținut ultima sa victorie pe circuitul olandez în 1985. Cariera sa cuprinde 25 victorii pe parcursul a 12 ani (Spania 1974 – Olanda 1985).

  Victorii în afara Formulei 1:

  După ce cariera sa de pilot s-a încheiat, acesta și-a urmat cea de-a doua pasiune, aviația, și a înființat mai multe companii aviatice dintre care Laudamotion a fost ultima. Lauda a continuat să ajute Ferrari ca și îndrumător, urmând să devină team principal la echipa de Formula 1 Jaguar. Din Septembrie 2012 acesta s-a implicat în proiectul Mercedes AMG F1 cu care a cucerit toate titlurile din 2014 încoace.

  Comemorare:

  Vom urmări în zilele ce urmează acest eveniment și vă vom ține la curent cu ceremoniile de comemorare care vor avea loc în padocul F1. Următorul Mare Premiu este cel din Monaco unde echipele își vor arăta respectul față de legenda care a fost Niki Lauda. Chiar mai mult, acesta are două victorii în principat, la fel de multe ca și Sebastian Vettel sau Lewis Hamilton.

  Photocredit: Getty Images

  Sursa:
  Photocredit:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Latest Posts

  Don't Miss