More

  Latest Posts

  Proiect unic în motorsportul romanesc : BMW E30 total facelift – Ep1

  Daniel Chiva – pilot de drift clasa semipro, aduce o inovație în motorsportul romanesc. El vine cu o idee noua de stilizare care provine din cultura americana, modificându-și caroseria mașinii care combină două stiluri a două mărci diferite. Ideea este prezentă și în Europa azi, dar unică în România. Proiectul este făcut de pilotul însuși în propriul garaj.

  Prima marca știm ca este BMW, respectiv un E30, a doua care sa fie?

  Declarație despre proiect Daniel Chiva :

  “Atunci cand iti plac lucrurile „altfel” trebuie sa iei masuri. Asa s-a nascut ideea de a veni in Campionatul National de Drift cu ceva nou, dar pe o caroserie pe care o am in prezent. Inspiratia a venit de prin Europa , unde , au aparat cateva masini cu o parte din fata stilizata mai mult de 90 %. Practic este jumatate de masina de un fel , jumatate originala .

  Din cateva discutii cu 2 amici (Radu si Dorin) care s-au apucat recent de povestea cu piesele din fibra si totodata o pasiune mai veche de a lor pentru creatie, le-am propus sa incercam sa facem ceva inedit cu masina mea. Pentru ca am rezonat in nebunie au acceptat instant.

  Ne-am apucat de treaba, am dus masina in garajul lor si am inceput sa ne facem niste calcule cat credem noi ca ar dura. Initial am crezut ca o sa dureze undeva la 3 saptamani… nu a fost asa .. inca nu am terminat si ne-am apucat din iunie.

  Anul asta o sa fie gata, PROMIT !

  Trebuie sa mentionez ca nici unul din noi nu a mai lucrat la asa ceva pana acum. La modelaj, la proiectare, totul se intampla manual si vizual. In prima faza am inceput sa umplem tot botul masinii cu spuma. Numai sa turnam spuma a durat cateva zile pentru ca trebuia sa se usuce straturile. In acelasi timp ne-am apucat si de spate. Cand nu aveam ce face pe partea din fata , lucram la spate. Peripetiile abia acum incep sa apara… “

  20200630 214901 scaled
  Sursa foto : Daniel Chiva

  Stati aproape urmeaza episodul 2, 3, 4 … nu stim inca cate episoade avem. Aflam pe parcursul proiectului 20200624 224504 scaledIMG 20200630 WA0022

  20200625 192520 scaled

  Sursa: http://gp24.ro

  Photocredit: http://gp24.ro


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss