Latest Posts

Qatar se va alătura calendarului F1 în 2021, deoarece țara semnează un acord suplimentar de 10 ani începând cu 2023

Vizualizări: 13533

Circuitul internațional Losail din Qatar va organiza primul său Grand Prix de Formula 1 în perioada 19-21 noiembrie, țara urmând să găzduiască cel de-al 20-lea eveniment al sezonului 2021, precum și să semneze un acord suplimentar de 10 ani pentru a găzdui F1 din 2023.

Circuitul din Qatar este cel mai renumit pentru asocierea sa cu lumea curselor pe două roți, Losail găzduind seria MotoGP din 2004. Ooredoo, compania internațională de comunicații, va fi sponsorul principal al evenimentului.

Includerea cursei în calendar va crea un final al segmentului din Orientului Mijlociu în trei părți pentru sezonul 2021, cursa din Qatar urmată de primul Mare Premiu al Arabiei Saudite din 3-5 decembrie, sezonul fiind completat de Marele Premiu din Abu Dhabi în perioada 10-12 decembrie.

Într-o declarație a F1, se spunea: „A existat o voință puternică din partea Qatarului de a fi de ajutor F1, iar pe parcursul acestui proces, viziunea pentru un parteneriat mai lung a fost discutată și convenită timp de 10 ani.

„Pasul de la gestul de a fi de ajutor pentru F1 în 2021 către o strategie pe termen lung a fost scurt și simplu și viziunea pentru F1 de a fi un element important pentru Qatar după Cupa Mondială FIFA din 2022 a fost forța motrice a acestui acord pe termen lung.

„Ca parte a tranzacției pe termen lung, vor continua discuțiile cu privire la locația Marelui Premiu din 2023, cu detalii suplimentare care vor fi furnizate ulterior.

Vorbind despre includerea Qatarului în calendarul 2021, președintele și CEO-ul F1, Stefano Domenicali, a lăudat eforturile Federației Qatar Motor & Motorcycle Federation (QMMF) și ale autorităților din Qatar pentru a ajuta la organizarea Marelui Premiu în aşa scurt timp, spunând: „Suntem foarte mulțumiți pentru a întâmpina Qatarul în calendarul de Formula 1 din acest sezon și pe termen lung din 2023.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Qatar se va alătura calendarului F1 în 2021, deoarece țara semnează un acord suplimentar de 10 ani începând cu 2023

„Federația și autoritățile din Qatar Motor & Motorcycle au fost incredibile și s-au deplasat cu mare viteză pentru a se asigura că această cursă poate avea loc în acest sezon la Circuitul Losail, faimos datorită găzduirii Campionatului Mondial de MotoGP.

„Am arătat că ne putem adapta în continuare și că există un interes imens pentru sportul nostru și speranța din multe locații de a avea un Grand Prix. Efortul uriaș al tuturor echipelor, F1 și FIA a făcut posibilă livrarea unui calendar de 22 de curse, ceva care este foarte impresionant în timpul unui an provocator și cu care ne putem mândri cu toții.”

Abdulrahman Al-Mannai, președintele Federației Qatar Motor & Motorcycle, a declarat: „Aceasta este o zi foarte specială pentru Qatar Motorsport și ambițiile națiunii noastre ca şi gazdă de evenimente sportive majore.

„Sunt foarte mândru că am reușit să susținem Formula 1 păstrând și găzduind o cursă în țara noastră într-un interval de timp atât de scurt, asigurând în același timp un acord revoluționar pe termen lung cu F1.

Qatar se va alătura calendarului F1 în 2021, deoarece țara semnează un acord suplimentar de 10 ani începând cu 2023

„Acest acord interesant înseamnă că Qatarul va fi casă atât pentru Formula 1, cât și pentru MotoGP pentru următorul deceniu, care sunt evenimentele de vârf din motorsportul global. Avem o istorie mândră a sporturilor cu motor și acesta este următorul capitol pentru noi. Qatarul va fi o destinație excelentă pentru F1 și așteptăm cu nerăbdare să primim foarte curând toți piloții, echipele, mass-media și fanii.”

Jean Todt, președintele FIA, a adăugat: „Felicit Formula 1, Federația Qatar Motor & Motorcycle și autoritățile qatariene, care au lucrat neobosit pentru a face rapid și eficient ca Marele Premiu inaugural din Qatar să aibă loc în aceste vremuri provocatoare.

“Circuitul internațional Losail, care va întâmpina cursa, a lucrat îndeaproape cu noi pentru a se asigura că sunt pregătiți complet pentru această ocazie deosebită. Suntem foarte mândri de această realizare colectivă. Mulțumesc președintelui QMMF Abdulrahman Al-Mannai și Excelenței Sale Salah bin Ghanem Al Ali, ministrul Culturii și Sportului, pentru implicarea lor.

„Acest angajament față de F1 pe termen lung, precum și organizarea Cupei Mondiale FIFA 2022 și a multor alte evenimente internaționale, este un alt exemplu al pasiunii puternice a Qatarului pentru sport”.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss