More

  Latest Posts

  Quartararo – Yamaha „poate avea cea mai bună motocicletă” din MotoGP

  Campionul Mondial MotoGP, Fabio Quartararo, spune că Yamaha „poate avea cea mai bună motocicletă” de pe grilă dacă YZR-M1 ar avea mai mulți cai putere.

  Quartararo a făcut istorie în 2021, când a devenit primul Campion Mondial MotoGP al Franței, punând totodată capăt unei secete de titluri pentru Yamaha, care datează de la Jorge Lorenzo în 2015.

  Pilotul francez, care a intrat în echipa Yamaha de uzină în 2021 pentru a-i lua locul lui Valentino Rossi, a câștigat de cinci ori și a marcat alte patru podiumuri pentru a încheia campionatul cu două runde de rezervă – marja sa de câștig de 26 de puncte față de Francesco Bagnaia de la Ducati fiind destul de mare pentru a fi încoronat mai devreme.

  Yamaha din 2021 a fost un pachet mult îmbunătățit față de predecesorul său, Quartararo putând avea mult mai multă consistență pe parcursul sezonului decât a făcut-o în 2020.

  Dar motocicleta încă nu avea cai putere, Yamaha neputând să-și dezvolte motorul în 2021, din cauza înghețului de dezvoltare forțat de pandemia COVID-19 asupra Yamaha, Honda, Ducati și Suzuki (Aprilia și KTM au putut începe 2021 cu un motor nou), fiind considerați producători concesionați anul trecut).

  Quartararo

  După triumful său de la Misano în octombrie, Quartararo a fost întrebat dacă crede că are cea mai bună motocicletă de pe grilă – dar a spus, pe baza a ceea ce a văzut despre rivalii săi, că nu.

  “Nu știu. Nu am încercat încă Honda, Ducati”, a spus Quartararo.

  „Ceea ce putem spune este că uitându-ne la toți ceilalți motocicliști și la comentarii, pare că nu.

  „Dar pentru mine funcționează destul de bine, suntem Campioni Mondiali.

  „Deci, cred că putem fi cu adevărat fericiți. Trebuie să muncim, să fiu sincer, mă simt foarte bine cu motocicleta, dar mă chinui în multe, multe domenii să depășesc.

  „Depinde de pistă, această pistă a fost atât de dificilă. Dar știm, toată lumea știe unde trebuie să ne îmbunătățim – cai putere.

  „Cu cai putere cred că putem avea cea mai bună motocicletă din padoc, dar cred că Yamaha știe unde trebuie să lucreze și în acest moment nu pot spune dacă este cea mai bună sau nu.

  „Dar noi suntem Campioni Mondiali.”

  Quartararo a rămas nemulțumit după testul post-sezon din noiembrie la Jerez, cu o lipsă de progres de la Yamaha pe motocicleta sa din 2022 și a spus că nu va semna nimic pentru 2023 până nu va vedea ce aduce echipa la testul de pre-sezon din Sepang din februarie.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: MotoGP

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss