GP24 Media

LATEST POSTS

Prost va părăsi rolul de consilier Alpine, Szafnauer şi BWT se pregătesc să se alăture echipei

Prost
Vizualizări: 10670

Fostul campion mondial Alain Prost și-a părăsit rolul de consilier al echipei Alpine de Formula 1, ca parte a schimbării managementului în curs.

Săptămâna trecută, Alpine a anunțat că directorul executiv Marcin Budkowski, care a fost director de echipă în 2021, în ciuda rolului care nu exista oficial, a părăsit echipa. Rossi conduce în prezent echipa în mod temporar.

Surse indică faptul că fostul director al echipei Aston Martin, Otmar Szafnauer, al cărui nume este legat de Alpine de la sfârșitul anului trecut, este de așteptat să fie anunțat în curând într-un rol similar cu organizația anglo-franceză.

Prost a avut o relație on/off cu compania-mamă Alpine, Renault, de când a condus pentru ținuta originală de F1 în 1981-83.

Prost a fost angajat drept consultant și ambasador al echipei din Enstone, când aceasta a revenit la proprietatea deplină a Renault în 2015.

El a preluat un rol mai formal în iulie 2019, când a fost numit director neexecutiv al companiei din Marea Britanie în spatele echipei, ca înlocuitor direct al directorului executiv al Grupului Renault, Thierry Bollore.

Avea un contract anual cu echipa, iar conducerea a optat să nu-l reînnoiască pentru 2022.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Prost

În plus, se înțelege că brand-ul austriac de tratare a apei BWT urmează să devină un sponsor principal al Alpine, sugerând că rozul tradiţional va face parte din imaginea echipei în acest an.

Szafnauer are deja o relație bună cu BWT și șefii săi, după ce a lucrat îndeaproape cu compania când era sponsorul principal al Force India și Racing Point.

Anul trecut, BWT a avut un rol subsidiar la Aston Martin, deoarece Cognizant a preluat sponsorizarea titlului, deși mai era ceva roz pe mașina altfel verde.

Dacă va fi confirmat la Alpine, BWT s-ar reuni și cu Esteban Ocon, care a fost pilot de curse la Force India în 2017 și 2018.

Numele BWT a dispărut deja de pe site-ul Aston Martin, deși plecarea sa nu a fost confirmată oficial de echipă.

Un purtător de cuvânt al Aston Martin a declarat: „De obicei, nu discutăm detaliile discuțiilor și contractelor comerciale în curs. Portofoliul nostru complet de parteneri din 2022 va fi prezentat la evenimentul nostru de lansare a mașinii luna viitoare”.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES