More

  Latest Posts

  Quartararo – „disputa cu Mir pentru locul 9 a fost ca lupta pentru victorie”

  Fabio Quartararo spune că lupta sa pentru locul al nouălea în ultimul tur al Marelui Premiu al Franței la MotoGP cu rivalul la titlu Joan Mir a fost „ca o luptă pentru victorie”. Atât Quartararo (Petronas SRT), cât și pilotul Suzuki, Mir s-au luptat în prima lor cursă pe ploaie, ambii renunțând la pozițiile fruntașe devreme, în cursă, dar în cele din urmă, și-au încrucișat săbiile în ultimul tur.

  Cei doi s-au confruntat cu probleme în ceea ce privește încălzirea pneurilor din spate, în timp ce Mir a fost forțat să intre într-un pilot, după ce a luat măsuri evazive, în urma accidentului lui Valentino Rossi în virajul Dunlop, de după start.

  Mir l-a depășit pe Quartararo în ultimul tur în virajul dublu de dreapta Garage Vert, înainte ca pilotul SRT să lanseze un atac în Chemin aux Boeufs pentru a revendica locul nouă, cu Maverick Vinales despărțind perechea la final (Mir revine pe locul 11).

  Acest lucru a asigurat faptul că avantajul lui Quartararo față de Mir în clasament, a crescut cu două puncte, ajungând la 10, pilotul SRT recunoscând că bătălia a fost singurul moment în care s-a gândit la titlu, în timpul cursei.

  “Cred că este prima dată, în timpul unei curse când mă gândesc la campionat”, a spus Quartararo când i s-a cerut să comenteze bătălia cu Mir. „Când Joan m-a depășit, am spus: în niciun caz, nu voi termina fără să încerc ceva.”

  „Am frânat atât de tare în virajul 9, l-am depășit, l-am împins puțin, dar am ieșit și eu larg, pentru că am depășit limita. „Acea luptă pentru locul 9 a fost ca o luptă pentru victorie.”

  “Cred că a fost destul de distractiv și toată lumea a dat 100% chiar dacă spun că nu vor să câștige acest campionat, toată lumea vrea să-l câștige. Deci, a fost destul de bine în ciuda faptului că aș fi preferat să termin mai în în fața.”

  Quartararo spune că „a riscat mult” în cursă, întrucât a ieșit cu o setare pe care nu o încercase până acum, dar a realizat că oferea un „sentiment mai bun” decât ceea ce avea în sesiunea de Vineri.

  „Am riscat mult, cu ceea ce i-am cerut echipei să schimbăm pe motocicletă și să vedem cum merge, pentru că în FP1 mă simțeam foarte rău”, a explicat el.

  “Și, de fapt, a fost o senzație mai bună. Incă mă străduiam mult să pun temperatură în pneuri, dar am fost puțin îngrijorat înainte de start, deoarece nu am încercat niciodată setarea pe care am folosit-o în cursă. Prima etapa pe teren umed, prima cursă cu această setare și am fost pe pole position.”

  “Deci, am fost puțin stresat, dar a fost minunat să văd că putem să ne asumăm un risc și astăzi am mers cu o setare pe care nu am încercat-o niciodată pe ud și nu a fost atât de rău.”


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss