More

  Latest Posts

  Puțin probabil ca circuitele din SUA să dețină curse F1 noi

  Vizualizări: 3870

  Formula 1 este de natură să adauge mai multe curse americane pe traseele străzilor decât pe cursurile de drumuri permanente, potrivit CEO-ului Chase Carey.

  Titularul drepturilor de proprietate comercială a sportului Liberty Media a vizat SUA ca o piață cheie pe care dorește să o extindă. O cursa de stradă din Miami este deja luată în considerare pentru un loc în calendarul F1 din 2019, alături de cursa existentă la Circuitul Americii.

  Statele Unite ale Americii au multe alte cursuri de drumuri permanente, deși numai una dintre ele, circuitul Grand Prix din Indianapolis, deține și licența FIA necesară pentru a ține cursele F1. Traseul a avut loc in cursele F1 intre 2000 si 2007, dar este acum folosit de IndyCar, impreuna cu alte circuite permanente Barber Motorsport Park (imagine), Road America, Mid-Ohio, Portland si Sonoma. Alte circuite majore din SUA includ fostele locuri F1 Watkins Glen și Sebring, plus Laguna Seca și Road Atlanta.

  Dar Carey ia spus RaceFans saptamana trecuta: “rasele din Statele Unite sunt mult mai probabil sa fie circuite stradale”.
  “Nu văd costul unor proiecte precum Texas – pentru ei bine, au construit acea pistă – dar este un angajament semnificativ pentru a construi o pistă”, a adăugat el.

  Cu toate acestea Carey nu a exclus posibilitatea de a lua F1 la circuitele existente care nu se află în prezent pe calendarul din afara SUA, așa cum se întâmplă în următoarea rundă a sezonului curent.

  “Există, evident, piese pe care le puteți viziona în jurul lumii, cum ar fi Paul Ricard, o piesă existentă, o să mergem în acest an”, a spus el.

  “Cred că este important în diferite regiuni ale lumii care sunt aceste oportunități și ce există. Dar, din nou, evaluează fiecare oportunitate pe baza meritelor sale și este unul din multe lucruri.

  “Calitatea circuitului, simțirea locației ca oraș de destinație care surprinde imaginația lumii. Nivelul sprijinului pentru sectorul public, sprijinul corporativ, există o serie de lucruri care au un echilibru geografic. ”

  Carey a spus că F1 a avut multe abordări de la potențialii jucători de curse, dar preferă să păstreze detaliile sub baghete până la un acord în vigoare.

  “Evident, interesul nostru pentru Miami a devenit public doar din cauza procesului de votare”, a spus el. – Deci asta nu este o afacere făcută.

  “Și doar din cauza vizibilității publice există locuri pe care le-am vizitat pe care toată lumea le știe. Am vizitat Vietnamul.

  Sursa:
  Photocredit:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Latest Posts

  Don't Miss