Latest Posts

Quartararo – „disputa cu Mir pentru locul 9 a fost ca lupta pentru victorie”

Vizualizări: 14862

Fabio Quartararo spune că lupta sa pentru locul al nouălea în ultimul tur al Marelui Premiu al Franței la MotoGP cu rivalul la titlu Joan Mir a fost „ca o luptă pentru victorie”. Atât Quartararo (Petronas SRT), cât și pilotul Suzuki, Mir s-au luptat în prima lor cursă pe ploaie, ambii renunțând la pozițiile fruntașe devreme, în cursă, dar în cele din urmă, și-au încrucișat săbiile în ultimul tur.

Cei doi s-au confruntat cu probleme în ceea ce privește încălzirea pneurilor din spate, în timp ce Mir a fost forțat să intre într-un pilot, după ce a luat măsuri evazive, în urma accidentului lui Valentino Rossi în virajul Dunlop, de după start.

Mir l-a depășit pe Quartararo în ultimul tur în virajul dublu de dreapta Garage Vert, înainte ca pilotul SRT să lanseze un atac în Chemin aux Boeufs pentru a revendica locul nouă, cu Maverick Vinales despărțind perechea la final (Mir revine pe locul 11).

Acest lucru a asigurat faptul că avantajul lui Quartararo față de Mir în clasament, a crescut cu două puncte, ajungând la 10, pilotul SRT recunoscând că bătălia a fost singurul moment în care s-a gândit la titlu, în timpul cursei.

“Cred că este prima dată, în timpul unei curse când mă gândesc la campionat”, a spus Quartararo când i s-a cerut să comenteze bătălia cu Mir. „Când Joan m-a depășit, am spus: în niciun caz, nu voi termina fără să încerc ceva.”

„Am frânat atât de tare în virajul 9, l-am depășit, l-am împins puțin, dar am ieșit și eu larg, pentru că am depășit limita. „Acea luptă pentru locul 9 a fost ca o luptă pentru victorie.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Cred că a fost destul de distractiv și toată lumea a dat 100% chiar dacă spun că nu vor să câștige acest campionat, toată lumea vrea să-l câștige. Deci, a fost destul de bine în ciuda faptului că aș fi preferat să termin mai în în fața.”

Quartararo spune că „a riscat mult” în cursă, întrucât a ieșit cu o setare pe care nu o încercase până acum, dar a realizat că oferea un „sentiment mai bun” decât ceea ce avea în sesiunea de Vineri.

„Am riscat mult, cu ceea ce i-am cerut echipei să schimbăm pe motocicletă și să vedem cum merge, pentru că în FP1 mă simțeam foarte rău”, a explicat el.

“Și, de fapt, a fost o senzație mai bună. Incă mă străduiam mult să pun temperatură în pneuri, dar am fost puțin îngrijorat înainte de start, deoarece nu am încercat niciodată setarea pe care am folosit-o în cursă. Prima etapa pe teren umed, prima cursă cu această setare și am fost pe pole position.”

“Deci, am fost puțin stresat, dar a fost minunat să văd că putem să ne asumăm un risc și astăzi am mers cu o setare pe care nu am încercat-o niciodată pe ud și nu a fost atât de rău.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss